Brak przyjemności
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Brak przyjemności
Jak dla mnie jedno z drugim może się wiązać.
Brak przyjemności, to jakieś otępienie (subiektywne). Bym doszukiwał się przyczyny w stępieniu emocji, czy wyjałowieniu. Nic nie cieszy, wszystko szare, ale to wiąże się z sytuacją życiową często.
Brak przyjemności, to jakieś otępienie (subiektywne). Bym doszukiwał się przyczyny w stępieniu emocji, czy wyjałowieniu. Nic nie cieszy, wszystko szare, ale to wiąże się z sytuacją życiową często.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 20, 2017 11:05 pm przez Athlob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
Mialam urojenia, ze jestem kamerowana, ze w tv sa ukryte informacje dla mnie itd. Glosow nie mialam, same urojenia
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 20, 2017 11:05 pm przez Athlob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
W 2013 mialam pierwsza psychoze. Trafilam do szpitala. Od tamtej pory bralam leki tylko dosc nieregularnie. Po psychozie bylam otepiala i zmulona. Poltora roku i doszlam do siebie. Bylam taka jak przed choroba. Nastepne pol roku minelo i nawrot choroby - urojenia. Od czasu drugiej psychozy jestem otepiala, mam stepienie uczuc, intelekt oslabl, problemy z komunikacja. Biore obecnie parogen i abilify. Nie odstawiam lekow bo wole byc otepiala niz miec nastepna psychoze
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 20, 2017 11:05 pm przez Athlob, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- bywalec
Nie mialam stresu. Tak wyglada schizofrenia,psychozy nawracaja. Radze Ci brac leki regularnie. Z czasem jakis dobierzesz i sie przyzwyczaisz
.
-
- zaufany użytkownik
Athlob poszukaj jakiegoś dobrego lekarza, który ustawi Ci leki. to jest niezbędne dla dobrego samopoczucia. po psychozie mózg musi dojść do siebie i potrzebuje na to czasu i leków. wątpię szczerze że bez lekow dasz radę dobrze żyć.
"Dobrze jest znać prawdę i głośno o niej śpiewać, ale lepiej znać prawdę i śpiewać o śliwkach.."
-
- bywalec
Moim zdaniem powinienes zaczac brac leki bo Twoja historia to typowe schizofreniczne przezycia. Idz do lekarza i dobierzcie lek odpowiedni dla Ciebie. Mi lekarz mowil ze gdy bede regularnie sie leczyla z czasem pustka minie