Wytrzymać

Moderator: moderatorzy

Newt
zaufany użytkownik

Re: Wytrzymać

Post autor: Newt »

Bez leków jest jak na rollercoasterze - można się dobrze bawić (prowadzić satysfakcjonujące życie) ale z drugiej strony nie ma wytchnienia od objawów. Nie biorąc leków trzeba się nauczyć z nimi żyć, bo inaczej może być ciężko.

Jagienka, 5 mg lorafenu codziennie? :shock: Ale sama tak bierzesz, czy lekarz Ci zalecił? Dziwię się, ponieważ w szpitalu lekarze twierdzili, że branie przez dłuższy czas codziennie benzodiazepin w takich dawkach, to już jest lekomania i trzeba robić detoks.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
jagienka
zaufany użytkownik

Post autor: jagienka »

Czesc newt. Biorę 5mg zolafrenu czyli olanzapiny nie lorafenu. Jakbym tak długo brała lorafen to już bym małą ćpunką została:-)
Damian77777
zaufany użytkownik

Post autor: Damian77777 »

ja ostatnio prosilem mojego lekarza o benzodiazepiny bo mam lęki ale kategorycznie sie nie zgodził mi ich zapisac powiedzial ze benzo to nie dla mnie leki
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

Joanna_s pisze:Jagienka, to ciekawe, że w swoim ostatnim poście zwróciłaś się i do jojo, i do maajutki, chociaż na Twoje pytanie o to, czy da się w ogóle pracować na lekach, odpowiedziałam także ja. Kto wie, może uważasz, że jeśli ktoś leków nie bierze, to na Twoją odpowiedź nie zasługuje ... Piszę ten post po to, żebyś zdała sobie sprawę, że zauważyłam, że moją odpowiedź na Twoje pytanie pominęłaś milczeniem, i że uważam, że to i przykre, i głupie. Żałuję, że odpowiedziałam wcześniej na dwa Twoje posty, bo na to po prostu nie zasługiwałaś.
Przecież to nie musiało wynikać z złej woli. Czy kiedy na post odpowie 15 osób to trzeba każdą z nicka wymienić i każdej specjalne podziękowania złożyć?
Czasem takie pominięcie to tylko nieuwaga, albo pośpiech w pisaniu. Niepotrzebnie się oburzać i obrażać.
A z tym zasługiwaniem to już zupełnie nie rozumiem. :( Na czym ma ono polegać?
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

jagienka pisze:Biorę 5mg zolafrenu czyli olanzapiny nie lorafenu.
No, teraz już przestałam się dziwić ;) bo wcześniej napisałaś o lorafenie i coś mi się nie zgadzało.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
jagienka
zaufany użytkownik

Gehenna pisze:
Joanna_s pisze:Jagienka, to ciekawe, że w swoim ostatnim poście zwróciłaś się i do jojo, i do maajutki, chociaż na Twoje pytanie o to, czy da się w ogóle pracować na lekach, odpowiedziałam także ja. Kto wie, może uważasz, że jeśli ktoś leków nie bierze, to na Twoją odpowiedź nie zasługuje ... Piszę ten post po to, żebyś zdała sobie sprawę, że zauważyłam, że moją odpowiedź na Twoje pytanie pominęłaś milczeniem, i że uważam, że to i przykre, i głupie. Żałuję, że odpowiedziałam wcześniej na dwa Twoje posty, bo na to po prostu nie zasługiwałaś.
Przecież to nie musiało wynikać z złej woli. Czy kiedy na post odpowie 15 osób to trzeba każdą z nicka wymienić i każdej specjalne podziękowania złożyć?
Czasem takie pominięcie to tylko nieuwaga, albo pośpiech w pisaniu. Niepotrzebnie się oburzać i obrażać.
A z tym zasługiwaniem to już zupełnie nie rozumiem. :( Na czym ma ono polegać?
No właśnie. Lepiej bym tego nie ujęła :D
maajutka
zaufany użytkownik

Post autor: maajutka »

Od wczoraj biore 0,5mg rispoleptu ,dzis jakos dziwnie spalam mialam leki balam sie o nawrot ale Juz jest dobrze,caly czas sie trzymaj dawki 0,5mg rispoleptu
jagienka
zaufany użytkownik

nie moge...nie daje rady juz wytrzymac na tych lekach. Ide do lekarza. Musi mi cos zmienic bo tak jak jest jest nieznośnie!
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”