forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
Leczę się ponad 13 lat. Zmieniłem miejsce zamieszkania, dostałem rentę. Przez ponad 3 lata jestem w remisji, mam dobry stan zdrowia. To moje małe sukcesy które uważam za najważniejsze.
Mam pracę, do której wstaję w dni powszednie ok. 5:30 i daję radę.
Uczę się w szkole policealnej.
Jestem fizycznie zdrowy.
Po pracy mam jeszcze siłę się uczyć.
- leczę się dwa lata
- otoczenie mnie akceptuje
- mam dom lub gdzie mieszkać
- cały czas biorę nadal leki
- mam swoją rodzinę
- nadal się leczę
- według mnie brałem nieodpowiednie leki
- mam swoją pasję i tego się trzymam
-duzo zarobilem spodni z tylu
-biegunki po lekach
-troche miesni ale to wiecie
-duzo ukonczonych gier pc
-wysokie paragony w diablo 3
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
Moim największym osiągnięciem jest to,że od czterech lat nie miałem myśli samobójczych.Wcześniej nie szanowałem swojego życia - nienawidziłem siebie.Teraz potrafię cieszyć się tym co mam.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Ja choruję 7 lat i udało mi się skończyć szkołę średnią (mimo ciężkiej choroby) nie mam matury ale ciesze się że mam średnie wykształcenie.
Osiągnąłem jeszcze rente po długiej walce i ogółem wypracowałem dużo na oddziale dziennym to też jakieś osiągnięcie. Mimo choroby i ogólnego zobojętnienia na wszystko pracowałem pół roku w biurze rachunkowym jako pomocnik. Nauczyłem się też ostatnio gotować, nawróciłem się duchowo, nauczyłem się że muszę mówić otwarcie o swoich uczuciach i generalnie dbać o siebie na zasadzie że trzeba się codziennie wykąpać i chodzić regularnie do fryzjera żeby się nie zapuścić. I ogółem staram się cieszyć takimi właśnie takimi kwestiami.