negatywne skutki shizofremi

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
samotnikk
zarejestrowany użytkownik

negatywne skutki shizofremi

Post autor: samotnikk »

witam wszystkich na forum jestem tu nowy ...mam parę pytań... po jakim czasie leczenia znikają negatywne skutki schizofrenii mam na myśli nie moznosc myślenia ciesz kość ze skupieniem myśli i mowy ?? i jak na was dziala lek abilifly? i po jaki czasie zaczyna działać? biorę ten lek od ponad miesiąca 1 tabletke dziennie i na razie nic nie czuje czy tak powinno być ? prosze piszcie
Awatar użytkownika
cento3
bywalec

Re: negatywne skutki shizofremi

Post autor: cento3 »

W tej chorobie trwa to cholernie długo! To nie grypa! Miesiąc brania jakiegoś leku to tak jak noworodek. To trwa latami. Ale z czasem się przyzwyczaja i staje się nienormalnym i głupio-mądrym. Zależy od leków. Można tak dobrać leki że nikt nie zauważy choroby psychicznej. Ja mam kota od 1984! Mam 42 latka! Nikt nie wie że jestem popaprany. Pozdrawiam i życzę optymizmu i szczęścia na przekór sobie :)
...to be or not to be...
samotnikk

cieszko sie z tym zyje jeszcze na dodatek przyczepila mnie sie depra ...
mam nadzieje ze wszystko minie ...trudno sie ogarnac gdy w glowie jest pustka
i nie mozna porzadnie sie wygadac tylko pojedyncze wyrazy nie wiem jak dlugo tak wytrzymie
samotnikk

pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Czy próbowałeś zioła dziurawca na depresję ? Mnie to trochę pomaga. Zapytaj się o dziurawca swojego lekarza.
kuni
zaufany użytkownik

Post autor: kuni »

Zbyszku dziurawiec jest dobry na depreche bo nie uzaleznia. Ale polaczenie dziurawca i neuroleptyka jest nie wskazana z tego co czytalam i co wiem. Dlatego najlepiej spytac lekarza jaki ma wplyw dziurawiec na neuroleptyki i co najlepiej brac na depreche.
doppio
zaufany użytkownik

Post autor: doppio »

....
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2011 8:53 am przez doppio, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”