Na jakim leku główka pracuje?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Na jakim leku główka pracuje?

Post autor: hvp2 »

No właśnie doczytałem w innych wątkach, że od kilku lat bierzesz "Solian".

Nie chciałem Ci mieszać w głowie moimi uwagami o hyperprolaktynemii. Raczej pisałem pod wpływem moich doświadczeń z tym preparatem. Jak Cię nie bolą piersi i jesteś w stanie prowadzić jakie takie życie płciowe to się nie masz co przejmować możliwością hyperprolaktynemii, bo najprawdopodobniej jej nie masz.

Ja w ogóle jestem jakiś taki nadwrażliwy na "Solian", bo dawki dobowe 400 do 200 mg wprawiały mnie w apatię i totalną bezwolność. Dopiero na 100 mg "Solianu" jestem w stanie prawidłowo funkcjonować.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Post autor: Necro »

Jest ok nie zauważyłem u siebie tych objawów z solianem trafiłem w dziesiątkę dobrze na mnie działa ...
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

hvp2 pisze:Teoretycznie masz rację, tylko że człowiek wytłumiony/wyhamowany zbyt wysokimi dawkami leków jest w znacznym stopniu bezradny i bezwolny wobec wyzwań życiowych. Natomiast człowiek ogarnięty urojeniami nie jest w stanie "wziąść się za siebie", tylko najprawdopodobniej będzie robił to, co dyktują mu urojenia. Innymi słowy Twoja uwaga dotyczy głównie osób w jakim takim stanie psychicznym, czujących się w miarę normalnie.
Bo ja teoretyk co ja przezylem...
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Tup pisze:Bo ja teoretyk co ja przezylem...
To może opisz na swoim przykładzie jak zbierałeś się do życia mimo pozostawania na wysokich dawkach leków.
Chętnie poczytam!
...i zapewne nie tylko ja!
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Otwieram wrota do mojego samolotu tupolewa Tobie przekonales mnie.Wiem,ze kazdemu nie pomoge ale niektorzy zasluguja na zainteresowanie i moze nie jestem cudotworca moja historia uwazana jest przez specjalistow za wyjatkowa.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Mysle,ze nie sam lek tylko odpowiada za sprawnosc pracy umyslu.Jest pare czynnikow wazny jest sport,aktywnosc intelektualna,kontakt z przyroda,regeneracja,uwalnianie emocji,a nie tlumienie ich,male dawki lekow w czasie remisji,praca nad soba pod okiem terapeuty!to nie to samo co czytanie poradnikow!bezpieczenstwo w takim sensie unikanie duzego stresu lub minimalizowanie go.Juz nie wiem po raz ktory to pisze...

Czytajac to wezcie poprawke,ze ja nic nie wiem:/

Pozdro Tup
Username
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Username »

Hej,
czy może jest ktoś na forum kto ma doświadczenia z olanzapiną i pracą umysłową nad abstrakcyjnymi zagadnieniami? Chętnie poznam opinię innych w tym temacie. Sądzę że trochę ona otumania.

Username
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Troche to troche powiedziane:P
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Główka u chorej osoby za mocno nie popracuje bo złapie jakiś ciekawy symptom chorobowy i po pracy umysłowej.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

wowo21975 pisze:Główka u chorej osoby za mocno nie popracuje bo złapie jakiś ciekawy symptom chorobowy i po pracy umysłowej.
Nie mozna wykluczyc rozwoju intelektualnego u osoby chorej.Wazne by oprocz pracy umyslowej dbala o higiene umyslowa,odpoczynek,regeneracje,miala sie komu wygadac,nie dusila emocji.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Jezeli sie choruje i bierze leki trzeba mocno sie postarac o to by "glowka dobrze pracowala".Mnostwo trzeba miec treningow intelektualnych,trzeba byc mocno aktywnym w tej sferze,praca zawodowa jaka by nie byla tez odgrywa wazna role w tej sferze,bo jednak osoby bez pracy beda gorsze intelektualnie w pozniejszym wieku nie uczac sie w ogole.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Czytac po nocach jak nie ma czasu w dzien i sie gra.Czasem przejsc test zycia,to wtedy sie sprawdzimy i bedziemy mogli sie wykazac:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pamięć, sen”