Które objawy dokuczaja wam najbardziej?
Moderator: moderatorzy
Które objawy dokuczaja wam najbardziej?
Moje objawy, które najbardziej dają mi popalić to oczywiście te spoleczne: - niechęć i wstręt do ludzi, skrajny zalewający podświadomość, z wiecznym uczuciem zagrożenia. Dawniej bałem się ludzi, teraz nie boję się, a nienawidzę i brzydze się, trudności w podtrzymaniu rozmowy z kimś, zwłaszcza w temacie o duperelach. Z Panią psychoterapeuta mógłbym godzinami rozmawiać o seksie, chorobach, nauce, a nie jestem w stanie rozmawiać ze sprzedawczynia o głupim chlebie. Poza tym: trudności z koncentracja, przeskakiwanie z tematów w rozmowie, uciekanie myśli. Dawniej byłem raczej prospoleczny, teraz jestem strasznym mizantropem.
Re: Które objawy dokuczaja wam najbardziej?
Ja miałem tak w czasach przedpsychotycznych, czyli wtedy, kiedy teoretycznie byłem zdrowszy niż obecnie. Na szczęście zupełnie mi to minęło.panpanpan pisze: ↑pt mar 24, 2017 5:25 am Moje objawy, które najbardziej dają mi popalić to oczywiście te spoleczne: - niechęć i wstręt do ludzi, skrajny zalewający podświadomość, z wiecznym uczuciem zagrożenia. Dawniej bałem się ludzi, teraz nie boję się, a nienawidzę i brzydze się, trudności w podtrzymaniu rozmowy z kimś, zwłaszcza w temacie o duperelach. [...] a nie jestem w stanie rozmawiać ze sprzedawczynia o głupim chlebie.
Obecnie najbardziej dokucza mi mój PESEL.
...i masywne problemy z pamięcią.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Samotność.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Brak poczucia sensu. Zobojętnienie czyli mniej uczuć do różnych rzeczy czy ludzi. Stąd wynika drętwota w życiu.
Szybko się zniechęcam i na dłuższą metę nic mnie nie ciekawi.
Zmuszam się rozumem do tego, co dawniej lubiłem sercem. Wiem, że coś jest przyjemne, ale nie zawsze to czuję.
Objawy dokuczliwe to również natręctwa i niekiedy pustka w głowie.
Szybko się zniechęcam i na dłuższą metę nic mnie nie ciekawi.
Zmuszam się rozumem do tego, co dawniej lubiłem sercem. Wiem, że coś jest przyjemne, ale nie zawsze to czuję.
Objawy dokuczliwe to również natręctwa i niekiedy pustka w głowie.
Każdy dźwiga własny schiz.
Od niedawna ponownie lęk do ludzi, i rozdrażnienie podczas manii.