Zajady, opryszczka... a stan zdrowia psychicznego

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

anonim_xd
bywalec

Zajady, opryszczka... a stan zdrowia psychicznego

Post autor: anonim_xd »

Witam !
Czy macie świadomość tego, że zajady oraz opryszczka u człowieka może powodować zmiany psychiczne. Największe zaburzenia występują zanim zajad, opryszczka się pojawią, czyli jak jeszcze ich wizualnie nie widać...
Taką informację uzyskałem od lekarza, który mnie prowadzi.
U mnie np występują następujące zaburzenia a mianowicie... natrętne myśli, które są chwilami nasilone oraz obniżony nastrój.
Pozdrawiam :)
Newt
zaufany użytkownik

Re: Zajady, opryszczka... a stan zdrowia psychicznego

Post autor: Newt »

Kiedyś czytałam artykuł o tym, że przebycie w dzieciństwie opryszczkowego zapalenia mózgu wywołuje trwałe zmiany w psychice, przypominające schizofrenię.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
błądząca
bywalec

Re: Zajady, opryszczka... a stan zdrowia psychicznego

Post autor: błądząca »

A to ciekawe co piszecie. Obiło mi sie kiedyś o uszy, że podobno opryszczka w czasie ciąży może być niebezpieczna, ale nie wiem czy to prawda, jacyś badacze w USA chyba nad tym ślęczeli, ale wnioski jakie wysunęli są mi nieznane.

Jeśli patrzeć na to, że opryszczka wpływa na stan psychiczny, no to nieźle, bo właśnie mam ją na dolnej wardze ( w zeszłym miesiącu też mi wyskoczyła w tym samym miejscu) i walczę z depresją (w sensie mam pogorszenie- pogłębienie deprechy, ale to juz trwa od września). Więc nie wiem czy to ma jakiś związek, bo praktycznie , co chwilę słyszy się jakieś odkrycia, rewelacje, a potem jedni badacze twierdza , że jest tak, a inni co badaja to samo, żeby sprawdzić, czy to rzeczywiście prawda -twierdzą, że nie ma to związku ( z czyms tam) lub jest na odwrót. I bądż tu człowieku mądry i pisz wiersze.

Kiedyś lekarz, ale tzw.rodzinny mi powiedział, że opryszczka niby wyskakuje, gdy organizm jest osłabiony lub ma się kłopoty z przewodem pokarmowym, typu ciągłe zgagi, refluks, zapalenia żołądka, a ja akurat mam z tym problemy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”