Które objawy dokuczaja wam najbardziej?

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

panpanpan
bywalec

Które objawy dokuczaja wam najbardziej?

Post autor: panpanpan »

Moje objawy, które najbardziej dają mi popalić to oczywiście te spoleczne: - niechęć i wstręt do ludzi, skrajny zalewający podświadomość, z wiecznym uczuciem zagrożenia. Dawniej bałem się ludzi, teraz nie boję się, a nienawidzę i brzydze się, trudności w podtrzymaniu rozmowy z kimś, zwłaszcza w temacie o duperelach. Z Panią psychoterapeuta mógłbym godzinami rozmawiać o seksie, chorobach, nauce, a nie jestem w stanie rozmawiać ze sprzedawczynia o głupim chlebie. Poza tym: trudności z koncentracja, przeskakiwanie z tematów w rozmowie, uciekanie myśli. Dawniej byłem raczej prospoleczny, teraz jestem strasznym mizantropem.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Które objawy dokuczaja wam najbardziej?

Post autor: hvp2 »

panpanpan pisze: pt mar 24, 2017 5:25 am Moje objawy, które najbardziej dają mi popalić to oczywiście te spoleczne: - niechęć i wstręt do ludzi, skrajny zalewający podświadomość, z wiecznym uczuciem zagrożenia. Dawniej bałem się ludzi, teraz nie boję się, a nienawidzę i brzydze się, trudności w podtrzymaniu rozmowy z kimś, zwłaszcza w temacie o duperelach. [...] a nie jestem w stanie rozmawiać ze sprzedawczynia o głupim chlebie.
Ja miałem tak w czasach przedpsychotycznych, czyli wtedy, kiedy teoretycznie byłem zdrowszy niż obecnie. Na szczęście zupełnie mi to minęło.

Obecnie najbardziej dokucza mi mój PESEL.
...i masywne problemy z pamięcią.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Samotność.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Awatar użytkownika
dzwonkowy
zaufany użytkownik
Status: schizofrenik - rezydent

Post autor: dzwonkowy »

Brak poczucia sensu. Zobojętnienie czyli mniej uczuć do różnych rzeczy czy ludzi. Stąd wynika drętwota w życiu.
Szybko się zniechęcam i na dłuższą metę nic mnie nie ciekawi.
Zmuszam się rozumem do tego, co dawniej lubiłem sercem. Wiem, że coś jest przyjemne, ale nie zawsze to czuję.
Objawy dokuczliwe to również natręctwa i niekiedy pustka w głowie.
Każdy dźwiga własny schiz.
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

Od niedawna ponownie lęk do ludzi, i rozdrażnienie podczas manii.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”