Wasze marzenia
Moderator: moderatorzy
Re: Wasze marzenia
Brakuje mi tradycyjnej korespondencji. Listów w kopertach noszonych na pocztę. I zaglądania do skrzynki w oczekiwaniu.
Chciałabym bardzo dostać papierowy list. Marzenie mocno absurdalne w czasach maili. No i bez sensu chyba o tych listach marzyć jak nawet tych maili nie dostaję.
Chciałabym bardzo dostać papierowy list. Marzenie mocno absurdalne w czasach maili. No i bez sensu chyba o tych listach marzyć jak nawet tych maili nie dostaję.
.
Ostatnio zmieniony pn sty 11, 2016 8:19 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
o! Podpisuje się pod tym marzeniem obiema rękoma!Gehenna pisze:Brakuje mi tradycyjnej korespondencji. Listów w kopertach noszonych na pocztę. I zaglądania do skrzynki w oczekiwaniu.

"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
moim marzeniem jest nigdy nie stracic natchnienia, miec sile ktora mnie napedza ciagle i od nowa 
I zawsze byc juz taka sama corka szatana, a moze nawet lepsza

I zawsze byc juz taka sama corka szatana, a moze nawet lepsza

.
Ostatnio zmieniony pn sty 11, 2016 8:19 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Naszły mnie nie tak dość znowu dawno podobne przemyślenia dotyczące korespondencji pisanej odręcznie
Piękna rzecz, coraz bardziej jednak wypierana przez cyfrowe odpowiedniki tej formy komunikacji. Staranne pismo, ładna kartka ... eh 
Może z wyjątkiem jednej rzeczy - z czasów młodziaka (gdy byłem jeszcze zdrowy) pamiętam jedno popołudnie, zachód słońca w czasie którego wracałem do domu latem - samopoczucie wtedy, aura na dworze i pewnie parę innych kwestii złożyły się na to, że mocno wrył mi się ów stan w pamięć. Świetna sprawa. Chciałbym tego kiedyś ponownie doświadczyć

Może z wyjątkiem jednej rzeczy - z czasów młodziaka (gdy byłem jeszcze zdrowy) pamiętam jedno popołudnie, zachód słońca w czasie którego wracałem do domu latem - samopoczucie wtedy, aura na dworze i pewnie parę innych kwestii złożyły się na to, że mocno wrył mi się ów stan w pamięć. Świetna sprawa. Chciałbym tego kiedyś ponownie doświadczyć

-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Marze o krwawej zemscie na swoich przesladowcach, mysli o tym pochlaniaja wiekszosc mojego wolnego czasu...
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Ładnie napisane.sophie pisze:moim marzeniem jest nigdy nie stracic natchnienia
A ja dodam że moim marzeniem i życzeniem równoczesnie jest nigdy nie stracić zdziwienia się otaczającym mnie światem.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ja bym chciał stracić to "zdziwienie otaczającym światem". Może, dgybym przestal się dziwić, dogadalibyśmy się ze światem ostatecznie i zacząłbym żyć normalnym życiem.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Moim marzeniem jest aby świat zaczął stosować permakulturę i stał się lepszym miejscem.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Moim marzeniem w skali mikro jest całkowite odstawienie leków psychotropowych oraz znalezienie sobie pracy przy komputerze na 1/2 etatu.
Moim marzeniem w skali makro jest to, żeby człowiek wreszcie zaczął bardziej dbać o przyrodę. Traktował ją jako wartość "samą w sobie", a nie dlatego, że można na niej zarabiać pieniądze.
Moim marzeniem w skali makro jest to, żeby człowiek wreszcie zaczął bardziej dbać o przyrodę. Traktował ją jako wartość "samą w sobie", a nie dlatego, że można na niej zarabiać pieniądze.
Spotkać kiedyś jeszcze moją białą damę bez miśka 

Albo przenieść się w czasie 5 lat wstecz i poznać ją od początku 

I tak zechciałbym być wolnym i szczęśliwym.
.
Ostatnio zmieniony sob wrz 03, 2016 3:20 pm przez eN, łącznie zmieniany 2 razy.
- Marlon
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Chciałbym być całkowicie zdrowy.
.
Ostatnio zmieniony czw wrz 21, 2017 7:20 pm przez Dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
chciałabym czytać jedną książkę tygodniowo
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.