50mg juz od jutra :)

amisulprid

Moderator: moderatorzy

szalonyFizyk
bywalec

50mg juz od jutra :)

Post autor: szalonyFizyk »

ha! dzis lekarka kazala mi brac 50 zamiast 100 rano. kiedys jej mowilem, ze chyba za duzo lekow biore, to mi nie chciala obnizyc, a teraz sie nie dopominam i mi zmniejsza. wez zrozum lekarzy :P
na poczatku bralem 400 i wmawiano mi, ze taka dawka powinna mnie aktywizowac...
a moze wkoncu do niej dotarlo, ze jestem zdrowy i trzeba mi leki odstawic? :D
jestę odpadę atomowę
Awatar użytkownika
Jakub2015
bywalec

Re: 50mg juz od jutra :)

Post autor: Jakub2015 »

A na co chorujesz depresje czy schizofrenie ?
Schizofrenicy to wybrańcy Boga, mogą uczynić wszystko, ale za szybko się wyczerpują.
szalonyFizyk
bywalec

w papierach mam schizofrenie, ale teraz mialem/mam depresje popsychotyczna.
jestę odpadę atomowę
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

Post autor: Maniek1234 »

ja zmniejszam dawke z 200 mg ale powiem wam ze glowa troche boli jak zmniejsza sie dawke takie nieprzyjemne uczucie no trzeba przetrwac chce ktos o solianie przez tel pogadac ?
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

szalonyFizyk pisze:w papierach mam schizofrenie, ale teraz mialem/mam depresje popsychotyczna.
Skoro masz depresje popsychotyczną to znaczy że miałeś schizofrenie. Jedno wynika z drugiego.
Awatar użytkownika
deadzoid666
zbanowany
zbanowany
Status: student
Gadu-Gadu: 5473221

Post autor: deadzoid666 »

Tutaj wszyscy są zdrowi! Chory naprawdę jest nieuleczalny, albo całe życie siedzi w szpitalu, lub zmarł już dawno temu!
Psychiatrzy to są takie same przygłupy z niskim IQ jak Wy wszyscy! Debile tacy jak i oni sami dali im wykształcenia wyższe! Odbierać matury ludziom głupim! Maturę musi mieć tylko człowiek mądry i inteligentny! Głupol maturę zdał, a jej nie ma tak naprawdę
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

szalonyFizyk pisze:ha! dzis lekarka kazala mi brac 50 zamiast 100 rano. kiedys jej mowilem, ze chyba za duzo lekow biore, to mi nie chciala obnizyc, a teraz sie nie dopominam i mi zmniejsza. wez zrozum lekarzy :P
na poczatku bralem 400 i wmawiano mi, ze taka dawka powinna mnie aktywizowac...
No i co? Bierzesz te 50 mg? Od jak dawna? Jak się czujesz na tak małej dawce :?: Np. jak sypiasz w porównaniu z okresem na wyższej dawce?
Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Post autor: think »

Ja się bardzo dobrze na Solianie czułam, a że działało jak placebo to inna inszość. Początkowo 400 mg, a skończyło się na 800 mg w porywach do 1000. Bezsenność towarzyszyła mi w pierwszych tygodniach leczenia.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
szalonyFizyk
bywalec

hvp2 pisze: No i co? Bierzesz te 50 mg? Od jak dawna? Jak się czujesz na tak małej dawce :?: Np. jak sypiasz w porównaniu z okresem na wyższej dawce?
skoro pytasz, to naskrobie maly update:
12 pazdziernika lekarka zalecila mi odstawic amisulpiryd wogole. zostalem na 2mg perfenazyny (odp trilafonu) i 10mg anafranilu (antydepresant). sa to bardzo skromne daweczki lekow i nie powiem troche sie tego obawialem, ale ufam tej doktorce.
tydzien po odstawieniu szlo to wszystko w strone depresji. ale stwierdzilem, ze poki nie mam mysli samobojczych to jakos to przetrwam. jak sie pojawia to wracam do lekow.
jesli o sen chodzi to mialem problemy z zasypianiem, a jak juz zasnalem to moglem spac 12h.
ze skupieniem tez bylo troche gorzej - no troche sie zaczynalem bac, zeby mi psychoza nie wrocila, bo ostatnio to sie skonczylo, ze policja mnie skula i zawiozla na przymusowe leczenie...

ale teraz jest juz miesiac od odstawienia i jest lepiej.
spie tak kolo 9-10h - jak na moje standardy po psychozie to calkiem krotko.
moge sie skupic na pracy naukowej. pojawilo sie troche kreatywnego myslenia - jakze potrzebnego na doktoracie.
myslalem, ze po tym odstawieniu przejdzie mi to uczucie pustki wewnetrznej, ale nie.
moze po prostu "jeszcze nie". ale mam troche takiego "optymizmu": z pustka i anhedonia da sie zyc.
jeden nie ma reki, nogi, ma problemy z sercem, a ja nie odczuwam emocji. ze wszystkim da sie zyc.
jestę odpadę atomowę
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”