prolaktyna
Moderator: moderatorzy
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: prolaktyna
Zależy jaki to jest lęk, ja wywnioskowałem że o podłożu schizofrenicznym, bo jeśli tak to na nic seks i aktywność.
To jest zupełne psychologiczne nieporozumienie uważać że osoba zaetykietkowana jako schizofrenik może mieć tylko lęki schizofreniczne!!! Na swoim przykładzie chociażby zauważam że może mieć też inne lęki, wręcz wiele innych!!
Z takich bardziej banalnych np. lęk przestrzeni.

Im wyższa prolaktyna tym niższy testosteron!
Im niższy testosteron tym słabszy popęd seksualny!
...niemniej jednak seks jest tak głęboko osadzony w człowieku że nawet przy obniżonym popędzie seksualnym akt seksualny działa przeciwlękowo!
Im niższy testosteron tym słabszy popęd seksualny!
...niemniej jednak seks jest tak głęboko osadzony w człowieku że nawet przy obniżonym popędzie seksualnym akt seksualny działa przeciwlękowo!
mam podwyzszony poziom prolaktyny.
z seksem nie mam problemu
wracam do tematu czy ktos ma jakies badania wplywu prolaktyny na inne czynniki zycia
reszta to filozofowanie .
liczy sie wynik badan
z seksem nie mam problemu
wracam do tematu czy ktos ma jakies badania wplywu prolaktyny na inne czynniki zycia
reszta to filozofowanie .
liczy sie wynik badan
Trudno żeby nie prowadzili na ten temat badań, skoro to właśnie prolaktyna i fizjologiczne zwiększenie jej poziomu tuż po orgazmie odpowiada za zaspokojenie seksualne. Badacze lubią temat seksu, więc jest masę badań na ten temat, poszukaj w google.nie sadze aby ktos prowadzil badania wplywu seksu na prolaktyne chyba ze myle sie ?masz cos?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
-
- zaufany użytkownik
czy tomografia coś wykazała ?
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
-
- zaufany użytkownik
czy ktoś bierze inny lek na obniżenie prolaktyny niż bromergon ?
ma bardzo dużo skutków ubocznych.
http://www.medonet.pl/magazyny/nieplodn ... 44709.html
ma bardzo dużo skutków ubocznych.
http://www.medonet.pl/magazyny/nieplodn ... 44709.html
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
.
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2021 6:05 pm przez Ewelina +, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
też miałem prolaktynę w granicach 80 i też kiedyś brałem rispolept.NazywamSieNiebo pisze: ↑pt gru 07, 2018 10:23 pm Ja mam podwyższoną prolaktynę, bo mam ją na poziomie 78.
Mimo tego , że brałam rispolept a obecnie spamilan , lamilept i zolaren moja podwyższona prolaktyna jest skutkiem mikrogruczolaka przysadki mózgowej. Stąd mlekotok i wtórny brak miesiączki. Także nie zawszę podwyższona prolaktyna jest skutkiem zażywania leków.
właśnie po nim bbardzo szybko obniżyło mi się libido.
chociaż odstawiłem wszystkie leki i już od kilku lat nic nie brałem to prolaktyna wciąż była wysoka.
Od jakiegoś czasu biorę ,,Dostinex,, i wszystko wraca do normy.
jednak gdy przerwałem przyjmowanie leku znowu zaczeła wzrastać.
jeszcze nie zrobiłem tomografi.
Tak się zastanawiam czy rispolept nie przyczynia się do powstawania gruczolaków przysadki mózgowej ?
Może psychotropy prowadzą do powstania mikrogruczolaka przysadki mózgowej i potem jak się je odstawi prolaktyna nadal jest wysoka.
-
- zaufany użytkownik
Tak podejrzewam ,bo leków nie biorę już kilka lat a prolaktyna nie spadła wraz z odstawieniem leków
Ja też się boję, że mogę go mieć. Brałem solian kilka lat, podnosił mi prolaktynę. Teraz biorę ketrel który teoretycznie nie powinien tak podnosić prolaktyny, niedługo mam wizytę u lekarki zobaczę jakie będą wyniki.
-
- zaufany użytkownik
badanie prolaktyny prywatnie kosztuje około 25 zł.
Warto zrobić jak najszybciej ponieważ gdy gruczolak jest niewielkich rozmiarów to można wyleczyć lekami. Duży niestety operacyjnie.
Warto zrobić jak najszybciej ponieważ gdy gruczolak jest niewielkich rozmiarów to można wyleczyć lekami. Duży niestety operacyjnie.
Za półtora tygodnia mam wizytę więc myślę że ten czas nic nie zmieni. Unikam badań prywatnie ze względu na finanse.