Szczere pytanie ... szczera odpowiedź
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Szczere pytanie ... szczera odpowiedź
Nie, ale czasami czuję, że źle funkcjonuję - wtedy proszę o pomoc lekarza.
Czy zawsze jesz rano śniadanie?
Czy zawsze jesz rano śniadanie?
Mam trzy pojemniczki:
1. Płatki owsiane - 100 gram;
2. Ziarna różne (siemię lniane, pestki słonecznika, dyni) do tego dojdą jeszcze niedługo jak będę miał trochę gotówki płatki migdałów - zalecane dla palaczy - z tego pojemniczka trzy łyżki;
3. Otręby różnych zbóż i zarodki pszenicy - z tego pojemniczka kolejne trzy łyżki,
+
mleko zimne i trzeba 15 minut poczekać aż to wszystko namoknie i to jest najczęstsze moje śniadanie.
Pytanie tendencyjne:
- dlaczego nie lubisz zimy?
1. Płatki owsiane - 100 gram;
2. Ziarna różne (siemię lniane, pestki słonecznika, dyni) do tego dojdą jeszcze niedługo jak będę miał trochę gotówki płatki migdałów - zalecane dla palaczy - z tego pojemniczka trzy łyżki;
3. Otręby różnych zbóż i zarodki pszenicy - z tego pojemniczka kolejne trzy łyżki,
+
mleko zimne i trzeba 15 minut poczekać aż to wszystko namoknie i to jest najczęstsze moje śniadanie.
Pytanie tendencyjne:
- dlaczego nie lubisz zimy?
Lubię.
Ale już mi się znudziła...
Siedzisz w domu i nic nie robisz?

Siedzisz w domu i nic nie robisz?

.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 2:56 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Wyjazd do niemiec jako au pair na 3 miesiące.
Ile najdłużej nie brałaś/brałeś leków psychotropowych?
Ile najdłużej nie brałaś/brałeś leków psychotropowych?
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

19 lat póki nie zachorowałam
a tak serio to 5 miesięcy po tym jak sama zrezygnowałam ale jednak wszystko wróciło. Nie polecam
Jakie jest Twoje największe marzenie? oprócz bycia zdrowym bo tego każdy tutaj pragnie
ps: o marzeniach trzeba mówić bo wtedy jest szansa, że ktoś je spełni...

Jakie jest Twoje największe marzenie? oprócz bycia zdrowym bo tego każdy tutaj pragnie
ps: o marzeniach trzeba mówić bo wtedy jest szansa, że ktoś je spełni...
Marzenie - zdmuchnąć 100 świeczek na urodzinowym torcie.
Czy w pomieszczeniu, gdzie jest dużo osób (np pub, restauracja) zajmujesz takie miejsce, by móc wszystko obserwować (powiedzmy środek sali) czy wolisz miejsce na uboczu?
Czy w pomieszczeniu, gdzie jest dużo osób (np pub, restauracja) zajmujesz takie miejsce, by móc wszystko obserwować (powiedzmy środek sali) czy wolisz miejsce na uboczu?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
- Clamo
- moderator
3 miesiace
czy twój partner też choruje?
czy twój partner też choruje?
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
-Oscar Levant
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Nie
Jak myślisz, co (oprócz leków) może pomóc w pokonaniu lęku przed innymi, przed miejscami publicznymi, przed uczuciem, że wszyscy o Tobie mówią, itd?
Czy masz jakiś swój sprawdzony na to sposób?
Jak myślisz, co (oprócz leków) może pomóc w pokonaniu lęku przed innymi, przed miejscami publicznymi, przed uczuciem, że wszyscy o Tobie mówią, itd?
Czy masz jakiś swój sprawdzony na to sposób?
Na leki ponoc jest dobra terapia expozycji. Tak leczono kolezanke moja. Terapouta jezdzil z nia codziennie pociagiem do pracy i to cwiczyli zeby ten lek zmniejszyc. Tak zwana terapia kocgnitywna.
Badania amerykanskie mowia ze porzez trening z lekkiem i wynagradzaniem za to ze go pokonales zmniejsza to poczucie strachu. Nasz psychiatra nie zaleca natomiast psychoterapii. Powiedzial ze zna przypadki kiedy pacjento jeszcze gorzej idzie. Moze i ma racje. Bo jak jakis partacz zacznie od analizy i nie wie jak komus pomoz to moze i zaszkodzic. A tak na marginesie polecam tym ktorzy znaja angielski na yotube obejrzec film IN TREATMENT. Ja z synem robimy takie treningi na lek
Jezdze z nim codziennie do mojej pracy aby pozbyl sie strachu jadac tramwajem i tam siedzacych ludzi ktorych wczesniej sie bal. Bal sie noca chodzic wiec spacery czesto bywaly noca lub nad ranem kiedy ciemno bylo. Powoli leki malaly i teraz sam w ciemnosci chodzi i sie nie boi. I tak krok po kroku do przodu.
Badania amerykanskie mowia ze porzez trening z lekkiem i wynagradzaniem za to ze go pokonales zmniejsza to poczucie strachu. Nasz psychiatra nie zaleca natomiast psychoterapii. Powiedzial ze zna przypadki kiedy pacjento jeszcze gorzej idzie. Moze i ma racje. Bo jak jakis partacz zacznie od analizy i nie wie jak komus pomoz to moze i zaszkodzic. A tak na marginesie polecam tym ktorzy znaja angielski na yotube obejrzec film IN TREATMENT. Ja z synem robimy takie treningi na lek
Jezdze z nim codziennie do mojej pracy aby pozbyl sie strachu jadac tramwajem i tam siedzacych ludzi ktorych wczesniej sie bal. Bal sie noca chodzic wiec spacery czesto bywaly noca lub nad ranem kiedy ciemno bylo. Powoli leki malaly i teraz sam w ciemnosci chodzi i sie nie boi. I tak krok po kroku do przodu.
Po co żyć ??
Po to, żeby umrzeć...
Panujesz nad agresją?
Panujesz nad agresją?
Ogniu, krocz za mną...
- japalach
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Niestety, czesto udaje, ze nie znam tematu, aby sie nie "zdemaskowac" przy osobach, ktorzy nie wiedza, ze jestem chory. Jednak w czasie rozmowy nie dolewam oliwy do ognia i nie utwierdzam stereotypow. A jesli rozmawiam z osobami, ktorzy wiedza, ze jestem chory to probuje tlumaczyc i obalac utarte opinie.
Pytanie:
Jak wspominasz pobyt w szpitalu?
Pytanie:
Jak wspominasz pobyt w szpitalu?
"Patrząc z rynsztoka do gwiazd. " [M.T.]
Zapraszam na https://web.puczat.pl/wp/
Zapraszam na https://web.puczat.pl/wp/
Źle. Uwarzam, że hospitalizacja i psychotropy to naloty dywanowe na mnie. Nie ma w tym nic konstruktywnego. Terapia polega na wyburzaniu dzielnicy za dzielnicą mojego Ja. Gdy nie ma już kamienia na kamieniu jestem wypuszczany.
Jakie filmy lubisz?
Jakie filmy lubisz?
Ogniu, krocz za mną...
Fantasy i horrory.
Uważasz, że prawdziwa przyjaźń między mężczyzną a kobietą jest możliwa?
Uważasz, że prawdziwa przyjaźń między mężczyzną a kobietą jest możliwa?
"Gdy walczysz z potworami, uważaj, by nie stać się jednym z nich.
Kiedy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy i w ciebie."
Kiedy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy i w ciebie."
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Tak mam przyjaciela już od ponad 15 lat i świetnie się rozumiemy.
Jeśli nie pracujesz i nie studiujesz, to co robisz w ciągu dnia?
Jeśli nie pracujesz i nie studiujesz, to co robisz w ciągu dnia?
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

----
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2011 8:49 am przez doppio, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubilamyla gotowac jak rodzina byla zdrowa. Teraz nie lubie juz wielu rzeczy co wczesniej. Choroba syna zabrala mi doslownie wszystko, marzenia, plany, moja tworczosc i pasje. Co pozostalo to bol, cierpienie, zmartwienie i zal.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja uwielbiam gotować, to moja pasja. Szukanie co chwila nowych, inspirujących przepisów
To mnie odstresowuje.
Jakiego radia lubisz słuchać najbardziej?

Jakiego radia lubisz słuchać najbardziej?