Szukam partnera

Uwaga: Ten dział jest widoczny w całym internecie. Ogłoszenia niewidoczne dla googla proszę umieszczać w podobnym dziale w "dla zarejestrowanych".

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
cezary123
zaufany użytkownik

Re: Szukam partnera

Post autor: cezary123 »

typasek pisze:A skąd ta pewność, że nie znajdę nikogo kto by mnie zatrzymał? I czemu mnie stąd (z Polski) wyganiasz?
Żebyś się nie uwsteczniała :)
Teraz to już żadna zdrada ojczyzny.
A co do spraw osobistych, to się nie wypowiadam już.
cezary123
zaufany użytkownik

typasek pisze:
Chciałabym założyć rodzinę, mieć dzieci. Proste a tak trudne zarazem.
Jeżeli umiesz liczyć, to łatw kochanym potencjalnym dzieciom zachodnie obywatelstwo i prawa na całe życie póki czas. Będą miały cały zachodni dobrobyt wyssany z mlekiem matki. Język, świadczenia rodzinne (nie marne 100 euro jak z Pisu), socjalne, edukacja, praca, życie, cały zachodnioeuropejski i anglosaski świat będzie stał dla nich otworem. Lekko, tak jakby samoistnie. Cud narodzin w odpowiednim czasie i miejscu to sprawi. Rodzinę należy zakładać w najbardziej optymalnym i obiecującym miejscu. :)
to_ja
zaufany użytkownik

Post autor: to_ja »

cezary123 pisze:
typasek pisze:
Chciałabym założyć rodzinę, mieć dzieci. Proste a tak trudne zarazem.
Jeżeli umiesz liczyć, to łatw kochanym potencjalnym dzieciom zachodnie obywatelstwo i prawa na całe życie póki czas. Będą miały cały zachodni dobrobyt wyssany z mlekiem matki. Język, świadczenia rodzinne (nie marne 100 euro jak z Pisu), socjalne, edukacja, praca, życie, cały zachodnioeuropejski i anglosaski świat będzie stał dla nich otworem. Lekko, tak jakby samoistnie. Cud narodzin w odpowiednim czasie i miejscu to sprawi. Rodzinę należy zakładać w najbardziej optymalnym i obiecującym miejscu. :)
Cezary to nie takie proste. Mieszkałam rok zagranicą ostatnio i nikogo nie poznałam. A tutaj mam znajomych, rodzinę, to jest bardzo ważne a samotność zagranicą jest dobijająca. Więc warunki to też dobre warunki do rozwijania się dziecka a żeby tak było to musi być ono otoczone przyjaznymi ludźmi. W Polsce grono takich osób mam, zagranicą mniejsze. I nie mam tam rodziny... I co mi po pobycie zagranicą, jak nikogo (czytaj: potencjalnego partnera) tam nie poznam?
cezary123
zaufany użytkownik

Pozostaje Ci zakochać się w jakimś odważnym gościu z Polski, z którym razem wyfruniecie do ciepłych krajów uwić tam gniazdko. Jak Europejczyk to Europejczyk. A do Polski będziecie przyjeżdżać na weekendy.
Niestety ja nie szukam nikogo, a tym bardziej nie planuję w tym roku dzieci :)
Powodzenia :)
cezary123
zaufany użytkownik

I tak na marginesie zapytam czy nie obawiasz się ujawniać swoje zdjęcie całemu internetowi? To może skutkować późniejszym ostracyzmem otoczenia na przykład w pracy. Nie ma co liczyć na cuda. Choroba psychiczna ujawniona społeczeństwu - zapowiedź wielkich kłopotów. Ja bym nie narażał spokoju siebie i ewentualnych moich dzieci i rodziny. Szczęście da właśnie jak największe oddalenie się od tego ognia uprzedzeń.
to_ja
zaufany użytkownik

Dzięki, już zmieniłam.
to_ja
zaufany użytkownik

Mój typ faceta "do zakochania się":
1. Inteligentny
2. Empatyczny
3. Wygląd idealny:
piękny, czyli:
[*]kwadratowo-okrągła twarz,
[*]szeroko rozstawione oczy,
[*]proste, wyraźnie zarysowane brwi,
[*]głowa kanciasta, nie owalna (raczej kwadratowa),
[*]wysokie, szerokie czoło,
[*]usta małe, szerokie jak pozioma kreska,
[*]interesujący głos.
[*]Kolor oczu i włosów nie ma znaczenia.
[*]Wzrost około 180, ale może się wahać +-10cm.
Opis stworzony na bazie porównania zdjęć 4 facetów, którzy kiedyś mi się podobali lub byłam w nich zakochana. Jest tu ktoś taki? :)
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Dawniej istniała instytucja swata/swatki, osoba taka znała wszystkich okolicznych kawalerów, panny, wdowców. Wiedziała o słabych i mocnych punktach. Była dobrym psychologiem. Celnie kojarzyła.
Dobrze sobie radzisz, walczysz, jesteś zorganizowana. Celem życia kobiety, tak naprawdę, jest urodzenie dziecka. Jeśli jesteś zdeterminowana, to sensowne byłoby skorzystanie z biura matrymonialnego. Małżeństwo z rozsądku też może przerodzić się w miłość.
to_ja
zaufany użytkownik

Dobry pomysł z tym biurem, dzięki Arom. Jak już będę mieć pracę to tak zrobię. Pójdę tam i zapłacę. Ale teraz nie chcę iść, żeby nie było że bezrobotna schizofreniczka do nich przychodzi i jeszcze czegoś chce. ;)

Narazie szukam sama, może tutaj? Może akurat. Tutaj nie muszę się ukrywać z chorobą, tu są ludzie podobni do mnie (mam nadzieję).

Z nowości: jak piszę w innym wątku na tym forum, przeprowadzam się do Krakowa i liczę się z tym, że jeśli znajdę pracę to będzie to praca za pensję minimalną. Dlatego też szukam oszczędności na czym mogę. Zrezygnowałam z płatnej terapii i lekarza na rzecz NFZ.
cezary123
zaufany użytkownik

typasek pisze: Opis stworzony na bazie porównania zdjęć 4 facetów, którzy kiedyś mi się podobali lub byłam w nich zakochana.
Niezłe :)
Gdybym ja zechciał poszukać sobie dziewczyny, która łączyłaby w sobie najlepsze cechy ciał i postaci 4 oszałamiających panien, w których byłem kiedyś zakochany albo zauroczony, taką samą esencję tej "chemii" i przewyższałaby je wszystkie intensywnością tego uroku, to bym dopiero był w raju ;)

Tyle, że nie byłaby żadną z nich naprawdę, więc bym się nie zakochał ponownie w takiej innej lalce.
to_ja
zaufany użytkownik

No cóż Cezary, Ty to Ty a ja to ja. Znając życie zakochałabym się w kolesiu podonym do poprzednich, a przyjamniej jest duże prawdopodobieństwo, że by mi się podobał fizycznie. :P
cezary123
zaufany użytkownik

Ale tamtym poprzednim będzie przykro. Chyba, że to oni nie chcieli :mrgreen:
to_ja
zaufany użytkownik

w większości przypadków mogę odpowiedzieć tak: "to skomplikowane" ;) :P I nie będzie im przykro. Koniec tematu o tamtych, co było a nie jest nie liczy się w rejestr. O!
ps. moja największa "miłość" już się ohajtała :P A poza tym, co mogę powiedzieć - to,co orzeka sąd zwykle na rozwodach: "niezgodność charakterów" :P
cezary123
zaufany użytkownik

Arom pisze: Była dobrym psychologiem. Celnie kojarzyła.(...)

Celem życia kobiety, tak naprawdę, jest urodzenie dziecka.
Niekoniecznie, po prostu doznania człowieka związane z instynktem macierzyńskim ponoć o całe niebo przewyższają doznania człowieka związane z miłością do ludzkiego partnera, nawet jeżeli to będzie romantyzm na poziomie Romea i Julii. Jeżeli mężczyzna dla cudnej panny potrafi poświęcić nawet życie, to co mówić matka dla potomstwa. Niestety mężczyznom rzeczywistość poskąpiła tych tajemniczych rzeczywistości związanych z urodzeniem dziecka i mogą sobie to tylko niejasno wyobrażać, na przykład na podstawie swoich nieziemskich reakcji do pięknych dam. Instynkt opiekuńczy ojcowski to pewnie też tylko miniatura miłości macierzyńskiej.

Wszystko po to, żeby życie przetrwało. Dziecko jest najważniejsze!
Tylko niech nigdy przy psychologu tego nie mówi. Pewna pani doktor psychologii zadawała takie podchwytliwe pytanie kobietom skarżącym się na problemy w związkach. "Czy bardziej kocha pani dziecko czy męża?"
Naiwne kobiety oczywiście chcąc się przypodobać psychologowi-kobiecie, popierając powszechną "świętą" opinię oraz zgodnie z własnymi odczuciami wołały: "Dziecko oczywiście!"
I to było źle!
Pani psycholog pracowała wiele lat jako mediator w sprawach rozwodowych i z ironicznym uśmieszkiem odpowiadała dziewczynom: "Za 18 lat przyjdzie pani do mnie jako klient. Czeka panią bolesny rozwód. Dzieci szybko dorastają, idą w świat a partnerzy, których nic naprawdę nie łączyło, nie mają o czym wtedy ze sobą rozmawiać. Pobrali się, bo dziecko się pojawiło na świecie. Wpadają we własną pułapkę i ich sytuacja naprawdę jest nie do pozazdroszczenia. Mają nawzajem poczucie zmarnowanego czasu z kimś obcym! I na sprawach spotykam nawet rozwodzących się 60-latków. Niech pani nigdy przy psychologu nie mówi, że bardziej kocha dziecko niż partnera!"
Dziecko i partnera kocha się jednakowo! Po prostu inną miłością.

I to nie kobieta "ma prawo" do dziecka. To dziecko ma prawo do rodziców i tyle.
to_ja
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Możesz mnie Typasek wpisać na listę. Jestem z Wrocławia, pracuję na pełen etat. Co z tego ,że n umowę zlecenie, ale praca jest. Funkcjonuję normalnie. Wychodzę z domu, dwa lata nie mam żadnych objawów. Trochę mam lęków, ale one są do przerobienia. Cóż mam napisać jeszcze w reklamie? :-)
to_ja
zaufany użytkownik

Chłopiec Papuśny: super! :) Napisz do mnie pw to pogadamy :)
to_ja
zaufany użytkownik

Dość. Zawieszam poszukiwania. Dziękuję Wam za zainteresowanie.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: guile »

Ja jestem za bardzo prawdomówny, aby cokolwiek mi się tu dało. Np. od razu prosto z mostu powiem, iż absolutnie nie chcę żadnych dzieci w tej do szpiku zepsutej pedalstwami, "uchodźcami", aborcjami, eutanazjami, feminizmami, i wszelakimi innymi idiotyzmami kulturze. Gdybym się przeniósł do Japonii, to tak, tam z Japonką mogę dzieci klepać.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Piotr Beniak
bywalec
Status: Ochrona

Post autor: Piotr Beniak »

Cześć. Tu Piotr. Choruje na schizofrenię. Mieszkam koło Łodzi. Chętnie się z Tobą zaprzyjaznie. Mój numer telefonu 731200876.
Piotr Beniak.
ODPOWIEDZ

Wróć do „szukam znajomości”