Odstawiam/łem leki. Doradzam jak to zrobić.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
Re: Odstawiam/łem leki. Doradzam jak to zrobić.
jeżeli nie praca archaiczna np. praca w biurze, sprzedawca to może zamiast tego tworzenie własnych dzieł (wiersze, muzyka, video) lub zawód wolnego strzelca, copywriter, własny blog ?
W dzisiejszych czasach, jeżeli ktoś ma talent i jest dany produkt dobrze promowany to myślę, że takiemu schizofrenikowi się uda dotrzeć do odbiorców.
Takim osobom udać się może również praca zdalna, ale takie zajęcia musiałyby się odbywać w 90 procentach w domu, aby uniknąć ryzyka kłótni, niepokojów, mobbingu lub nawet morderstw...
Wszystko jest możliwe, dopóki nie sprawdzają papierów oraz uchodzisz za zdrowego w danym kręgu i piszesz jak na Polaka przystało, chociaż niektórzy lubią czytać, słuchać historię innych, ale chyba raczej historię z happy end'em, a u Nas trudno o takie coś
W dzisiejszych czasach, jeżeli ktoś ma talent i jest dany produkt dobrze promowany to myślę, że takiemu schizofrenikowi się uda dotrzeć do odbiorców.
Takim osobom udać się może również praca zdalna, ale takie zajęcia musiałyby się odbywać w 90 procentach w domu, aby uniknąć ryzyka kłótni, niepokojów, mobbingu lub nawet morderstw...
Wszystko jest możliwe, dopóki nie sprawdzają papierów oraz uchodzisz za zdrowego w danym kręgu i piszesz jak na Polaka przystało, chociaż niektórzy lubią czytać, słuchać historię innych, ale chyba raczej historię z happy end'em, a u Nas trudno o takie coś
a oto moja noga
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
Hej tu Pan SerduszkoMaciejka34 pisze: ↑wt gru 26, 2017 6:57 pm jasne. bralam seronil 10, kwetaplex 150 i arypiprazol 10. zaczelam od seronilu. przez trzy tygodnie bralam polowe dawki i po tym czasie odstawilam. nastepnie kwetaplex. przez 3 tygodnie bralam 100, po tym czasie przez trzy tygodnie bralam 50 i po tym czasie odstawilam. poczekalam miesiac zeby sprawdzic jak samopoczucie. nic sie nie zmienilo poza tym ze bylam mniej senna. po tym czasie zaczelam co drugi dzien brac arypiprazol 10. i tak przez trzy tygodnie. po 3 tyg odstawilam. nic kompletnie sie nie dzieje. ale obserwuje sie i maz tez mnie obserwuje. w razie w mam wykupiona zolaxe.
dodam ze tak doradzil mi lekarz. poza tym jestem na diecie i chudne. w koncu moze zrzuce te 25 kg. bede co jakis czas dawac znac co u mnie. pozdrawiam serdecznie.
a ile już czasu nie bierzesz kompletnie nic ?
branie abilify co drugi dzień wg. mnie jest dobrą opcją, ale jest ona niepolecana.
W sumie to nie wiem dlaczego, przecież okres półtrwania to o ile dobrze pamiętam 48 godzin.
Pozdrawiam.
a oto moja noga
-
- zaufany użytkownik
ponad trzy tygodnie
"Dobrze jest znać prawdę i głośno o niej śpiewać, ale lepiej znać prawdę i śpiewać o śliwkach.."
- piotrs
- zaufany użytkownik
seronil jest na depresje
abilify po nim sa depresje skutek uboczny
moze brac PODTRZYMUJACE ŚLADOWE np 100mg solianu zawsze jakas OCHRONA przed NAWROTEM
Bardzo małe dawki neuroleptyków przed nawrotem nie do końca chronią, ale za to mogą taki nawrót nieco złagodzić.
Jest bardzo dyskusyjne czy 100 mg solianu faktycznie chroni przed nawrotem. Raczej jest to dawka aktywizująca i przeciwdepresyjna.
Jest bardzo dyskusyjne czy 100 mg solianu faktycznie chroni przed nawrotem. Raczej jest to dawka aktywizująca i przeciwdepresyjna.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Ja miałem na lekach nawroty choroby, jeśli dawka jest za mała to na pewno nie uchroni przed chorobą.
odstawienie leków?! odradzam!!!!!!
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
Witamina D3 - poziom około 100 nanogram może dobrze walczyć z psychoza. Fajne !!!
Według Huberta Czerniaka poziom 600 zwalcza schizofrenię. To dziwota
wg. pubmedu dawkowanie od 5000 - 10 000 jednostek dziennie pomagało osobom chorym. To może być fajne.
Witamina D3 wpływa na geny, a cynk wpływa na kilkaset enzymów w organizmie. To szansa.
Według Huberta Czerniaka poziom 600 zwalcza schizofrenię. To dziwota
wg. pubmedu dawkowanie od 5000 - 10 000 jednostek dziennie pomagało osobom chorym. To może być fajne.
Witamina D3 wpływa na geny, a cynk wpływa na kilkaset enzymów w organizmie. To szansa.
a oto moja noga
- piotrs
- zaufany użytkownik
witamina D3 nalepsza jest w śloncu posiedziec na sloncu troche
spacer przejsc sie na sloneczku nie powoduje nudnosci
spacer przejsc sie na sloneczku nie powoduje nudnosci
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
tyle, że teraz nie ma.
nie podniesiemy jej poziomu w tej strefie zamieszkania od października do marca, a to sporo czasu i po wakacjach się obniżyła, a wtedy zabawa zaczyna się od nowa.
Ponadto niektóre neuroleptyki mogą powodować światłowstręt.
nie podniesiemy jej poziomu w tej strefie zamieszkania od października do marca, a to sporo czasu i po wakacjach się obniżyła, a wtedy zabawa zaczyna się od nowa.
Ponadto niektóre neuroleptyki mogą powodować światłowstręt.
a oto moja noga
- wowo
- zaufany użytkownik
Nie wiem czy to dobry pomysł to wychodzenie na słońce, zwłaszcza latem, ponieważ w dni słoneczne i gorące łatwiej o nawrót objawów. Można też dostać poparzeń słonecznych bo na neuroleptykach nie powinno długo przebywać na słońcu.
Na pochodnych fenotiazyny, takich jak np. "Tisercin" czy pernazyna można się naprawdę ciężko poparzyć przebywając na ostrym słońcu dosłownie w ciągu kilkunastu minut!!!
- wowo
- zaufany użytkownik
Kiedyś brałem fenactil na tym to dopiero można było dostać poparzeń.
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
a mówią, że trzeba wychodzić na słońce i brać koniecznie leki.
to niewyedukowanie z ich strony czy to po prostu źli ludzie ?
to niewyedukowanie z ich strony czy to po prostu źli ludzie ?
a oto moja noga
Może jedynie bezmyślność!!!
Ja przez kilka miesięcy nie brałem leków, bo byłem wyrejestrowany z Urzędu Pracy. Nie miałem żadnych urojeń, mój stan był stabilny. Zastanawiam się czy by przypadkiem nie odstawić leków. Obecnie biorę abilify, absenor, akineton, zolaxę. Suplementy brałbym nadal (B12, D3, Essentiale Forte, Głóg, Asparagininan Extra). Jak myślicie?
Twoje zdrowie i Twoje ryzyko!
Jak całkiem i definitywnie odstawisz to masz spore szanse że za jakiś czas będziesz miał zaostrzenie, czyli po prostu dostaniesz psychozy, ale z drugiej strony masz też szanse, że jednak dasz radę żyć bez leków i będziesz wtedy żył głębiej i zdrowiej, żył pełniej.
Twoje zdrowie i Twoje ryzyko!!
Jak całkiem i definitywnie odstawisz to masz spore szanse że za jakiś czas będziesz miał zaostrzenie, czyli po prostu dostaniesz psychozy, ale z drugiej strony masz też szanse, że jednak dasz radę żyć bez leków i będziesz wtedy żył głębiej i zdrowiej, żył pełniej.
-
- bywalec
Według mnie odstawienie leków jest tylko możliwe, kiedy nie występuje zaburzenie logiki myślenia.hvp2 pisze: ↑sob gru 30, 2017 8:38 pm Twoje zdrowie i Twoje ryzyko!
\g+ame_ove{r
Zaryzykuję. Będę z daleka trzymał się od różnych instytucji religijnych i nie dam sobie wmówić innym że jestem zły za to że nie czynię dobra. Co do logiki myślenia, to chyba wszystko z nią w porządku.
- wowo
- zaufany użytkownik
Kiedyś odstawiłem pomału prenazynę, brałem już naprawdę małe dawki ale, no właśnie, wpakowałem się w stresującą sytuację gdzie były emocje, nerwy i przeżycia, odpłynąłem tak że obudziłem się w pasach na zamkniętym. Więcej tego nie próbuje.