Jestem wariatem,szukam wariatów

Uwaga: Ten dział jest widoczny w całym internecie. Ogłoszenia niewidoczne dla googla proszę umieszczać w podobnym dziale w "dla zarejestrowanych".

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
jacho
zarejestrowany użytkownik
Status: rencista

Jestem wariatem,szukam wariatów

Post autor: jacho »

Mam 53 lata.W żaden sposób nie mogę znaleźć schizofreniczki.Owszem na portalach randkowych piszą do mnie kobiety w wieku 30-55 lat ale kiedy im oświadczam o swojej chorobie,"odkochują się".Ostatnio pewna 30-letnia Rosjanka wyznała,że "kocha mnie i do mnie przyjedzie"to ja jej napisałem,że jestem schizofrenikiem i momentalnie jej przeszło.Znowuż przedwczoraj założyłem konto na Badoo.W ciągu jednego dnia dało znać,że mnie lubi.Wtedy ja na swym profilu napisałem,że choruję na schizofrenię.I zadziałało tak,że żadna już nowa mnie nie "lubi".Tak destrukcyjnie działa na znajomości schizofrenia.
Może ktoś zna jakiś portal polski albo zagraniczny gdzie można poznać schizofreników w celach towarzyskich?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AndrzejB
zaufany użytkownik

Re: Jestem wariatem,szukam wariatów

Post autor: AndrzejB »

A wiek im nie przeszkadza? Ja mam "tylko" 44 lata a czuję się jak starzec, bez szans na dziewczynę
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

Post autor: Maniek1234 »

witajcie ziomki poziomki kope lat !
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
jacho

AndrzejB pisze:A wiek im nie przeszkadza? Ja mam "tylko" 44 lata a czuję się jak starzec, bez szans na dziewczynę
Ja tam nie wiem.Jestem siwy i łysiejący,wyglądam trochę jak menel a mimo tego nawet dziewczyny lat 30 do mnie piszą.I jest wszystko ok dopóki nie oświadczę,że mam schizofrenię.W realu,ze względu na chorobę też jestem bez szans.Z tego powodu szukam kobiety z jakimiś przypadłościami.
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Znajomości nie powinno się zaczynać od złych wiadomości. Schizofrenia źle się kojarzy (z bieganiem z nożem lub siekierą), każda się wystraszy. Najpierw drugą stronę należy w sobie rozkochać. Mniejsza szansa, że skończy się ucieczką. Wszystko to gra.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

jacho pisze:Z tego powodu szukam kobiety z jakimiś przypadłościami.
Wada wadzie nie zawadzi? :)

Też tak kiedyś myślałem, ale to desperacja obu stron.
cezary123
zaufany użytkownik

W tym sensie, że niejednokrotnie lepszą relację można znaleźć szukając bez obaw i ograniczania się w dół. Miłość to miłość. Ja ma zaiskrzyć, to i tak zaiskrzy a jak nie, to i wzajemne "wtajemniczenie" nic nie da. Lepiej nie łudzić się nawet i tym.
jacho

Wszystkie "kochają" dopóki nie dowiedzą się o chorobie.Dlatego ja nie szukam zdrowej bo taka na pewno mnie oleje.A chorej nie mogę spotkać.Dziwne to gdyż chorych jest pełno.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Jestem piratem szukam radaru :D

a tak poważnie, nie mów od razu o chorobie, tylko się poznaj, spotkaj kilka razy
pokaż się z dobrej strony
nic
cezary123
zaufany użytkownik

jacho pisze:Wszystkie "kochają" dopóki nie dowiedzą się o chorobie.Dlatego ja nie szukam zdrowej bo taka na pewno mnie oleje.A chorej nie mogę spotkać.Dziwne to gdyż chorych jest pełno.
Widocznie mężczyźnie łatwiej jest przyznać się do choroby niż kobiecie. Albo mężczyźni w poszukiwaniu partnerki są bardziej zdesperowani. I więcej tracą.
Albo też kobieta chora czy nie chora nie musi nic mówić a i tak znajdzie jakiegoś wielbiciela swojej... a mężczyźnie trudniej.
Nie zakładaj z góry, że zdrowa na pewno Cię oleje. Wtedy żadna chora nie przyzna się do swojej choroby. :)
A co do tego, czy chora będzie bardziej tolerancyjna (i zdesperowana), to polecam poczytać dział "mój partner jest chory" na tym forum.
cezary123
zaufany użytkownik

karuna pisze:nie mów od razu o chorobie, tylko się poznaj, spotkaj kilka razy
pokaż się z dobrej strony
Karuna a wiesz, że potem będzie jeszcze bardziej bolało? Im bardziej człowiek narobi sobie nadziei i mocniej rozkocha w początkowo obcej pannie, tym bardziej pęknie serce.
Właśnie przyszło mi do głowy, że ta rada jest dobra tylko w kontaktach z kobietami chorymi. Nie smęcić nawzajem, wiedzę o swoich wadach zakopać głęboko, tylko poznawać, spotykać, pokazywać siebie nawzajem z dobrej strony, cieszyć miłością. :)
jacho

Dajcie spokój z tym "rozkochać kobietę'.To jest dobre dla smarkaczy a nie dla osób w średnim wieku.Czy ja się mogę "zakochać" w babie 50 lat ,mojej rówieśniczce?Wiadomo,że nie.Znaczy,ona we mnie też nie.W moim wieku chodzi bardziej o przyjaźń,wzajemną pomoc a nie o romantyczne uniesienia.
cezary123
zaufany użytkownik

jacho pisze:W moim wieku chodzi bardziej o przyjaźń,wzajemną pomoc a nie o romantyczne uniesienia.
Bez romantyzmu z kobietą ani rusz :)
Polecam powieść "Spóźnieni kochankowie" Williama Whartona.
jacho

Co to za romantyzm gdy masz omamy i słyszysz głosy albo wpadasz w szał?U bardziej zaawansowanych schizofreników sprawy nierealne.
cezary123
zaufany użytkownik

jacho pisze:Ostatnio pewna 30-letnia Rosjanka wyznała,że "kocha mnie i do mnie przyjedzie"to ja jej napisałem,że jestem schizofrenikiem i momentalnie jej przeszło.
Rosjanki szukają jeleni do fikcyjnych małżeństw.

A co byś zrobił, gdyby schizofreniczka napisała Ci, że "kocha Cię i do Ciebie przyjedzie"?
Ja bym był ostrożny, bo może tak mówić w psychozie a za chwilę wytrzeźwieje i sama nie będzie wiedziała, dlaczego chciała. Miałem do czynienia z taką. A jak sprawy zajdą za daleko, to mogą być życiowe problemy przez to.
Trzeba też być pewnym samego siebie i tego co proponuje się kobiecie.
jacho

Rosjanki szukają frajerów do małżeństw?
Pierwsze słyszę.Pisałem z kilkuset Rosjankami.Ich małżeństwo z Polakiem nie interesuje.
Ukrainki-te tak.

Schizofreniczki są różne.Przeważnie tak głupie,że nie sposób się z nimi dogadać.
Nie wiem jakie wy macie przygody z nimi?Ja w szpitalu byłem tylko 3 razy.
Ostatni raz 7 lat temu.Były tam takie facetki,że strach się bać.
Jedna,po studiach,lat 25 przyszła do naszego męskiego pokoju w środku nocy by....
Bożenka znowu łapała mężczyzn za jądra od tyłu.
Ale najgorsza była Danka,olbrzymia i ciężka.Napastowała mnie a bardziej Tomka,chłopaka 20 lat.Mieliśmy niezły ubaw z niej.
Większość dziewczyn była tak rąbnięta,że nie sposób było się z nimi zaprzyjaźnić.Demony seksu,wulgarne i obrzydliwe.
Jednak były też tam i takie które nie były aż tak mocno odrealnione.Z jedną nawet trochę kręciłem przez jakiś czas.
cezary123
zaufany użytkownik

To po co Ci takie schizofreniczki?
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Znałem dziewczynę, która była 'dziwna', mówiąc oględnie. Bałem się jej. Jeszcze inna koleżanka, bardzo piękna, kobieca, zdecydowała się na pójście do zakonu. Większość dążyła do zamążpójścia, kobiety panicznie boją się staropanieństwa, szybko tracą atrakcyjność. Kojarzenie się przypomina targ niewolników, oczekiwane są sztuki młode, o pełnych zębach i jędrnym biuście. Mężczyzna ma przynieść stabilizację, która oznacza umiejętność gromadzenia pieniędzy. Miłość nie istnieje, to tylko kalkulacja.
cezary123
zaufany użytkownik

No właśnie istnieje ale ... trzeba być pięknym, młodym, zdrowym i atrakcyjnym. A jeszcze lepiej wyróżniać się czymś nieprzeciętnym, nieziemskim.
Przeciętne osoby obu płci mogą liczyć właśnie tylko na owe gorsze traktowanie. Mężczyźni jako woły robocze, rozpłodniki, kobiety- jako nie wiem co - obiekty seksualne, matki dla potomstwa, też robotnice itp.To jest niesprawiedliwe i krzywdzące, to jest skażenie miłości, trzeba uciekać i walczyć z tym, ale naiwnych nie brakuje.
jacho

Miłość mnie nie interesuje.Chcę przyjaźni,wspólnoty.Jeśli już to seks.
ODPOWIEDZ

Wróć do „szukam znajomości”