Nareszcie sensowna odpowiedz. Dziękuję ci bardzo. A o co chodzi ze znasz te objawy ?Grażka73 pisze: ↑pt maja 26, 2017 7:51 pmSkądś te objawy znam....nawet dużo więcej...Od diagnoz jest psychiatra nie my, może jednak dobrze by było pójść do szpitala jak zaleca lekarz, może się to wszystko nasilić.AgaAgnieszka pisze: ↑pt maja 26, 2017 8:27 am Witam poranną porą.
Chciałabym sie dowiedzieć( mam nadzieję ze spotkam tu osobe z podobnym problemem) co mi może być
Moim zdaniem jestem zdrowa. Chodziłam do terapeuty. Powiedziałam jej ze slysze coś(lub kogoś) kogo o dziwo nikt inny nie słyszy.Widze osoby i zwierzęta ktore sa dla mnie (i dla innych (rysowalam je)) przerażajace. Maja pocharatane twarze,chca bym umarła. Czuje zapach y które śmierdzą. Czuje dotyk którego nie ma bo nikogo ze mna nie ma. Mam podobno swój świat-dla mnie realny. Czuje sie obserwowana. Mam podsłuchy w telefonie. ludzie mnie nienawidzą i chcą zaszkodzić ja to wiem. Jest tego duzo więcej. Jade we wtorek do klimontowa na oddzial psychiatryczny bo po tylu lekach nic sie nie zmieniło. Mam tez skoki nastroju i podczas "ataków" .nie poznaje ludzi i gdzie jestem mimo iz znajduje sie np w domu. Mam sen (koszmar)przez ktory budze sie zawsze o 4 (ta jest magiczna) Wiem przez internet nikt nie postawi diagnozy jednak zawsze to cos.
Co mi Może dolegać
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- AgaAgnieszka
- bywalec
- Status: Uczeń
- Gadu-Gadu: Brak
Re: Co mi Może dolegać
- AgaAgnieszka
- bywalec
13 lat. Mowil cos ze nie leczą chorób psychicznych (mialam wpisany z. Paranoidalny f20) ale nie wiem o co chodziło i juz mnie nie prowadzi. Lecze sie rok ,2 lata chodzę do psychologa
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja tez to miałem podsłuchy w telefonie kamerowanie obserwowanie wszyscy wrogowie nawet najblizsza rodzina do tego sledzenie i czytani myslii powinno wystarczyc 2 razy 200mg amisanu czy solianu bierz leki będzie dobrze
Moja córka jest chora na schizofrenię paranoidalną, wszystko zaczęło się w wieku ok. 13 lat, nic nie powiedziała, choroba postępowała, trudne w tym czasie miałyśmy relacje. Gdy skończyła 15 lat wszystkie objawy nasiliły się, wpadła w bardzo mocną psychozę, gdyby wcześniej coś powiedziała, gdybym wcześniej miała więcej czasu dla dziecka...wcześniejsze wykrycie schizofrenii lub innej choroby psychicznej ma lepsze rokowania (tak powiedział mi ordynator). Do tej pory Domi zaliczyła 3 szpitale, kilku lekarzy, 8 neuroleptyk a objawy ma nadal (część minęło), miała cały ich wachlarz , ciężki przypadek, leczy się już 1 rok i 8 miesięcy. Na początku o niczym mi nie mówiła, jednak po jakimś czasie coraz bardziej się otwierała, znam praktycznie prawie wszystkie jej wytwórcze objawy, wierz mi że można by było o nich napisać książkę, całe ,,bogactwo halucynacji''. Więc dobrze by było gdybyś jednak podjęła się hospitalizacji...dla własnego dobra...później przydałby się bardzo dobry prowadzący lekarz i terapeuta. Powodzenia Agnieszko : ).AgaAgnieszka pisze: ↑sob maja 27, 2017 2:30 pm Nareszcie sensowna odpowiedz. Dziękuję ci bardzo. A o co chodzi ze znasz te objawy ?
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
- AgaAgnieszka
- bywalec
Bardzo pani dziękuję. Pojade do szpitalaGrażka73 pisze: ↑sob maja 27, 2017 8:10 pmMoja córka jest chora na schizofrenię paranoidalną, wszystko zaczęło się w wieku ok. 13 lat, nic nie powiedziała, choroba postępowała, trudne w tym czasie miałyśmy relacje. Gdy skończyła 15 lat wszystkie objawy nasiliły się, wpadła w bardzo mocną psychozę, gdyby wcześniej coś powiedziała, gdybym wcześniej miała więcej czasu dla dziecka...wcześniejsze wykrycie schizofrenii lub innej choroby psychicznej ma lepsze rokowania (tak powiedział mi ordynator). Do tej pory Domi zaliczyła 3 szpitale, kilku lekarzy, 8 neuroleptyk a objawy ma nadal (część minęło), miała cały ich wachlarz , ciężki przypadek, leczy się już 1 rok i 8 miesięcy. Na początku o niczym mi nie mówiła, jednak po jakimś czasie coraz bardziej się otwierała, znam praktycznie prawie wszystkie jej wytwórcze objawy, wierz mi że można by było o nich napisać książkę, całe ,,bogactwo halucynacji''. Więc dobrze by było gdybyś jednak podjęła się hospitalizacji...dla własnego dobra...później przydałby się bardzo dobry prowadzący lekarz i terapeuta. Powodzenia Agnieszko : ).AgaAgnieszka pisze: ↑sob maja 27, 2017 2:30 pm Nareszcie sensowna odpowiedz. Dziękuję ci bardzo. A o co chodzi ze znasz te objawy ?

- AgaAgnieszka
- bywalec
Ale solian nie jest czasem na schizofrenie ja brałam depakine rispolept olanzapine tegretol abilify i perazin
- AgaAgnieszka
- bywalec
Może ktoś jeszcze sie wypowie.
Jeśli zdajesz sobie sprawę, choćby częściowo, z objawów
to oznacza, że lekarstwa, mimo wszystko, może działają.
Sam boję się szpitali i ich nie polecam, tam traci się władzę nad sobą,
pacjent staje się zabawką w rękach innych.
Ale jeśli to konieczne (a masz 13 lat)
staraj się pójść do szpitala w wakacje, by nie zawalić roku szkolnego.
Nikomu też nie mów, że jesteś chora na schizofrenię, nigdy,
F20 źle się kojarzy, najlepiej utrzymywać,
że masz np. problemy ze snem, może depresję.
Powodzenia!
Powodzenia!
- AgaAgnieszka
- bywalec
.dziekuje niestety lekarz mnie wysysla teraz bo che ba 100%wiedzec co mi jestArom pisze: ↑pn maja 29, 2017 7:23 am Jeśli zdajesz sobie sprawę, choćby częściowo, z objawów
Powodzenia!
To bardzo wczesny wiek jak na diagnozę schizofrenii, zaczęłaś się leczyć jako dziecko. Ten psycholog, do którego teraz chodzisz ma jakieś pomysły na to, skąd u Ciebie takie objawy? Może Ty sama masz pomysły?AgaAgnieszka pisze:13 lat. Mowil cos ze nie leczą chorób psychicznych (mialam wpisany z. Paranoidalny f20) ale nie wiem o co chodziło i juz mnie nie prowadzi. Lecze sie rok ,2 lata chodzę do psychologa
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Muszę się zgodzić z Aromem( rzadko to czynię ; ) ), najlepiej zostawić diagnozę tylko dla siebie, ludzie bywają okrutni. Obecnie masz 13 lat? Młodziutka bardzo jesteś. Jak długo się leczysz?
- AgaAgnieszka
- bywalec
- AgaAgnieszka
- bywalec
Bardzo proszę niech ktoś przez te noc do mnie napiszę bo jutro jade i boje sie 

Odwagi ..będzie dobrze, na pewno się tobą zajmą i będą chcieli pomóc. Można wiedzieć gdzie do szpitala idziesz?
- AgaAgnieszka
- bywalec
Nie mam. On ze to psychoza ale w tescie mmpi cxy jakoś tak mialan wynik w schizofrenii 84|23Newt pisze: ↑pn maja 29, 2017 5:22 pmTo bardzo wczesny wiek jak na diagnozę schizofrenii, zaczęłaś się leczyć jako dziecko. Ten psycholog, do którego teraz chodzisz ma jakieś pomysły na to, skąd u Ciebie takie objawy? Może Ty sama masz pomysły?AgaAgnieszka pisze:13 lat. Mowil cos ze nie leczą chorób psychicznych (mialam wpisany z. Paranoidalny f20) ale nie wiem o co chodziło i juz mnie nie prowadzi. Lecze sie rok ,2 lata chodzę do psychologa
- AgaAgnieszka
- bywalec
Klimontow w sosnowcu. Miałam iść do opola ale Jestem ze Śląska więc to dosc daleko. Poza tym tam nie mam rodziny i nie mialaby mama gdzie sie zatrzymac.
Moja córka też tam była, zresztą wszystko napisałam na ten temat w wiadomości (pw)AgaAgnieszka pisze: ↑pn maja 29, 2017 9:25 pmKlimontow w sosnowcu. Miałam iść do opola ale Jestem ze Śląska więc to dosc daleko. Poza tym tam nie mam rodziny i nie mialaby mama gdzie sie zatrzymac.
- AgaAgnieszka
- bywalec
[quote=Grażka73 post_id=511113 time=1496086125 user_id=7999]
[quote=AgaAgnieszka post_id=511112 time=1496085934 user_id=8817]
[quote=Grażka73 post_id=511109 time=1496085717 user_id=7999]
Odwagi ..będzie dobrze, na pewno się tobą zajmą i będą chcieli pomóc. Można wiedzieć gdzie do szpitala idziesz
Bardzo pani Dziekuje . obecnie podejrzewaj cyklofrenie ale nie wiem juz sama
[quote=AgaAgnieszka post_id=511112 time=1496085934 user_id=8817]
[quote=Grażka73 post_id=511109 time=1496085717 user_id=7999]
Odwagi ..będzie dobrze, na pewno się tobą zajmą i będą chcieli pomóc. Można wiedzieć gdzie do szpitala idziesz
Bardzo pani Dziekuje . obecnie podejrzewaj cyklofrenie ale nie wiem juz sama
Powodzenia Agnieszko : ), daj znać co u Ciebie.
Na miejscu Cię poobserwują i stwierdzą co Ci może dolegać. Na teście MMPI mogą wyjść różne rzeczy.
Jak dla mnie te objawy które opisałaś i wiek, w którym się pojawiły, to nie wygląda na schizofrenię.Wiem przez internet nikt nie postawi diagnozy jednak zawsze to cos.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."