Niepamięć bez leków.
Moderator: moderatorzy
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Re: Niepamięć bez leków.
Chodzić do gimnazjum.Poza tym między 40latkiem a nastolatkami teraz jest duża przepaść.Z drugiej strony wcale tak wszyscy nastolatkowie nie mają kolorowo.Moja psycholog w szpitalu miała na studiach samych kolegów dopiero po studiach poznała swoją pierwsza miłość i męża.Czasem właśnie truciem obecnego życia wpędzamy się w większe kompleksy i ograniczamy,marnując kolejne lata i tak umieramy w końcu wszystko żałując.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Ja ostatnio zauważyłem, że mam problem z pamiecią. Położę coś gdzieś, a za chwilę tego szukam i nie wiem gdzie to położyłem. Albo wczoraj kartkę z kodami i nie pamiętam czy mi wypadła, czy gdzieś ją odłożyłem.
Ja w takich sytuacjach pytam się siebie, gdzie położyłabym to teraz.
I tam szukam i zazwyczaj tam to jest.
Czyli nie tak źle (jeszcze).
I tam szukam i zazwyczaj tam to jest.
Czyli nie tak źle (jeszcze).
LaDopamina
.
Ostatnio zmieniony sob wrz 03, 2016 3:21 pm przez eN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Z tego wynika, ze nie masz zespolu amotywacyjnego, nawet nie wiem czy to depresja - w koncu widac przeciez, ze Tobie zalezy, ze masz pragnienia, pomysly oraz plany. Widac tez, ze jestes bardzo ambitny. Nie wystarcza Tobie to co masz teraz, a przeciez wiekszosc ludzi by sie z tego cieszyla - masz prace, dobrze platna, masz rodzine. Nie jest tez tragicznie z Toba w kwesti psychicznej skoro radzisz sobie w pracy, bo przeciez tam tez sa ludzie, czyli radzisz sobie takze z ludzmi. Wiekszosc z nas nawet tego nie ma.
Cos jednak Ciebie blokuje, cos stoi na drodze do realizacji Twoich zamierzen i nie pozwala Tobie isc dalej i realizowac to co chcesz. Sprobuj odpowiedzec sobie co jest ta przeszkoda, w czym tkwi problem i sprobuj go rozwiazac.
Moze potrzebny jakis dobry psychoterapeuta.
I wiecej akceptacji dla siebie samego. Kazdy ma jakies ograniczenia, szczerze, to nikt nie rodzi sie doskonaly. Doskonalimy sie w ciagy calego zycia, pokonujac przeszkody, pokonujac siebie. Zacznij malymi kroczkami, nie od razu na gleboka wode. Powoli lecz do przodu!
Cos jednak Ciebie blokuje, cos stoi na drodze do realizacji Twoich zamierzen i nie pozwala Tobie isc dalej i realizowac to co chcesz. Sprobuj odpowiedzec sobie co jest ta przeszkoda, w czym tkwi problem i sprobuj go rozwiazac.
Moze potrzebny jakis dobry psychoterapeuta.
I wiecej akceptacji dla siebie samego. Kazdy ma jakies ograniczenia, szczerze, to nikt nie rodzi sie doskonaly. Doskonalimy sie w ciagy calego zycia, pokonujac przeszkody, pokonujac siebie. Zacznij malymi kroczkami, nie od razu na gleboka wode. Powoli lecz do przodu!
.
Ostatnio zmieniony sob wrz 03, 2016 3:22 pm przez eN, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
użalasz się jak słodka 16 letnia EMO dziewczynka, które chce się pociąć, bo rodzice nie zrobili jej urodzin w klubie i obciach, że musi robić w domu i nie może ich zorganizować.eN pisze: Pewnie większość ma to w rzyci.
jeżeli chodzi o analogie to stonka czy płetwal błękitny żyją, istnieją, odczuwają że żyją. stonka nawet odczuwa przyjemność kiedy wpierdala liścia ziemniaka. Bóg na nich nie ma wpływu nie odczuwają go w swoim życiu. Bo kiedy i jak?
-
- zarejestrowany użytkownik
Wyjatkowo cenny temat! Szkoda, ze eN pousowal swoje posty bardzo szkoda!
"Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny, jednorazowy i oryginalny"