Abilify.. Skutki uboczne..
Moderator: moderatorzy
Re: Abilify.. Skutki uboczne..
.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 2:54 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Słyszałam, że serdonil i serdolect dobrze działają na objawy pozytywne i nie powodują przyrostu wagi - czyli jest jakaś alternatywa w moim przypadku, gdyby abilify mi nie pomagały.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Biore obecnie serdolect, który jest bardzo dobry, ale śpie na nim po 10h co mi troche przeszkadza. Brałem Abilify jakis czas temu przez krótki czas, bo chyba przez 3 tygodnie. Próbowałem wtedy z róznymi lekami pod rząd więc nie chciałem czekać dłużej jak będzie dalej, tylko próbowałem kolejny. Mianowicie miałem taki efekt, że nie mogłem do końca się uspokoić, czułem dyskomfort gdy chciałem posiedzieć spokojnie lub obejrzeć telewizję, to był taki stan lekkiej akaktyzji. Ale jak pisze, brałem go tylko przez 3 tygodnie, bo ze względu na ten efekt zrezygnowałem i nie chciałem dłużej czekać. Mam pytanie do innych, czy ta lekka akaktyzja, ten dyskomfort z pobudzenia mija z czasem, przy dłuższym braniu abilify? Organizm się przyzwyczaja? Czy poprostu trzeba sie do tego przyzwyczaić?
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Biorę abilify kilka miesięcy. Mam dobre samopoczucie. To jest właśnie to co często myli się z tym, czy lek prawidłowo działa. Raczej zastopowały się urojenia. Lecz popełniłem w ostatnim okresie kilka poważnych niedopatrzeń finansowych. Także straciłem panowanie nad doborem słów i mój żal do pewnej osoby polał się w niedopuszczalnej formie. Także trudno mi się zebrać do pracy. W sumie jestem jakoś niezorganizowany, zapominalski, lekceważący wiele bardziej niż znam to ze swojej poprzedniej postawy. Wręcz odczuwam to niezorganizowanie. Jestem przekonany, że różnica jest spowodowana przez abilify.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ja też już nie biorę abilify, tylko flunaxol. Niestety, w zbyt dużej dawce (6 mg) powoduj eon u mnie drażliwość, pobudzenie i nerwowość. Dopiero zmniejszenie dawki do 3 mg nie daje tych efektów, ale za to pojawiła się depresja i przygnębienie, no i chęć "zajadania" tych problemów. Na objawy pozytywne to też zbyt mała dawka, więc meczę się dalej.
Abilify zdecydowanie nasiliły u mnie objawy pozytywne. Plusem był lekki jadłowstręt, dzięki któremu przestałam się rzucać na jedzenie.
Pozdrawiam.m.
Abilify zdecydowanie nasiliły u mnie objawy pozytywne. Plusem był lekki jadłowstręt, dzięki któremu przestałam się rzucać na jedzenie.
Pozdrawiam.m.
x
Ostatnio zmieniony czw sie 13, 2015 6:30 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Abilify jest dla mnie dobre... tylko jeden skutek uboczny: gorzej się na nim śpi, niż np. po sulpirydzie. Lekarz nie zdecydował się przejść całkowicie na Abilify, gdyż boi się, że powrócą objawy wytwórcze.

- Bezpieczny
- zaufany użytkownik
Abilify w porównaniu do innych, w moim przypadku najlepiej się spisuje. Zero efektów ubocznych (w ostatnim czasie)
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/
Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/
Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
Czy jadłowstręt to chwilowy skutek uboczny czy chwilowy? Bo nic nie pisze w ulotce
Już prawie 2 tyg jem tylko ryż preparowany, wafle zwykłe, chrupki kukurydziane bo na wszystko inne mnie mdli.

- aspagnito
- zaufany użytkownik
- Status: byk z zaświadczeniem o niekaralności, płeć księżycowa
Biorę Abilify i nie odczuwam jakichś tam specjalnych skutków ubocznych - wręcz przeciwnie - minęły mi skutki poSeroquelu (Ketrelu - Ketrel to generyk, a Seroquel to lek oryginalny - też chyba efundowany).
Ciekawi mnie jednak ten Serdolect. Muszę o nim porozmawiać z moją panią doktor. Dodatkowo biorę jeszcze depakinę i trileptal.. bo choć nie mam padaczki, to świetnie na mnie działa. Jeszcze jest oczywiście Rispolept Consta (zastrzyki), a to jest już chyba największe błogosławieństwo, bo praktycznie zastrzyki mają o wiele wiele mniej skutków ubocznych co tabletki.. a Rispolept Consta jest z nich wszystkich najnowszy (zastrzyków).
Moja pani doktor chciała mi dać 7,5mg Abilify, ale, żemusiałbym płacić, bo ta dawka chyba do tej pory nie jest refundowna, to wypaliłem, że będę brał 15-tkę.. i biorę. Od razu schudłem i wróciłem do żywych.. Jednak to zawsze jest kwestia indywidualna i lekarz musi dopasować lek do pacjenta.. bo my różnie na nie reagujemy. Chciałem brać Solian, ale że nie mam deprechy, to pani doktor była przeciwna.
Ciekawi mnie jednak ten Serdolect. Muszę o nim porozmawiać z moją panią doktor. Dodatkowo biorę jeszcze depakinę i trileptal.. bo choć nie mam padaczki, to świetnie na mnie działa. Jeszcze jest oczywiście Rispolept Consta (zastrzyki), a to jest już chyba największe błogosławieństwo, bo praktycznie zastrzyki mają o wiele wiele mniej skutków ubocznych co tabletki.. a Rispolept Consta jest z nich wszystkich najnowszy (zastrzyków).
Moja pani doktor chciała mi dać 7,5mg Abilify, ale, żemusiałbym płacić, bo ta dawka chyba do tej pory nie jest refundowna, to wypaliłem, że będę brał 15-tkę.. i biorę. Od razu schudłem i wróciłem do żywych.. Jednak to zawsze jest kwestia indywidualna i lekarz musi dopasować lek do pacjenta.. bo my różnie na nie reagujemy. Chciałem brać Solian, ale że nie mam deprechy, to pani doktor była przeciwna.
„;”/. FLEHTI
bln(tęczowo, ezoterycznie, kwieciście);
bln(tęczowo, ezoterycznie, kwieciście);
-
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony sob lip 02, 2011 9:49 am przez Nobody-333, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Sugerując potrzebę przeszczepu serca z powodu zażywania abilify sprowadzasz także swoje inne spostrzeżenia do poziomu kpiny.
-
- zaufany użytkownik
jeżeli kardiolog wykrył wade serca spowodowaną zażywaniem tego leku , to o czym mam myśleć ?? .. mam jeszcze ulotke leku Abilify...zbyszek pisze:Sugerując potrzebę przeszczepu serca z powodu zażywania abilify sprowadzasz także swoje inne spostrzeżenia do poziomu kpiny.
DZIAŁANIA NIEPOŻĄDANE :
- Niezbyt częste ( więcej niż 1 na 1000 pacjentów, mniej niż 1 na 100)
... może wystąpić nagłe przyspieszenie czynności serca...
- Rzadkie działania (........)
...przyspieszenie oddechu , pocenie ,osłabienie z nagłymi zmianami ciśnienia oraz zmianami częstości pracy serca ...
- Bardzo rzadkie
... zmiany komórek krwi , niezwykłe bicie serca, atak serca, reakcje alergiczne... i wiele wiele innych.
Lek bardzo groźny na serce . Może nie na wszystkich tak działa , ale na mnie podziałał i dlatego ostrzegam . Zbyszek dalej uważasz to za kpiny ?
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Tak, uważam to za kpiny. Z jakiego powodu ? Ponieważ przypuszczam, że dokładnie wiesz, że żaden kardiolog nie zaleci przeszczepu serca z powodu nagłego przyspieszenia jego pracy po abilify.
To oczywiście nie musi być prawdą ! Przyspieszenie akcji serca może być zupełnie niegroźne. Tendencyjnie czytasz ulotkę.Nobody-333 pisze:Lek bardzo groźny na serce
-
- zaufany użytkownik
Od przyspieszonej akcji serca sie zaczyna, pewnie że na początku jest to niegroźne , to jest dlugotrwaly proces który sie toczy podczas zażywania tego leku i zwiększania dawki - który może skończyć sie atakiem serca , lub uszkodzeniem serca tak jak w moim przypadku.zbyszek pisze:Przyspieszenie akcji serca może być zupełnie niegroźne. Tendencyjnie czytasz ulotkę.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Nie, nie może ! Jedno przyspieszenie pracy serca nie skończy się atakiem serca, a na następne nie dostaniesz recepty na abilify.Nobody-333 pisze:... może skończyć sie atakiem serca ....
-
- zaufany użytkownik
to dlaczego piszą o ataku serca w ulotce . Ile Pan brał Abilify ? jaką dawkę ?Nobody-333 pisze:Od dawki 22mg zaczynają sie silne lęki , strach wyjść z domu, pojawiają sie też zmiany na skórze jakieś podrażnienia czerwone plamy, włosy wypadają , branie 30 mg i powyżej powodują kłopoty z sercem czesto nieodwreacalne (wiem dlaczego pisali o umarlakach w ulotce) naszczescie odstawilem ten lek i 70% objawow znikneło , zostaly tylko czerwone ślady i serce. Czyli dermatolog (jakaś maść napewno) i kardiolog ( operacja serca może przeszczep albo zastwaka).
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Tak, to prawda. W ulotce jest wyszczególnione zgłoszenie ataku serca, jednak nie wiadomo na pewno, czy abilify jest tu przyczyną. Proszę zwrócić uwagę np. na fakt, że abilify bierze sporo osób palących papierosy. To one wraz z alkoholem najbardziej szkodzą sercu.
Przeszczep serca wykonuje się z powodu ogólnej niewydolności serca, a nie z powodu samego zawału.
Biorę abilify 15 mg dziennie od kilku miesięcy.
Przeszczep serca wykonuje się z powodu ogólnej niewydolności serca, a nie z powodu samego zawału.
Biorę abilify 15 mg dziennie od kilku miesięcy.
- qe
- zarejestrowany użytkownik
- Kontakt:
A jakie macie wyniki badan po Abilify? U mnie pojawila sie hiperlipidemia i mam zle wyniki watroby, ale nie wiem czy to po tym leku tylko, czy winic inne tabletki, ktore bralem lub biore...
If you don't risk anything you risk even more.
Erica Jong
Erica Jong
Przyjmuję Abilify od blisko dwóch lat. Ostatnio miałam zlecone badanie ekg i okazało się, że mam złe wyniki. Pojawił się zespół wydłużonego QT. Jest to dość niebzepieczne dlatego prawdopodobnie będę musiała zrezygnować z przyjmowania tego leku.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"