Plytki sen
Moderator: moderatorzy
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Plytki sen
Mam plytki sen spie po 12 godzin i wstaje zmeczony niewyspany biore lek na sen chlorothixen 2tabletki i nic jeszcze kilka miesiecy temu spalem dobrze.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
- Marlon
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Re: Plytki sen
Mam podobnie.U mnie zaczęły się problemy z snem po wdrożeniu do moich leków rispolept consta w zastrzyku co dwa tygodnie.Mimo,że odstawiłem ten lek i przerzuciłem się na olanzapine 20mg nie widać żadnej poprawy.Od 2012 się tak męczę i żadne leki już mi nie są w stanie pomóc.Dlatego moje marzenie o odstawieniu tych środków nie zostanie nigdy zrealizowane.Nie wyobrażam życia bez leków z moimi problemami sennymi.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
- piotrs
- zaufany użytkownik
spruboj AMISAN 200mg antydepresyjny w malych dawkach spie po nimczesto po 1 tabletce 10h
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Jak on brał rispolept i teraz oalnzapinę to mu 400 mg na dobę mało. Wnioskuję że ma pozytywy, musiał by spróbować nieco wyższej dawki a później jak by się wszystko unormowało można zejść na dawkę podtrzymująco. Lek dobry i skuteczny, warto spróbować.
U mnie cała choroba zaczęła się objawiać problemami ze snem, to u mnie coś anatomicznego, a nie od stresu. Niektórzy mają rozregulowany rytm dobowy, ja nie mam go wcale. Bez benzo nie śpię trzy dni. Po Chlorprothixenie miałam kilka razy paraliż przysenny.
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
ja mam identycznie jak 2 pierwszych członków i nie wyrabiam, a biorę depakine i abilify.
zaczęło się to kilka miesięcy po ponownym wdrożeniu leków, a wcześniej nic nie brałem, bo odstawiłem.
zaczęło się to kilka miesięcy po ponownym wdrożeniu leków, a wcześniej nic nie brałem, bo odstawiłem.
a oto moja noga
- Alex1950
- zaufany użytkownik
Może podziała reklamowany ostatnio Forsen Forte z melatoniną? Na mnie działa rewelacyjnie. Mogę przespać 6 albo 8 godzin i jestem wypoczęty.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
- piotrs
- zaufany użytkownik
ale dodac ten amisan 200 i moze cos innego zmiejszyc 5mg olaplazminy ale po niej powinien spac
- piotrs
- zaufany użytkownik
oprocz SILNEGO STRESU SEN jest przyczyna choroby
Ostatnio śpię po 13 godzin
czasem nawet dodatkowo po godzinie
w ciągu dnia
czasem nawet dodatkowo po godzinie
w ciągu dnia
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
a melatonina do ssania, bo podobno jest ona lepsza.
Jest taka na mojej liście z firmy Now Foods lub Olimp w dawce od 1mg do 3mg.
Czy to prawda, że posiłek zwiększa przyswajalność melatoniny, dlatego suplementacja z daleka od niego będzie mało rozsądne ?
Po ilu tygodniach widać poprawę ? Rozumiem, że nie działa po jednorazowym zażyciu...
Tak się zastanawiam czy dołączenie jej nie spowoduje u mnie większego zmulenia, ale skoro poprawia jakość snu, mimo nawet redukcji długości snu to mógłbym spróbować.
Na ulotce jest napisane, że nie obsługiwać maszyn w trakcie kuracji, więc jakieś ograniczenie zdolności motorycznych może mieć, a nawiasem dodam że zdarzają się u mnie treningi z kettlami ...
Jest taka na mojej liście z firmy Now Foods lub Olimp w dawce od 1mg do 3mg.
Czy to prawda, że posiłek zwiększa przyswajalność melatoniny, dlatego suplementacja z daleka od niego będzie mało rozsądne ?
Po ilu tygodniach widać poprawę ? Rozumiem, że nie działa po jednorazowym zażyciu...
Tak się zastanawiam czy dołączenie jej nie spowoduje u mnie większego zmulenia, ale skoro poprawia jakość snu, mimo nawet redukcji długości snu to mógłbym spróbować.
Na ulotce jest napisane, że nie obsługiwać maszyn w trakcie kuracji, więc jakieś ograniczenie zdolności motorycznych może mieć, a nawiasem dodam że zdarzają się u mnie treningi z kettlami ...
a oto moja noga
Nie mogę nic w tym temacie doradzić... Nie mam wystarczającej wiedzy i doświadczenia.