Jak się ma dziś Wasza depresja??? - uwagi i opinie.
Moderator: moderatorzy
Re: Jak się ma dziś Wasza depresja??? - uwagi i opinie.
mam nadzieje ze to nie nastąpi. Mania wprowadza komplikacje w życiu :/
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Coś czuję się źle ostatnio...
wcześniej jakiś głupkowaty nastrój, śmianie do siebie, anhedonia, brak koncentracji.
A dzisiaj jakieś lęki, niepokój, depresja
A już tak było dobrze...
wcześniej jakiś głupkowaty nastrój, śmianie do siebie, anhedonia, brak koncentracji.
A dzisiaj jakieś lęki, niepokój, depresja

A już tak było dobrze...
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: informatyka
- Gadu-Gadu: 66959360
Jednak ta depresja to wina leków. Mój mąż zmienił z abilify na solian i jak zdrowy człowiek jest teraz. Ja odstawiłam solian i czuję się na minimalnej dawce kwetiapiny coraz lepiej. Moja rada, zmieniajcie leki, w końcu traficie na ten, który nie otumania a pomaga z psychozami.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Nie zgodze sie ze 100% to leki,to tez zycie jak masz kijowe zycie nawet superowy lek nie pomoze.nemezis pisze:Jednak ta depresja to wina leków. Mój mąż zmienił z abilify na solian i jak zdrowy człowiek jest teraz. Ja odstawiłam solian i czuję się na minimalnej dawce kwetiapiny coraz lepiej. Moja rada, zmieniajcie leki, w końcu traficie na ten, który nie otumania a pomaga z psychozami.
Mi bardziej pomogla zmiana zycia niz leki.
+10 do depresji
-5 do pancerza
daje radę
-5 do pancerza
daje radę

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
W pracy mowia,ze jakis jestem zadowolony.To chyba depresja odeszla ale doly zawsze mnie nawiedzaja tylko one maja mniejsze podloze,bo pozniej nastepnego dnia znow mnie cos cieszy.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
W dupie mam depresję i całą sytuację tutaj w domu.
nic
głowa ją boli
więc obolała siedzi cicho, a ja mam spokój 

- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Jestem bardzo zmęczona psychicznie emocjami ostatnich miesięcy.
Nie mam na nic siły, brakuje mi energii, ledwo doczołguję się, żeby zrobić zakupy i cokolwiek posprzątać wokół siebie.
Najlepiej i najbezpieczniej czuję się, gdy leżę w łóżku, co zajmuje mi większość dnia.
Na niczym nie mogę się skupić, nic mnie nie cieszy, wszystko męczy.
Boję się ludzi i życia i czuję, że stanowią one dla mnie zagrożenie, dlatego staram się ukryć w domu i wychodzić z domu, tylko wtedy , kiedy muszę, najrzadziej jak się da.
Duże wsparcie emocjonalne daje mi siostra i siostrzenice,( szczególnie starsza siostrzenica potrafi na chwilę poprawić mi humor swoim dziecięcym sposobem zachowania, ciepłem i czułością w stosunku do mnie), bo przebywając z nimi czuję się lepiej, chociaż przyjazd do siostry też jest dla mnie dużym wysiłkiem i ciężko mi do niej jeździć często.
Staram się przy siostrzenicach nie okazywać, jak bardzo zle się czuję, bo chcę żeby miały radość z kontaktu ze mną i nie odczuwały, tak bardzo mojej choroby.
Nie mam na nic siły, brakuje mi energii, ledwo doczołguję się, żeby zrobić zakupy i cokolwiek posprzątać wokół siebie.
Najlepiej i najbezpieczniej czuję się, gdy leżę w łóżku, co zajmuje mi większość dnia.
Na niczym nie mogę się skupić, nic mnie nie cieszy, wszystko męczy.
Boję się ludzi i życia i czuję, że stanowią one dla mnie zagrożenie, dlatego staram się ukryć w domu i wychodzić z domu, tylko wtedy , kiedy muszę, najrzadziej jak się da.
Duże wsparcie emocjonalne daje mi siostra i siostrzenice,( szczególnie starsza siostrzenica potrafi na chwilę poprawić mi humor swoim dziecięcym sposobem zachowania, ciepłem i czułością w stosunku do mnie), bo przebywając z nimi czuję się lepiej, chociaż przyjazd do siostry też jest dla mnie dużym wysiłkiem i ciężko mi do niej jeździć często.
Staram się przy siostrzenicach nie okazywać, jak bardzo zle się czuję, bo chcę żeby miały radość z kontaktu ze mną i nie odczuwały, tak bardzo mojej choroby.
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Znowu bardzo mnie denerwują ludzie na ulicy, zwłaszcza, że oni często mnie o coś pytają, a ja nie chcę z nimi rozmawiać, za bardzo mnie to męczy i irytuje, nie mam na to siły.
Staram się zwykle odpowiadać, że : "nie wiem" , "nie mam czasu , śpieszę się", ale zawsze się boję, gdy wychodzę z domu, że ludzie mnie znowu o coś zapytają, a ja nie chcę im odpowiadać.
Przecież chyba po mnie widać, że coś ze mną jest nie tak, więc ludzie nie powinni mnie zaczepiać i niech zadają pytania komuś innemu.
Staram się zwykle odpowiadać, że : "nie wiem" , "nie mam czasu , śpieszę się", ale zawsze się boję, gdy wychodzę z domu, że ludzie mnie znowu o coś zapytają, a ja nie chcę im odpowiadać.
Przecież chyba po mnie widać, że coś ze mną jest nie tak, więc ludzie nie powinni mnie zaczepiać i niech zadają pytania komuś innemu.
śpi jeszcze
może to nawet sen zimowy...
może to nawet sen zimowy...
- pustka
- zarejestrowany użytkownik
Tak, moja depresja "ma się" super - nastąpił spektakularny come back. Podżeranie "mnie", apatia spowodowana utratą energii (skutek podżerania "mnie"). Powroty... są niesamowicie wzruszające, doprowadzają do łez. 

to możemy sobie rękę podaćpustka pisze:Tak, moja depresja "ma się" super - nastąpił spektakularny come back. Podżeranie "mnie", apatia spowodowana utratą energii (skutek podżerania "mnie"). Powroty... są niesamowicie wzruszające, doprowadzają do łez.

we czwórkę, z naszymi depresjami razem

Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Moja przeszla dawno temu zmieniajac sie w zadze zemsty na wrogach, ktorzy do niej doprowadzili.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Nie mam depresji, i nie chcę mieć, nigdy nie miałem, mieć nie zamierzam.
nic
pytanie czy to nie wpadnięcie z deszczu pod rynnę?Unknown pisze:Moja przeszla dawno temu zmieniajac sie w zadze zemsty na wrogach, ktorzy do niej doprowadzili.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Pozbycie sie ich raz na zawsze, a co za tym idzie stanow wscieklosci i zalamania jakie powoduja okaze sie moim panaceum.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
I co, całe życie chcesz się mścić?
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać