Co mi Może dolegać

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec
Status: Uczeń
Gadu-Gadu: Brak

Co mi Może dolegać

Post autor: AgaAgnieszka »

Witam poranną porą.
Chciałabym sie dowiedzieć( mam nadzieję ze spotkam tu osobe z podobnym problemem) co mi może być
Moim zdaniem jestem zdrowa. Chodziłam do terapeuty. Powiedziałam jej ze slysze coś(lub kogoś) kogo o dziwo nikt inny nie słyszy.Widze osoby i zwierzęta ktore sa dla mnie (i dla innych (rysowalam je)) przerażajace. Maja pocharatane twarze,chca bym umarła. Czuje zapach y które śmierdzą. Czuje dotyk którego nie ma bo nikogo ze mna nie ma. Mam podobno swój świat-dla mnie realny. Czuje sie obserwowana. Mam podsłuchy w telefonie. ludzie mnie nienawidzą i chcą zaszkodzić ja to wiem. Jest tego duzo więcej. Jade we wtorek do klimontowa na oddzial psychiatryczny bo po tylu lekach nic sie nie zmieniło. Mam tez skoki nastroju i podczas "ataków" .nie poznaje ludzi i gdzie jestem mimo iz znajduje sie np w domu. Mam sen (koszmar)przez ktory budze sie zawsze o 4 (ta jest magiczna) Wiem przez internet nikt nie postawi diagnozy jednak zawsze to cos.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Co mi Może dolegać

Post autor: the end »

Opowiadasz o objawach i twierdzisz, że jesteś zdrowa?
To czym są te odczucia o których mówisz?

Jak nie jesteś pewna czy istnieje czy nie to się nie przejmuj.
Od 4 spada melatonina, hormon snu.
nic
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

karuna pisze: pt maja 26, 2017 8:32 am Opowiadasz o objawach i twierdzisz, że jesteś zdrowa?
To czym są te odczucia o których mówisz?

Jak nie jesteś pewna czy istnieje czy nie to się nie przejmuj.
Od 4 spada melatonina, hormon snu.
Właśnie nie jestem pewna czym to jest. Mam mętlik w głowie :cry:
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Ale wyraźnie je rozróżniasz, czyli masz świadomość, że to złudzenia?
Złudzenia jeśli jesteś do nich krytyczna mogą sobie odejść wcześniej czy później. Czasem trzeba jakieś leki brać do tego.
nic
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

karuna pisze: pt maja 26, 2017 8:40 am Ale wyraźnie je rozróżniasz, czyli masz świadomość, że to złudzenia?
Złudzenia jeśli jesteś do nich krytyczna mogą sobie odejść wcześniej czy później. Czasem trzeba jakieś leki brać do tego.

Wszyscy mi mówią ze to nie istnieje ale za każdym razem gdy ich widzę to podobno panikuje. Nie wiem ja tego nie pamiętam.
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

karuna pisze: pt maja 26, 2017 8:40 am Ale wyraźnie je rozróżniasz, czyli masz świadomość, że to złudzenia?
Teraz zrozumiałam o co chodzi :) nie dla mnie to nie złudzenie ale nikt inny ich nie widzi
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

masz objawy pozytywne podsłuchy w telefonie obserwowanie to sa objawy chorobowe musisz brac leki dobrze ze uswiadomilas to sobie
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

piotrs pisze: pt maja 26, 2017 8:50 am masz objawy pozytywne podsłuchy w telefonie obserwowanie to sa objawy chorobowe musisz brac leki dobrze ze uswiadomilas to sobie
A co to może byc :(
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

Może jeszcze ktoś sie wypowie :angry-cussingargument:
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

ja widziałem wszędzie ludzi o czerwonych oczach takich piekielnych.... obraz mi się wyginał przed oczami.... ludzie krzywdzili mnie... tak jakoś mentalnie...
długo już tak masz?
załapałaś pewnie jakąś infekcję karmy... może uczyniłaś ostatnio coś... o czym zawsze myślałaś, że tego nie uczynisz albo nie zrobiłaś czegoś istotnego co mogło by pomóc wielu osobą i teraz doświadczasz delikatnego potępienia.... a Twój umysł który zawsze zdawał się być nietykalny po prostu cierpi... i przylegają do Ciebie jak lep do muchy emocje innych... głównie te negatywne... a wrażliwy umysł który nigdy tego nie doświadczył wcześniej po prostu płacze i zwymiotuje takimi odchyłami
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

budkatelefoniczna pisze: pt maja 26, 2017 9:39 am ja widziałem wszędzie ludzi o czerwonych oczach takich piekielnych.... obraz mi się wyginał przed oczami.... ludzie krzywdzili mnie... tak jakoś mentalnie...
długo już tak masz?
załapałaś pewnie jakąś infekcję karmy... może uczyniłaś ostatnio coś... o czym zawsze myślałaś, że tego nie uczynisz albo nie zrobiłaś czegoś istotnego co mogło by pomóc wielu osobą i teraz doświadczasz delikatnego potępienia.... a Twój umysł który zawsze zdawał się być nietykalny po prostu cierpi... i przylegają do Ciebie jak lep do muchy emocje innych... głównie te negatywne... a wrażliwy umysł który nigdy tego nie doświadczył wcześniej po prostu płacze i zwymiotuje takimi odchyłami
Właśnie. Nie :(
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

AgaAgnieszka pisze: pt maja 26, 2017 8:27 am Moim zdaniem jestem zdrowa.
To po co chodziłaś do terapeuty, po co chcesz iść do szpitala? Ktoś Cię do tego zmusza (do leczenia)? Moim zdaniem mam zdrowe nogi, dlatego nie chodzę do ortopedy, proste. Czy te rzeczy których doświadczasz przeszkadzają Ci, utrudniają codzienne funkcjonowanie? Jeśli nie, jeśli uważasz, że jesteś zdrowa, to o co chodzi? Czego właściwie oczekujesz?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

AgaAgnieszka pisze: pt maja 26, 2017 8:27 am
Moim zdaniem jestem zdrowa.
Ale zadowolona ze stanu swojej psychiki?
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

Newt pisze: pt maja 26, 2017 10:55 am
AgaAgnieszka pisze: pt maja 26, 2017 8:27 am Moim zdaniem jestem zdrowa.
To po co chodziłaś do terapeuty, po co chcesz iść do szpitala? Ktoś Cię do tego zmusza (do leczenia)? Moim zdaniem mam zdrowe nogi, dlatego nie chodzę do ortopedy, proste. Czy te rzeczy których doświadczasz przeszkadzają Ci, utrudniają codzienne funkcjonowanie? Jeśli nie, jeśli uważasz, że jesteś zdrowa, to o co chodzi? Czego właściwie oczekujesz?
Niczego. Tak zmuszają mnie bo uważają że dziwacze itp ja nie widze tego ale bliscy tak i mnie zmuszają di chodzenia do lekarza a terapeutę załatwiła mi babcia.
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

To po co chodziłaś do terapeuty, po co chcesz iść do szpitala?

nie chce. Psychiatra mnie tam wysyła.
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

Ile masz lat? Co terapeuta mówił na temat Twoich doświadczeń? Ile czasu się leczysz?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Post autor: Grażka73 »

AgaAgnieszka pisze: pt maja 26, 2017 8:27 am Witam poranną porą.
Chciałabym sie dowiedzieć( mam nadzieję ze spotkam tu osobe z podobnym problemem) co mi może być
Moim zdaniem jestem zdrowa. Chodziłam do terapeuty. Powiedziałam jej ze slysze coś(lub kogoś) kogo o dziwo nikt inny nie słyszy.Widze osoby i zwierzęta ktore sa dla mnie (i dla innych (rysowalam je)) przerażajace. Maja pocharatane twarze,chca bym umarła. Czuje zapach y które śmierdzą. Czuje dotyk którego nie ma bo nikogo ze mna nie ma. Mam podobno swój świat-dla mnie realny. Czuje sie obserwowana. Mam podsłuchy w telefonie. ludzie mnie nienawidzą i chcą zaszkodzić ja to wiem. Jest tego duzo więcej. Jade we wtorek do klimontowa na oddzial psychiatryczny bo po tylu lekach nic sie nie zmieniło. Mam tez skoki nastroju i podczas "ataków" .nie poznaje ludzi i gdzie jestem mimo iz znajduje sie np w domu. Mam sen (koszmar)przez ktory budze sie zawsze o 4 (ta jest magiczna) Wiem przez internet nikt nie postawi diagnozy jednak zawsze to cos.
Skądś te objawy znam....nawet dużo więcej...Od diagnoz jest psychiatra nie my, może jednak dobrze by było pójść do szpitala jak zaleca lekarz, może się to wszystko nasilić.
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Zdawałem w tych okolicach maturę:)
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

.
Awatar użytkownika
AgaAgnieszka
bywalec

Tup pisze: pt maja 26, 2017 8:06 pm Zdawałem w tych okolicach maturę:)
Nie rozumiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”