Incydent psychotyczny po narkotykach
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Opiekun spoleczny
Re: Incydent psychotyczny po narkotykach
Jestem matka 19tka ktory eksperymentowal z dragami przez ostatnie 3 mce....2 tyg. temu mial incydend psychotyczny...byl bogiem i jezdzca apokalisy jenoczesnie..latal w pizamie w nocy oo miscie..wyladowal na oddziale zmknietym w koncu. Mam pytanie...moze ktos byl w podobnej sytacji...obecnie bierze na noc 10 mg olanzapiny ...i jest lepiej...
Czy jezeli byla to psychoza ale po narkotykach...hak dlugo mniej.wiecej trwa kuracja...jak jest z odstawianuem tego leku..i czy zdarzaja sie nawroty...pomimo iz osoba nie bedzie brala juz dragow...narkotykow.
Jak idzie nauka czy studiowanie...po takiej dawce olanzapiny....czy potrzena jest osychoterapia..i hakie wsparcie ze strony rodziny dla takiego czlowieka jest najlepsze.
Dzieki..kazda rada jest na wage zlota dla mnie...nie chce byc nadopiekuncza ale chce pomoc.
Z gory dziekuje
Czy jezeli byla to psychoza ale po narkotykach...hak dlugo mniej.wiecej trwa kuracja...jak jest z odstawianuem tego leku..i czy zdarzaja sie nawroty...pomimo iz osoba nie bedzie brala juz dragow...narkotykow.
Jak idzie nauka czy studiowanie...po takiej dawce olanzapiny....czy potrzena jest osychoterapia..i hakie wsparcie ze strony rodziny dla takiego czlowieka jest najlepsze.
Dzieki..kazda rada jest na wage zlota dla mnie...nie chce byc nadopiekuncza ale chce pomoc.
Z gory dziekuje
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Przejdzie mu. Poje witaminy. Nowalijki. Marchew, kalafior i tym podobne. Okrzepnie.
A czym się narkotyzował?
A czym się narkotyzował?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
agnes to wszystko powinnen wytlumaczyc ci lekarz , najprawdopodbniej twoj syn ma nie odwracalne zmiany
musi brac leki czy mu sie podoba czy nie
idz prywatnie do lekarza , poczytaj te forum troche ci rozjasni
musi brac leki czy mu sie podoba czy nie
idz prywatnie do lekarza , poczytaj te forum troche ci rozjasni
Kiedyś słyszałem że przy "zwykłej" schizofrenii leki bierze się rok lub dwa po pierwszej psychozie. Na logikę jeśli psychoza była tylko ponarkotyczna to leki powinno sie brać krócej ale to tylko gdybanie. Najlepiej porozmawiać z lekarzem. Na 10 mg olanzapiny może mieć problemy z uczeniem moim zdaniem. Ja w szpitalu brałem 20 mg olanzapiny i bardzo ciężko było mi się skupić na tym co czytam. Moim zdaniem podstawowe pytanie czy nadal ma objawy i w nie wierzy czy już to minęło. Od tego zależy jego proces i długość zdrowienia.
Ostatnio zmieniony pn mar 06, 2017 4:09 pm przez pawel534, łącznie zmieniany 1 raz.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Jak przesadził i wziął jakieś gówno,to zajmie mu wiele lat dojście do równowagi psychicznej,długi czas leki,po psychotycznych rzeczach będzie męczyć depresja czasem to trwa z ponad 10 lat zależy czy ktoś już nie bierze i pracuje nad sobą.Nauka jest bardzo ciężka na lekach,tu wręcz ratuję inteligencja .Narkotyki nie są dla głupich osób pomijając jakieś trefne towary co uszkadzają mózg dają to małolatą za darmo nawet.Nadzieja,to tylko czas i właściwe leczenie.
-
- bywalec
- Kontakt:
nie czytalem wszystkich watkow, ale to nie narkotyki sa problemem, zdrowy czlowiek nie zachowuje sie tak po narkotychach, cos w nim drzemie.... do lekarza, ale to juz. i nie rozpaczac, ze jest to choroba, ludzie nawet z choroba psychiczna, sie spelniaja i bardzo dobrze funkcjonuja. do lekarza, ale to juz. wiem co mowie, bo mam rozpoznanie po narkotyczne.
psychofototata
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Przy dziesiątce olanzapiny nauka to nie jest problem, ale na tym leku nie ma się ochoty na nawiązywanie relacji z ludźmi, wszystko przed nim i wszystkiego się nauczy jak sobie radzić.
Nauczy się też prędzej czy później radzenia sobie z samotnością i oleje ludzi stając się dobrym fachowcem.
Nauczy się też prędzej czy później radzenia sobie z samotnością i oleje ludzi stając się dobrym fachowcem.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ciezko funkcjonować po psychotropach a co dopiero uczyc się mozg nie pracuje tak nie chce sie