Chcę powiedzieć że...
Moderator: moderatorzy
Re: Chcę powiedzieć że...
Jakby mi się żona znudziła, to wolałbym pójść samotnie w góry niż szukać rozrywki u koleżanek.
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
me toocezary123 pisze:Jakby mi się żona znudziła, to wolałbym pójść samotnie w góry niż szukać rozrywki u koleżanek.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Osoby będące w związkach maja prawo mieć swoje życie towarzyskie. Fakt, że ma się kolegów, koleżanki, przyjaciół nie jest równoznaczny z romansowaniem czy sypianiem z tymi osobami.
Zdrada nie musi mieć znamion romansu czy seksu. A jak osoba w związku już się prawuje ze swoim partnerem to gdzie się podziała miłość?Gehenna pisze:Osoby będące w związkach maja prawo mieć swoje życie towarzyskie. Fakt, że ma się kolegów, koleżanki, przyjaciół nie jest równoznaczny z romansowaniem czy sypianiem z tymi osobami.
co to znaczy "prawuje"?
Gehenna pisze:co to znaczy "prawuje"?
Z Bogiem prawuje się ziemia głosem ochrypłym od drgania,
dudni, przeklina ziemię lawa grzmotem i rykiem
Zuzanna Ginczanka
Połów
https://wolnelektury.pl/katalog/lektura ... polow.html

Miłość nie wyklucza przecież konfliktów.
Oczywiście. Wyklucza tylko własne prawo do nich.Gehenna pisze:Miłość nie wyklucza przecież konfliktów.
Podpisuję się pod powyższym 1000xGehenna pisze:Osoby będące w związkach maja prawo mieć swoje życie towarzyskie. Fakt, że ma się kolegów, koleżanki, przyjaciół nie jest równoznaczny z romansowaniem czy sypianiem z tymi osobami.

Już wieki temu doszedłem do wniosku, że jeden człowiek, nawet ten najbliższy, nie jest w stanie zaspokoić absolutnie wszystkich potrzeb psychicznych swojego partnera.
Jak się partnera zamyka w rodzinnym getcie to jest to niestety forma niewolnictwa.
Jak będzie tylko brał od wszystkich to im wszystkiego zabraknie. Ktoś na końcu jest wykołowany do zera i już nie będzie od kogo ciągnąć na zaspokojenie jego potrzeb. Piramidka emocjonalna?hvp2 pisze:jeden człowiek, nawet ten najbliższy, nie jest w stanie zaspokoić absolutnie wszystkich potrzeb psychicznych swojego partnera.
Partnerstwo to przede wszystkim dawanie i dodawanie do tego, kim drugi człowiek już jest.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Obecnie trochę mam mniej czasu dla znajomych.Na tygodniu jestem mocno zmęczony.Poza tym mam obecnie stany depresyjne i lepiej wtedy przebywać sam ze sobą.
chyba to znamhvp2 pisze: Jak się partnera zamyka w rodzinnym getcie to jest to niestety forma niewolnictwa.
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Ano wlasnie, “ gdzie sie podziala milosc ?” A ja bym nie chciala, zeby moj mezczyzna spotykal sie z Zadnymi kolezankami…!!!cezary123 pisze: Zdrada nie musi mieć znamion romansu czy seksu. A jak osoba w związku już się prawuje ze swoim partnerem to gdzie się podziała miłość?
Zwiazek to przeciez wzajemne poznawianie sie, uzupelnianie…Wybralam swiadomie wlasnie jego i nikogo ani niczego innego nam nie brakuje!
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
- Francesco
- zaufany użytkownik
Gdyby wszyscy ludzie byli tacy jak mój ojciec, świat byłby idealny.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
postawcie mi tarota, wytrzymam czy nie!??
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- Francesco
- zaufany użytkownik
Daddy say: I give you up, my son, not into the ranks of students but of bishops.
Me: It is me... i try study but is false i try work but i'm too lazy. I am Papieżyca Joanna

Me: It is me... i try study but is false i try work but i'm too lazy. I am Papieżyca Joanna

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Francesco
- zaufany użytkownik
To jest chore brać życie tak cholernie poważnie i papierkowo wg chorych zasad i pseudonorm! Ludzie wyluzujcie 

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~