LOTTO to hazard? Gra ktoś?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Anime
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 45723214

LOTTO to hazard? Gra ktoś?

Post autor: Anime »

Umieściłem w dziale "alkohol i inne nałogi". Podobno hazard to też nałóg. :mrgreen:

Czy gra ktoś w LOTTO i komuś się poszczęściło? Jakie macie doświadczenia związane z totkiem?

Może czas zacząć inwestować w kupony. Raz się żyje i warto sprawdzić w końcu czy bogini Fortuna sprzyja czy nie sprzyja. Niektórzy ludzie to jednak są wielkimi szczęściarzami.
Lech Wałęsa to człowiek w czepku urodzony. W latach 70. miał spore szczęście. Przez dwa lata wygrał aż 35 tysięcy złotych. Pieniądze po prostu same pchały mu się do portfela!
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/28385 ... co-za-pech
Też bym tak chciał, żeby forsa sama pchała mi się do portfela...
.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Re: LOTTO to hazard? Gra ktoś?

Post autor: Unknown »

Nie gram, lotto to oszustwo.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
marchewkowy
bywalec

Post autor: marchewkowy »

Jak zaczniesz handlować z bezpieką hakami na znajomych to też będziesz wygrywał jak bolek czy oskar... ba może nawet zostaniesz prezydentem... bolek tylko kraju... oskar związku socjalistycznych republik europejskich... w innym wypadku marne szanse.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Tup pisał na forum, że gra.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
thecgla
bywalec
Status: miłosny

Post autor: thecgla »

JA raz trafiłem 7/10 w milti multi i wygrałem 70zł to moja największa wygrana.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Kiedyś grałem ale krótko w duzego lotka. Trafiłem czwórkę a za nią wtedy płacono 280zł
Dziś patrzę to dochodzę do wniosku że wygram na tym jeśli nie będę grał.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Puściłem LOTTO z plusem na trzy losowania, będę teraz wypatrywał nadchodzący dobrobyt...

Chciałbym mieć takie głosy, które mówiłyby mi które cyfry skreślić by wygrać
Niestety głosy które miałem nie były przyjazne a już na pewno nie pomocne
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Sam chyba zacznę grać, ale nie w te w których komputer losuje.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Zagrałem sobie na:
https://elotek.pl/
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Wszystko jest hazardem (ryzykiem), jeżeli wygrana wynika z przypadku, ślepego losu a nie na przykład z umiejętności, wiedzy, włożonego wysiłku fizycznego czy psychicznego. Nie ma sprawiedliwości w hazardzie. Zysk krąży bezosobowo, ponadjednostkowo.
Kilka milionów ludzi składa się na wygraną, którą zgarnia przypadkowa jednostka. Nie ma żadnego przełożenia pomiędzy jakością, chęcią, umiejętnościami, inwestycją a późniejszym zyskiem.
Jest za to prawie pewne, że inwestycja przyniesie zysk zawsze dla kogoś innego ode mnie.
Kilka milionów osób jednocześnie myśli o swojej wygranej a nie wszystkich a wszyscy oprócz jednej zostają zawsze zrobieni w balona. I to nigdy nie będzie żadna z nich, ta wygrana osoba.

Szukam sposobu, który mi pozwoli ponadprzeciętnie zdobyć milion w krótkim okresie czasu, ale w sposób kontrolowany i zasłużony :)
cezary123
zaufany użytkownik

tulipan pisze: śr cze 07, 2017 1:59 pm

Nieprawda. Wygrana w całości zostaje sfinansowana przez Totalizator Sportowy LOTTO.
A skąd majątek Totalizatora Sportowego Lotto?
Z kuponów.
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

może rozwiniemy trochę temat i wspólnymi siłami stworzymy taki evotowy kupon dajmy na to w multimulti który obowiązkowo każdy będzie musiał wysłać. Za 10 liczb z plusem za 5 zł płacą 2,5 mln zł
cezary123
zaufany użytkownik

budkatelefoniczna pisze: śr cze 07, 2017 4:54 pm może rozwiniemy trochę temat i wspólnymi siłami stworzymy taki evotowy kupon dajmy na to w multimulti który obowiązkowo każdy będzie musiał wysłać. Za 10 liczb z plusem za 5 zł płacą 2,5 mln zł
Prawdopodobieństwo 1 do 18 milionów.
I niestety, ale wydaje mi się, że ilość wysłanych kuponów w losowaniach Lotto często musi być na tym poziomie, żeby w ogóle trafiały się główne wygrane. Jeżeli ludzie wyślą tylko połowę, to mamy brak głównej wygranej i kumulację. Tak działa ten rachunek prawdopodobieństwa.
Ciekawe właśnie jak wygląda rozkład typowanych kombinacji liczb wybieranych przez wszystkich ludzi na jedno losowanie. Czy wypełnia całkowicie wszelkie możliwe kombinacje czy trafiają się zagęszczenia, powtórzenia, nieregularności i dziury a i tak któraś kombinacja powtórzy się właśnie w losowaniu.
Możemy na przykład konsekwentnie wybierać tylko kilkadziesiąt pierwszych kombinacji, bo na tyle nas stać i wysyłać je latami aż do skutku. Możemy nie wygrać nigdy ale będziemy przynajmniej wiedzieć dlaczego. Które kombinacje nie wypadły.
Przecież w Dużym Lotku prawdopodobieństwo wypadnięcia liczb: 1,2,3,4,5,6 lub 2,3,4,5,6,7 jest o dziwo takie samo jak liczb ładniej rozrzuconych losowo: 5,13,18,25,31,40.
Jedynym pożytkiem z Lotto jest nauka rachunku prawdopodobieństwa do szkoły. :)
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

cezary123 pisze: śr cze 07, 2017 5:25 pm
budkatelefoniczna pisze: śr cze 07, 2017 4:54 pm może rozwiniemy trochę temat i wspólnymi siłami stworzymy taki evotowy kupon dajmy na to w multimulti który obowiązkowo każdy będzie musiał wysłać. Za 10 liczb z plusem za 5 zł płacą 2,5 mln zł
jest o dziwo takie samo jak liczb ładniej rozrzuconych losowo: 5,13,18,25,31,40.
Jedynym pożytkiem z Lotto jest nauka rachunku prawdopodobieństwa do szkoły. :)
wyślę dziś Twoje numery, jak wpadnie 6 to odpale Ci 10 000 zł
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

W lotka nie gram, pare miesięcy temu spróbowałam w zdrapki, kupiłam jedną za 2 złote i wygrałam 4, na tym koniec.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
cezary123
zaufany użytkownik

budkatelefoniczna pisze:
wyślę dziś Twoje numery, jak wpadnie 6 to odpale Ci 10 000 zł

Byłoby fajnie, ale nie marnuj pieniędzy na kupony. Żadna pojedyncza kombinacja liczb nie wypadnie nigdy.
Żeby liczyć na jakieś trójki trzeba wysłać kilkaset kuponów.
cezary123
zaufany użytkownik

tulipan pisze: apeluję, dowiedzcie się kto ostatnio wylosował i każdy mu osobiście wyśle 4 złote
Zależy czy jest to osoba potrzebująca.
Jeżeli wygra jakiś bogaty, zdrowy, chełpliwy kierownik to ani złotówki.
Jeżeli wygra uboga staruszka, albo chore dziecko to jak najbardziej. 1% Polaków da po 4 złote i człowiek dostanie w prezencie od losu (?) półtora miliona złotych na urządzenie się :)
cezary123
zaufany użytkownik

W Lotto jest tak, że te wszystkie kilkanaście milionów kombinacji pojawia się w momencie losowania tak jakby naraz. Nie jest tak, że jakaś jedna czeka na wyłonienie. To tylko subiektywne, mylne oczekiwanie człowieka. Wszystkie nagle, równolegle wyłaniają się z jednakową szansą na zaistnienie w tym momencie.
Podczas rzutu monetą też wyłaniają się w tym momencie właśnie, równocześnie dwa stany: orzeł i reszka. Podczas rzutu kostką do gry nagle pojawia się przestrzeń równoczesnych 6 stanów itd.
Jednostka podczas loterii nigdy nie wygra nic. Musi być obecny tłum jednostek liczbą zbliżony do liczby wszystkich pojawiających się w tym momencie prawdopodobnych stanów. I taki się gromadzi, choć o tym nie zawsze wiemy.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Sporadycznie gram w lotto. Kiedyś miałem dwie czwórki. Trojek dużo więcej ale nie o trójki chodzi. Wierze ze można trafić piątke bo teść trafił w Austrii. Co do szóstki to hmm... zawsze trzeba mieć nadzieje :roll:
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Obrazek

Zagrałem, ale szczęście do wróżb nie jest równoznaczne ze szczęściem do hazardu, a nawet jest jego przeciwieństwem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „używki: alko i inne”