dlaczego kazanie w kościele powinno być w krótszej formie niż jest?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- bywalec
dlaczego kazanie w kościele powinno być w krótszej formie niż jest?
dlatego że wówczas byłoby bardziej zrozumiałe. i zapadało by w pamięci.
\g+ame_ove{r
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: dlaczego kazanie w kościele powinno być w krótszej formie niż jest?
Oni sami nie wierzą w to co mówią.
Niezgodze się:) zwłaszcza gdy jesteś w remisji i chłoniesz kazde slowo (bo to od Boga) przezywasz w swoim subiektywnym odczuciu czyli odnosisz do swojego zycia. Wtedy (zależy od księdza) czujesz bliskość Boga w kadym wypowiedzianym slowie.
Ja tak miałem w remisji i bez psychozy typu ksiądz słyszy moje myśli.

-
- bywalec
masz rację że słowem też można leczyć. jednak zapomniałem zaznaczyć że są to tylko moje indywidualne odczucia.
\g+ame_ove{r
dokladnie dla nich liczy sie tylko hajs hajs i jeszcze raz hajsOni sami nie wierzą w to co mówią.
A po co chodzic do kosciola? zeby uslyszec slowo od Boga? to ludzie są takimi inwalidami ze nie potrafią sami czytac? przeciesz Biblia jest powszechnie dostepnazwłaszcza gdy jesteś w remisji i chłoniesz kazde slowo (bo to od Boga) przezywasz w swoim subiektywnym odczuciu czyli odnosisz do swojego zycia
no na pewno to nie byla psychozaJa tak miałem w remisji i bez psychozy typu ksiądz słyszy moje myśli.
- piotrs
- zaufany użytkownik
bo bierzesz psychotropy i nie zrozumiesz i tak 5-10 minut kazania to zadlugo dla ciebie i sluchaj uwaznie czytan
-
- bywalec
zauważ piotr że kazania są często wielowątkowe i nie zawsze jest łatwo nie tylko zrozumieć co ksiądz mówi ale co chce przekazać. jeżeli chodzi o to drugie, to spokojnie to pierwsze można byłoby usprawnić...
\g+ame_ove{r