Nawrót?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec
Status: Uczeń
Gadu-Gadu: Brak

Nawrót?

Post autor: AgaAgnieszka »

Witam. Od sierpnia mam zdiagnozowaną Schizofrenie Paranoidalną. Ale bylam dzis u psychologa. Powiedziałam ze znowu slysze glosy i ze inni ich nie słyszą i to co mi "dolega" chociaż ja jestem zmuszana do leczenia to to powiedziałam. Mąż mi kazał. Dobra powiedziałam. Psycholog stwierdziła ze "ocho chyba ktos musi wrócić do szpitala". I teraz boje sie ze znowu tam trafię :( pomóżcie czy to nawrót? Bo ja widziałam poprawę tylko podobno od 3 miesięcy dziwnie sie zachowuje-ale to według innych( tak ludzie mnie nienawidzą). Boje sie ze znowu bede hospitalizowana.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: Nawrót?

Post autor: piotrs »

jak slyszysz glosy to masz objawy POZYTYWNE i dodatkowo wszyscy cie nienawidza to twoj wymysl
brac leki to nie trafisz do szpitala np 400mg solianu czy amisanu a
po 3 miesiacach dawka podtrzymujaca 1 tabletka ja tak biore
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

piotrs pisze: czw lut 15, 2018 10:39 pm jak slyszysz glosy to masz objawy POZYTYWNE i dodatkowo wszyscy cie nienawidza to twoj wymysl
Czyli nawrót?
Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Post autor: Grażka73 »

Jak tam Agnieszko u Ciebie ?
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

Agnieszko umysłem kreujesz świat wokół siebie... ilekroć myślisz, że ludzie Cię nienawidzę... bez względu czy robisz to sama czy też robi to choroba... staje się to w pewnym stopniu wyczuwalne przez inne osoby i może wpłynąć na ich zachowanie.... oczywiście intensywność tego zjawiska zależy od tego jak bardzo w to wierzysz i czy znajdujesz dla nich jakieś powody do nienawiści... bo zwykła myśl nie wystarczy to musiałby być szereg myśli i znaków... Oczywiście było by to bardziej odczuwalne gdybyś nie zdawała sobie z tego sprawy że jesteś chora umysłowa... Gdy uświadomisz sobie, że jesteś chora to zaczniesz emanować nie jak osoba która ma się nienawidzić tylko jako osoba chora... stad też pewnie ich spostrzeżenie, że masz dziwne zachowania... Oczywiście chętniej w to wierzymy gdy jesteśmy zdrowi a nasz umysł emanuje samymi pozytywnymi wibracjami, które aż chcemy by były wyczuwalne dla innych... wiadomo jak są złe to wolimy, że nie emanowały dalej
ja sam tak miałem.. i oczywiście są osoby, które nie pozwalają sobie na to, aby inni wywierali na nich wpływ swoimi myślami... są też osoba słabsze psychicznie które mogą to odczuć i pomyśleć, że Cię bez powodu nienawidzą
Awatar użytkownika
sailorka
bywalec
Status: grafik komputerowy

Post autor: sailorka »

Nie musisz iść do szpitala. Ja przy nawrotach wcale nie idę do szpitala, tylko dostaję od psychiatry dodatkowe leki i jest OK.
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

Grażka73 pisze: pn lut 19, 2018 10:31 pm Jak tam Agnieszko u Ciebie ?
Bylam u psychiatry. Mam nowy lek ketrel. Kwetiapine.
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

sailorka pisze: czw lut 22, 2018 9:12 am Nie musisz iść do szpitala. Ja przy nawrotach wcale nie idę do szpitala, tylko dostaję od psychiatry dodatkowe leki i jest OK.
Huff :)
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

sailorka pisze: czw lut 22, 2018 9:12 am Nie musisz iść do szpitala. Ja przy nawrotach wcale nie idę do szpitala, tylko dostaję od psychiatry dodatkowe leki i jest OK.
Właśnie ja dostałam ketrel. Bd brala chyba 300 mg dziennie
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

piotrs pisze: czw lut 15, 2018 10:39 pm jak slyszysz glosy to masz objawy POZYTYWNE i dodatkowo wszyscy cie nienawidza to twoj wymysl
Piotr nie zachowuj się jak lekarz bo nie każdemu taka dawka pomaga, czasami trzeba znacznie więcej.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

bo takie sa zasady jak nie ma objawow pozytywnych i nie dla wszystkich ale wiekszosci 400mg solianu to potezna dawka
tak ja to wiem ja to przerabialem zwiekszona dawka zagraza zyciu i nie przyczynia sie dla skutecznosci
trzeba cos brac dla jednego wieksze dla innego mniejsze
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

piotrs pisze: pt lut 23, 2018 10:18 pm bo takie sa zasady jak nie ma objawow pozytywnych i nie dla wszystkich ale wiekszosci 400mg solianu to potezna dawka
tak ja to wiem ja to przerabialem zwiekszona dawka zagraza zyciu i nie przyczynia sie dla skutecznosci
trzeba cos brac dla jednego wieksze dla innego mniejsze
Zagraza zyciu ? :shock: mam 14 lat Jestem chyba za młoda na takie dawki ;-;
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Pociesz się, AgaAgnieszka, że nasza podejrzliwość to nie choroba, tylko insynkt samozachowawczy, potrzebny do przetrwania. Wiele ludzi ma urojenia i to bez diagnozy, a jednak żyją i funkcjonują latami bez prochów. Nie prowokuj innych, niech nawet słyszą Twoje myśli... Bądź dobrym człowiekiem. Ja biorę leki, bo tak sama zadecydowałam, dla marnego zasiłku i by nie być przez "rodzinkę" przymuszana do pracy, tak dla przykładu.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

no wspolczuje ci aga jak masz 14 lat i zachorowalas jakas rente zalatwic ci sie nalezy
brac leki probowac gadac z psychiatrami z czasem zmniejszycz dawki jak urojenia zmaleja
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

Voytec pisze: ndz lut 25, 2018 2:26 pm Wiesz, u pacjentów bywa tak, że jak nie akceptujesz ludzi, to oni w rewanżu oko za oko, ząb za ząb, nie akceptują ciebie. Szpital nie jest konieczny, ale jeżeli zdaniem męża się dziwnie zachowujesz, to zdaniem lekarza pomoże, żeby zachowania wróciły do normy. Ja czytając forum nie wiem, jak się zachowujesz, czy nieznośnie do rodziny i otoczenia. Wiedz jedno, na początku leczenia przez kilkanaście lat, szpitale są co parę lat. I to może faktycznie pomóc, choć może ty nie chcesz.

Psycholog była zaniepokojona, relacje z otoczeniem ucierpiały. Zastanów się, jakbyś poszła sama 3 tygodnie, jak cię umieści mąż 2 miesiące. Porozmawiaj o tej sprawie z mężem koniecznie, niech to będzie wspólna decyzja z mężem, tak czy nie.
Mhm
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

piotrs pisze: sob lut 24, 2018 6:09 pm no wspolczuje ci aga jak masz 14 lat i zachorowalas jakas rente zalatwic ci sie nalezy
brac leki probowac gadac z psychiatrami z czasem zmniejszycz dawki jak urojenia zmaleja
Wiem :(
Bd brala
Ketrel 200mg
Aripsan 5 mg
Rispolept 4mg
Perazin 200mg
A wątroba juz tego nie wytrzymuje :(
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Na OCHRONĘ WĄTROBY przy psychotropach KONIECZNY jest Sylimarol (wyciąg z ostropestu plamistego) lub Sylimarina w aptece bez recepty !!! :-)
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

Voytec pisze: ndz lut 25, 2018 3:51 pm Jeśli mężowi wytłumaczysz, że nie możesz iść do szpitala, on to na pewno zrozumie. To wcale nie jest tak, że jak ktoś ma objawy, musi iść do szpitala.
Ale maz mnie pociesza ze nie trafię do szpitala. Tylko nikt inny go nie widzi.
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

Meduzola pisze: ndz lut 25, 2018 5:56 pm Na OCHRONĘ WĄTROBY przy psychotropach KONIECZNY jest Sylimarol (wyciąg z ostropestu plamistego) lub Sylimarina w aptece bez recepty !!! :-)
Dzięki :)
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

to bierz leki
ale ten rispolept zmien na cos innego to starszy niedobry lek po nimzmeczenie sennosc depresja
moze na solian czy amisan lepsze nowsze
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”