Jasnosłyszenie.
Moderator: moderatorzy
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Jasnosłyszenie.
Z jasnosłyszeniem związana jest także telepatia. Łączność z innymi bytami, możliwość odbierania fal dźwiękowych na odległość oraz fal radiowych.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Francesco
- zaufany użytkownik
Re: Jasnosłyszenie.
Cóż słyszę muzykę, dzbanki, uderzenia, szumy i głosy, rozmowy i pojedyncze skierowane do mnie. Potrzebuję całkowitej ciszy by to zrozumieć.
A dziś koło 3:40 obudził mnie dźwięk muzyki... której nigdzie nie było. Klasyczna.. instrumentalna. Podobała mi się.
A dziś koło 3:40 obudził mnie dźwięk muzyki... której nigdzie nie było. Klasyczna.. instrumentalna. Podobała mi się.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Jeśli słyszysz te odgłosy przeważnie nocą, przed zaśnięciem lub po obudzeniu się to są to prawdopodobnie hipnagogi, zupełnie normalne zjawisko.
W swoim braku wiedzy musiałam do wujka googla się zwrócić o pomocBardo pisze:Jeśli słyszysz te odgłosy przeważnie nocą, przed zaśnięciem lub po obudzeniu się to są to prawdopodobnie hipnagogi, zupełnie normalne zjawisko.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Omamy_hipnagogiczne
Dlaczego żaden z lekarzy nigdy nie powiedział mi co to jest i że jest to normalne? U mnie te omamy przedsenne są bardzo intensywne.
- Francesco
- zaufany użytkownik
Za dnia przemawiają do mnie lustra
Taka historia: Idę z zajęć, ubieram się. Schodzę po schodach i gdy jestem już na dole coś szepcze by się odwrócić i spojrzeć w lustro. Stanęłam i w tym momencie przede mną upadła miotła oparta na drzwiach
Może to ostrzegawcze albo przypadek. Na początku tego roku uniwersyteckiego.

Taka historia: Idę z zajęć, ubieram się. Schodzę po schodach i gdy jestem już na dole coś szepcze by się odwrócić i spojrzeć w lustro. Stanęłam i w tym momencie przede mną upadła miotła oparta na drzwiach

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Francesco
- zaufany użytkownik
Wczoraj to były moje mysli, nie głosy, ale równolegle myślalam ja świadomie i były moje myśli ale nie kierowane przeze mnie same myślały za mnie. Dziwne uczucie, jakby podwójne myślenie.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Może byłaś świadoma swoich myśli? To może świadczyć o świadomości siebie, i taką wyraźną obserwacją swych myśli kończyć.

- Francesco
- zaufany użytkownik
Może. To jakbym była ja i druga ja. Dobrze się czułam. Spokojnie i zdziwienie.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Francesco
- zaufany użytkownik
Bo to był moj głos moich myśli. Obce zawsze rozpoznaję - wtedy mówię, że to głosy w głowie lub poza. I to nie podszywanie czy podobieństwo. Bo nawet myślałam jak ja.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Nie wiem w sumie czy medytujesz. Ale takie coś zdarza się w medytacji. Taka/taki ja i drugie ja, takie doświadczenie. To normalne.
Mnie takie coś podczas medytacji jakby nie zdarzało się, ale mniszka u mnie to zauważyła. Czyli coś jakby nie tak, w sumie nie wiem, a i tak nie warto tego oceniać...
Mnie takie coś podczas medytacji jakby nie zdarzało się, ale mniszka u mnie to zauważyła. Czyli coś jakby nie tak, w sumie nie wiem, a i tak nie warto tego oceniać...