PSYCHOTROPY - Tylko Ciemna Strony Mocy

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Re: PSYCHOTROPY - Tylko Ciemna Strony Mocy

Post autor: Antonio Kontrabas »

Tez otrzymalem ten dar zycia, drugiej szansy, roznica tylko, ze ja od rodzicow, a nie od panstwa. Paradoks nie? Dwokrotnie rodzice podarowali mi zycie.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Wcale nie zamykają kogoś tylko jeśli stanowi jakieś zagrożenie dla innych lub siebie!

Ja kiedy dobrze się czułam i nie działo się mnie czy innym nic złego (z resztą i tak prawie nikt nie wie, że jestem chora) a nie brałam wtedy żadnych leków przez 2 lata i trafiłam do szpitala bo nie chodziłam do dr. po recepty i tylko z tego powodu pewne osoby z mopru (z którym nie mam nic wspólnego i nigdy nic od nich nie brałam) pozwały mnie do sądu wypisując kłamstwa na mój temat.

A gdybym np. mieszkała w Niemczech wystarczyłoby podpisanie jednego papierka i nie byłoby żadnych problemów, latania po sądach, więzienia i psychotropów, które mi wtedy szkodziły. :evil:

Ale jeżeli wy nie potraficie żyć bez leków i przymusu to nikt wam przecież tego nie zabroni, możecie się nawet ubezwłasnowolnić jak wam tak zależy na marnych 600zł renty (a raczej odszkodowania) :P co nie znaczy, że wszyscy sobie nie radzą mając jakąś diagnozę.

Poza tym ostatnio coraz więcej ujawnia się materiałów ukazujących szkodliwość i pułapki psychiatrii oraz nadużycia lekarzy itd. A co niektórzy na tym forum tylko potrafią polecać wszystkim leki...
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Ojtam ojtam :) ja tylko stwierdzam fakt, ze wcale niema u nas tak zle, jak chocby u najblizszych sasiadow na Ukrainie. Tam nadal stosuja stare metody i leki zprzed II WŚ! No ale wiadomo, Polak, lub Polka ponarzekac musi, bez tego ani rusz :) Nawet jak ma sie calkiem dobrze, nikt mu do miseczki z ryzem nie zaglada, pani dokotor w zyciu sie nie dowie bierta on leki czy ni :lol: Siedzi sobie jeden z drugim w ciepelku, w domku i biadoli, ze leczyc sie kaza :lol: Wstyd Panowie i Panie! Jakby tak zamiast lekow zapisywano miesiace robot przymusowych na budowie badz w kopalni, to bylibyscie zwyczjanie tysiac razy bardziej zadowoleni, a ile razy zdrowsi! :lol:
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

No jasne, wszyscy powinni być zadowoleni bo zawsze może być jeszcze gorzej. :D Jak w ogóle można narzekać, że np. u nas ucina się tylko palce a w jakimś tam kraju aż całą rękę za to samo. :mrgreen: Cieszcie się, że musicie pracować tu za grosze bo na wschodzie mają jeszcze mniej i nie patrzcie na bogatszych od was tylko na tych co żyją pod mostem. "Normalni" pozwolili wam nawet żyć. :lol: A tak na serio to cieszycie się z byle gówna zamiast dochodzić praw, które wam się należą. Każda interwencja lekarska i leczenie powinny być dopuszczalne tylko za zgodą pacjenta. Tyle na ten temat.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Schizo pisze:Każda interwencja lekarska i leczenie powinny być dopuszczalne tylko za zgodą pacjenta.
Tym mniej chorym na pewno taka zasada wyszłaby na zdrowie i poprawiła ich komfort psychiczny. Jednak ci bardziej chorzy to by się czasem nawet powywieszali, popodpalali w rozmaitych protestach itp.
Więc realia są takie, że ogranicza się prawa wszystkich chorych w psychozach (bardzo często na wszelki wypadek jedynie) by chronić życie niektórych.
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Niby w jakich protestach? Przecież te upoważnienie chroniące przed przymusem psychiatrycznym podpisują tylko osoby, które tego chcą a reszta niech sobie ląduje w szpitalach jak tak lubi. :)

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Miałem na myśli protesty motywowane psychotycznie! Np. w proteście przeciw przeklinaniu, komunie, kapitalizmowi itp. Ogólnie taka figura retoryczna mająca na celu uwypuklenie tego, że człowiek w głębokiej psychozie może zrobić każdą głupotę, jaką mu choroba podyktuje.

Natomiast, co do "reszty lądującej w szpitalach jak tak lubi" to takich osób jest chyba mały procent. Może jak ktoś ma w domu wyjątkowy syf, a zarazem dostęp do jakiegoś bardziej elitarnego oddziału na przykład.
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

agatcon pisze: A moje neuroleptyki chciałabym rzucić, bo nie czuję się na tyle chora, aby musieć je brać. Nie wiem czy lekarz mnie wspomoże w tym, czy będę to musiała zrobić na własną rękę.
Agatcon, dobrze się czujesz, bo leki działają. Niwelują objawy psychozy.

Jak odstawisz leki, to możesz zaliczyć nawrót.

Nie warto odstawiać leków na własną rękę :!:
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

Lekarz nic nie pomoże, najwyżej może skrzywdzić, przepisując kolejny szit !!!
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Lekarz nic nie pomoże, najwyżej może skrzywdzić, przepisując kolejny szit !!!
Ten szit może jednak uratować przed rozwojem psychozy, a w konsekwencji przed hospitalizacją, która na ogół jest długa i uciążliwa.
na_chwilę
zarejestrowany użytkownik

Post autor: na_chwilę »

Witam,
Czy ja mogłabym Was prosić żebyście mi podali jakieś namiary na informacje, o których piszecie, tzn. o tym , że w niektórych innych krajach nie ma już przymusu psychiatrycznego? W googlach nic nie znalazłam na ten temat, byłabym wdzięczna za jak najwięcej informacji ( najlepiej z wiarygodnych źródeł)
Pierwsze słyszę, w Polsce się chyba mało o tym mówi...
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Unknown pisze: śr wrz 05, 2012 5:49 pm Idąc twoim tokiem myślenia powinno się wszystkich ludzi na wszelki wypadek pozamykać w więzieniach. :lol: Na szczęście w innych krajach ludzie są bardziej racjonalni i nie ma tam przymusu psychiatrycznego oraz innych tak absurdalnych praw jak w naszym pięknym kraju.
Boisz się, że kiedy u nas przymusowe leczenie zostanie zdelegalizowane, "chorzy" dostający "napadów agresji" trafią do więzienia, gdzie ich miejsce. Dzięki ludziom myślącym tak jak Ty i za ich poparciem do jeszcze niedawna legalnie stosowano lobotomie wobec tych tzw. "nienormalnych".
Z przymusowym podawaniem leków jest ten problem że człowiek w psychozie uważa często że jest zdrowy i bez podania mu leków na siłę może być bardzo długo w psychozie. Brak przymusu lekowego skutkowałby jednak tym że z pacjentami lekarze by rozmawiali aby ich przekonać do wzięcia dobrowolnego leku a nie krzywdzenia ich poprzez podawanie im w zastrzykach najgorszego haloperidolu.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

jojo 2 pisze: sob paź 06, 2012 5:39 pm Psychotropy jednak są potrzebne.

Dobrze i niezbyt mądrze odstawiłam leki... Nie miałam nawrotu przez rok.

Potem zaliczyłam nawrót, czyli leki przed nim mnie chroniły.

Psychotropy powstrzymują nawrót choroby, a jak ona wraca po ich odstawieniu, to diagnoza jest słuszna, czyli branie leków jest konieczne. :(
A jak ludzie leczyli się ze schizofrenii jak jeszcze nie było psychotropów? Rauwolfią Żmijową? Czekali aż samo przejdzie i brali się nieotępiali do pracy? Choroba jest nie od dziś.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Amannn pisze: czw gru 23, 2021 4:25 am A jak ludzie leczyli się ze schizofrenii jak jeszcze nie było psychotropów? Rauwolfią Żmijową? Czekali aż samo przejdzie i brali się nieotępiali do pracy? Choroba jest nie od dziś.
Lobotomia, śpiączka insulinowa, elektrowstrzasy.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

To wszystko zbrodnie psychiatrii. Ja mówię o ziołach takich jak odmiana żeń szenia jak przeprowadzili badania to działa jak silny lek antypsychotyczny.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Błagam, zbanujcie go z powrotem bo będziemy jeszcze 2342434354 razy czytali o tej Rauwolfii :/.
Albo żeby czekać, aż psychoza sama przejdzie. Liiitoooośśśściiiii....
A, i zeby "leczyć" libido masturbacją. Trzy razy dziennie.

Widzisz i nie grzmisz...wróć, widzisz i nie pier... grzmotem tam gdzie by należało.
Dla otrzeźwienia :/.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”