ataki manii wielkosci.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
ataki manii wielkosci.
Ma ktoś z was urojenia wielkościowe? Mi od czasu do czasu się wydaje ze jestem lepszy od innych bo mój ojciec był lekarzem a moja matula jest pielegniarka. Wraz z odslonieciem myśli i wulgarnymi myślami daje to mieszanke wybuchowa czyli mam ataki paniki spowodowane tym ze ludzie znaja te myśli, wtedy wydaje mi się ze o mnie mowia lub dziwnie patrza. Czy to tylko urojenia?
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
Re: ataki manii wielkosci.
kurna to ja jestem Bogiem tylko wyobraz to sobie sobie czaisz to ???
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Maniek wariacie 

No ok ale czy masz teksty w glowie typu "weź się umyj a nie pier..." lub " ty ku.wo ..." itd. itp. i wiesz ze ci ludzie to wiedza?
Dla mnie mania wielkości to po prostu pycha z którą trzeba walczyć pokorą. Poza tym polecam różaniec. Mi na wiele sposobów pomaga.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
W czasie psychozy objawiała się u mnie mania bycia kimś ważnym, znacznym. Teraz w czasie remisji nie mam takich objawów i jestem zwykłym człowiekiem z szacunkiem do samego siebie.
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
To tak jak ja teraz.
- piotrs
- zaufany użytkownik
jestem w remisji na 1 tabletce amisanu 200mg na dobe a wydaje mi sie wiem ze jestem swiadkiem konca czasow ze to sa czasy ostateczne bedzie koniec swiata dla tego modle sie o nawrocenia pokute chodze w niedziele do kosciola mowie rozaniec i koronki do milosierdzia bozego
Ja natomiast chce tylko przestać miec te wulgarne myśli. Proponuje zacząć myśleć o czymś innym może i masz powołanie by trochę vwymodlic złagodzenie dla świata ale moim zdaniem lepiej skupić się na otoczeniu mniej globalnym tylko bardziej lokalnym.
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak na naszym srodowisku zeby chorzy byli w remisji odpowiednich dawkach a nie np 1200 mg solianu ja bede bardzo dlugo bral tabletki z czasem moze zmniejsze do podtrzymujacych sladowych
- wowo
- zaufany użytkownik
Ja uważam piotrs że i tak bierzesz za małe dawki leków bo tu na forum piszesz o urojeniach. Jaką Ty dawkę podtrzymującą chcesz brać? Skoro to co bierzesz to już śladowe ilości.
- piotrs
- zaufany użytkownik
wowo uwierz ze jestem w remisjii biore jedna tabletke 200mg Amisanu na dobe nie mam rzadnych objawow pozytywntch tylko ze taka dawka w 100% nie daje gwarancji przed nawrotem bo sie upilem i mialem nawrot to zapewniaja producencii przebadanych na ilus tysiecach ludzi i czesc osob na forum tak bierze i niestety czuje ja niezdolny do pracy sedacja lekka czasami depresja popsychotyczna duza nasennosc
- wowo
- zaufany użytkownik
Nie jestem lekarzem więc nie wiem czy te objawy co masz to sprawa leku czy inna, a z alkoholem uważaj, upijać się nie można.