solian

amisulprid

Moderator: moderatorzy

demek
zaufany użytkownik
Kontakt:

solian

Post autor: demek »

a czy ktos z was wie cos o solianie?
czy to jeden z silniejszych czy slabszysz lekow?
ja go biore juz tydzien i dobrze sie po nim czuje nie czuje tez zadnych efektow ubocznych
chcialbyma sie dowiedziec cos wiecej o tym leku
bore go w dace 1200mg
demek
zero
zaufany użytkownik

Re: solian

Post autor: zero »

demek pisze: czy to jeden z silniejszych czy slabszysz lekow?

a jak bys chciala zeby bylo demku?
demek
zaufany użytkownik
Kontakt:

chcialbym zeby byl tym slabszym bo wtedy szybciej mozna wyzdrowiec
demek
zero
zaufany użytkownik

Post autor: zero »

solian jest slabym lekiem .ale nierozumie,dlaczego na silnym leku wolniej sie zdrowieje demku?
demek
zaufany użytkownik
Kontakt:

po prostu zastanawiam sie nad soba
ja jakos nie umiem sobie poradzic ze soba wydawalo mnie sie ze solian pomoze bardziej niz sulpiryd ktory bralam wczesniel z zalasta i anafranilem
lekarz nie umie dobrac mnie leku zeby zaktywizowal zialanie mocniej
mnie wydawalo sie ze p solianie stane na nogi przez pierwsze trzy dni dziala ale teraz znowu czuje ze ta bezproduktywonsc wrac a nie chce marudzic lekarzowi bo ostatnio juz sie pytala o szpital a ja nie chce do szpitala
chce by leki byly tak dobrane by tego mozna bylo uniknac
sama szukam czegos co bedzie dobre
pozdrawiam
demek
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Post autor: Bezpieczny »

Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
Tytus
bywalec

Post autor: Tytus »

Moja Pani psychiatra po sugestii że może warto by się dodać jakiś antydepresant stwierdziła , że solian ma działanie "lekko antydepresyjne" i najlepiej zmiejszyć ilość leków do minimum. Czy spotkaliście się może z podobnym stwierdzeniem lub potwierdzicie mi to antydepresyjne działanie solianu na sobie?

PS:Mój pierwszy post tutaj , witam :)
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

potwierdzam antydepresyjne działania solianu na sobie
Tytus
bywalec

Post autor: Tytus »

Dzięki sheche. Ja jednak mam wrazenie , że to działąnie ma związek poprostu z tym , że solian nie ma tych wszystkich działań ubocznych jak większość leków i nie odbiera energii życiowej , bo chyba raczej jej nie dodaje. Chyba jeszcze nie wynaleziono leku na lęki egzystencjanle i poczucie bezsensu życia jakie mi osobiście toważyszy. To strasznie odbiera wszelką motywację do jakiejś aktywności w życiu . Czasami aż chce się po prostu wyć . Może sprobuję jeszcze raz porposić o jakieś antydepresanty mojego lekarza bo sam solian nie wystarczy.
Awatar użytkownika
cento3
bywalec

Post autor: cento3 »

Hej! Ja biorę ten lek od roku 1989!!! Oczywiście najpierw brałem sulpiryd. Ale to jest ten sam lek, tylko ma mniej skutków ubocznych. To jest najlepszy lek.
"Leczenie ostrej i przewlekłej schizofrenii z objawami takimi jak urojenia, omamy, zaburzenia myślenia (objawy pozytywne) i (lub) objawami takimi jak: stępienie uczuć, wycofanie emocjonalne i socjalne (objawy negatywne), w tym także u chorych z przewagą objawów negatywnych."
Ten cytat pochodzi z tąd: http://www.doz.pl/leki/p2438-Solian
Nie jest to więc jakieś byle co. Potrzeba tylko coś na sen, bo ja na przykład nie mogłem po tym spać. Ale on cholernie aktywizuje. Pozdrawiam :)
...to be or not to be...
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Post autor: Constantius »

solian to nie sulpiryd. naczej nazywa sie amisulpiryd ale to nie to samo. Chemicznie te leki należą tylko do tej samej grupy. ale jedno to nie drugie. Dla mnie najgorsze świństwo jakie kiedykolowiek dostałem do ust. apage
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Awatar użytkownika
cento3
bywalec

Solian to to samo co sulpiryd. W sumie każdy ma rację kto ma dziurę w dupie. Oczywiście nie każdemu może pasować ten lek. Ja na przykład brałem kiedyś okrutne świństwo zwane mirenil... apage :evil:
...to be or not to be...
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Post autor: Constantius »

solian to to samo co amisulpiryd. A sulpiryd to sulpiryd. Solianu nie trawie a sulpiryd łykam jakby to było placebo i nic sie nie dzieje.
Proponuje artykół Jacek Wciórka lek med Nowe leki - stare pytania? Oba leki są to pochodne benzamidowe, ale czymś tam mądrym rożniace się od siebie....
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Awatar użytkownika
cento3
bywalec

Jasne. Czymś tam mądrym różniące się od siebie. Przyznaję rację. Ja też biorę ten solian jak placebo, ale skoro biorę to już tak długo, to działa. Nie działa tak jak na przykład thiorydazyna; która została już wycofana, a po której nabawiłem się problemów z wątrobą. Są psychotropy po których ma się ślinotok i inne nienormalne stany. Ludzie po tych środkach chodzą jak głęboko upośledzeni. Ja po solianie chodzę całkowicie normalnie. I chwalę to sobie. Nikt nie rozpoznaje mnie jako naćpanego zajoba. Pozdrawiam :)
...to be or not to be...
fotex
zaufany użytkownik

Post autor: fotex »

Ja biorę 1200 mg i bardzo sobie chwalę.Wprawdzie przydałby się jakiś antydepresant ale cóż.
NIKT1
zaufany użytkownik

Post autor: NIKT1 »

jak już chyba gdzieś tu pisałam solian w dawce do 400 działa antydepresyjnie czyli aktywizuje w wyższych dawkach działa "wyciszająco"hamuje pobudzenie , manie,psychozę , działa na urojenia / u syna na urojenia nie zadziałał/
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 3:56 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
NIKT1
zaufany użytkownik

Post autor: NIKT1 »

przy solianie przeważnie się nie tyje dawka 50 to strasznie mała chyba dopiero masz wprowadzany ten lek lub łączony z innym bo dawki jakie przyjmowane w górnej granicy to chyba jak się nie mylę to 1200 przeważnie w ostrej psychozie .co do skutków ubocznych to już zależy od organizmu u syna ich nie było widać
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 3:56 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
meehoo
zaufany użytkownik

Post autor: meehoo »

biore 1200 mg na dobe, nie ma zadnych skutkow ubocznych (poza obnizonym cisnieniem krwi), czuje sie coraz lepiej, w nim nadzieja na zdrowie :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”