przemyslenia xD

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
k4m1l
bywalec

przemyslenia xD

Post autor: k4m1l »

No wiec moj pierwszy poscik xD

Nazywam sie Kamil, mam 18 lat. mam maly problemik bo kiedys takich odczuc nie mialem albo po prostu ich nie dostrzegalem:[
ostatnio BARDZO czesto zastanawiam sie nad sobą tz. na temat
sensu istnienia istoty ludzkiej,
czy jest to mozliwe ze Bog gdzyby istnial (a tego raczej nie jestem pewien) pozwolilby zeby dzialo sie tak jak jest na ziemi??
a jezeli istnieje to jaka misje mi dal??
czasmi nawet sobie mysle zeby sie poswiecic dla nauki i na wlasnej skorze zobaczyc czy cos tam podrugiej stronie jest.

Czasami mi sie wlaczaja schizy ze mimo iz sam jestem w domu, to wydaje mi sie ze ktos jeszcze jest w poblizu, podobnie w nocy jak ide sam ulica czuje tak jakby ktos mnie sledzil.
Na poczatku myslalem ze to moze po smierci dzadkow( ze strony ojca) moze chca mi pomuc albo cos. wiem ze to glupi brzmi. ale i zajebiscie glupi sie czuje mowiac to :|

Stracilem chec do komunikacji z ludzmi. Mam 2 znajomych (sasiadow). i tyle ale uwazam ze to wystarczajaco. Lubie sobie czasami ale ostatnio coraz zadziej wyjsc zlapac dyma(ale tylko hash, po trawce mi sie nie podoba ten efekt jak to ktos ladnie okreslil Matrixa)) po tym czlowiek inaczej patrzy na swiat, staje sie duzo prostszy do zrozumienia. ale ostatnio nawet i to moje hobby nie sprawia jusz mi takiej przyjemnosci.

NAjgorzej sie czuje w miejscach publicznych(gdziej jest hałas(nie skoordynowane dzwieki, tłum) ostatnio zauwazylem ze najlepiej sie czuje u dziadkow(ze strony matki) na wsi, szczegolnie w lecie lubie sobie wyjsc przejscie sie w gorace dni po lesie po polach, gdzie tylko slychac szym wiatru i spiew ptakow) och jak ja za tym teraz tesknie w zzzimie. wtedy czloweik chociaz lapal pozytywny klimat.

i teraz ostatnio to zauwazylem ze czesto(ZAWSZE) inaczej odczuwam np.
np. podczas klutni(OSTREJ) z matka (jak zawsze poszlo ze sie nie ucze, ze nie chodze do szkoly itp xD) nie pamietam co jusz powiedzialem ale wiem ze plakala, ale mi sie nie zrobilo smutno czy cos, czylem wielka satysfakcje, tak jakbym cos osiagnol. KOMPLETNIE tego nie rozumiem, i nie wiem co o tym myslec.

aaa i jeszcze jedna rzecz bym zapomnial. czasami jak sie wczesnie poloze spac. Budzi mnie nad ranem(3-4) taki przerazliwy krzyk(placz) dziecka jakby wyrywano mu wszystkie czlonki. To najgorszy krzyk jaki kiedy kolwiek slyszalem po takim ataku z reguly jestem az sparalizowany z mojej niemocy( ze strachu nie wiem jak to okreslic).

ale tak jak teraz zobie myslalem piszac poscicka, ze wszystko sie zaczelo w liceum(nowi luidzie, inne poglady) a zreszta *słowo niedozwolone* wie.

Narazie jedyne co mi pomaga to sobie usasc sobie samemu w fotelu, i przypalic tyton wanilowy(albo jakis inny ale zeby byl slodki w smaku), przy dzwiekach Boba marleya albo Abra Daba

Probowalem na ten temat rozmawiac z rodzina, ale matka mi chce wmowic herezje ze diabel mnie opetal tak wiec teraz najlepiej z nia nie rozmawiam unikam dyskusji itp.

Nie wiem co o tym sadzic:| moze sobie tylko to urajam a zreszta *słowo niedozwolone* wie, teraz sie nawet zastanawiam czy wogule warto zasmiecac forum moimi durnymi przemysleniami:| *słowo niedozwolone* pozeyjemy zobaczymy

P0zDr0 'n N4r4
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Post autor: Jolanta »

Cześć !gdyby nie te niecenzuralne słowa i te narkotyki to byłoby O.K. Mama płacze bo jest jej przykro że jej nie szanujesz a ona starała się wychować ciebie na kogoś lepszego niż narkomana czy jakiegoś gankstera. Ona tzn mama Kocha Ciebie i dlatego zwraca Tobie uwagę o te bude żebyś chodził i coś osiągnął miał w przyszłości dobrą pracę i pieniądze żebyś nie musiał kraść. A jeśli chodzi o Boga szukaj jak chcesz spróbuj znaleźc go w sercu i oczach twojej matki on napewno tam mieszka. Nara trzymaj się!
k4m1l
bywalec

co do szkoly, to gdybym wiedzial ze trafie do takiej klasy, myslalem ze szkola bedzie miala wymagania wieksze niz w gimnazjum. ale czy Pani sobie wyobraza bojeke ucznow na krzesla, albo lawki, albo podrzucenie nuczycielowi petardy pod nogi?? niw wspomne jusz o wyrwanej tablicy i o obrzucaniu szaletu jajkami. to jest jak po prostu nie wiem jak to okreslic

co do hashu nie pale 3 tydzien i szykuje sie ze nie bede palil az do konca wakacji, po prostu nie ma czystego. A to co czlowiek po tym przezywa nie da sie opisac po prostu nigdy nie mialem tak klarownego umyslu, czuje sie wtedy spelniony na MAXa jkby swat byl idealny.

Co do klutni to powiem jedno, gdyby nie zaczynala, atu ze stertu jak wracam ze szkoly
-byles w szkole??
- tak bylem
- i tak wiem ze nie byles, napewno jusz cie nie ma na w dzoeninku... itd

ja tu sie nie wybielam ale gdyby nie zaczynala to bym mial z nia w miare normalny stopien
trrt
zarejestrowany użytkownik

Post autor: trrt »

u mnie Wielka Jazda zaczeła sie podobnie.....i tyle
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Mam naimie Jola mów mi po imieniu albo per ty tak łatwiej się rozmawia. Twoja mama jest normalnie przeciętną mamą wszystkie tak robią nie zwracaj na to uwagi. No i nie dawaj jej powodu do takiego gadania niech w dzienniku szklnym nie będzie blałek. A jak masz jakiś sprawdzian i nic nie umiesz na niego bo materjał jest tak niestrawny że ci nie chciał wleźć do głowy albo nie zdążyłeś bo nauczyciele jakby się sprzysięgli z tymi sprawdzianami i ustawili na jeden dzień to dogadaj się z mamą żeby napisała ci zwolnienie nie włucz się po ulicach z kumplami bo z tego nic dobrego nie będzie kumple mogą mieć głupie pomysły bo chcą zaszpanować i zaświrować teraz wiara lubi z siebie robić warjatów są wyścigi kto jest lepszym świrem i gnojem mam nadzieję że ty masz większe ambicje i aspiracje niż tacy właśnie. A pisałeś że chcesz coś w życiu osiągnąć lub odkryć kto wie może się tobie uda Tego Ci Zyczę.
k4m1l
bywalec

Jolu to sie TYLKO tak wydaje. Na poczatku myslalem oo hardcore, fajna szkola troche sie wyluzuje tutaj, ale tylko na poczatku, co do sprwadzianow, to TU nie ma sprwadzianow tak jak w innych szkolach, ze trzeba sie uczyc, jezeli masz ksiazke z przedmiotu masz 5 ze spr, normalnie sie przepisuje na spr z ksiazek(nuczyciele sie BOJA zwrocic uwage) po prostu czlowek nie ma sie z kim mizyc(jakis doping ze chce sie byc najelpszym w klasie). co to za szkola, wole nie miec zadnego papierka niz miec papierek i oszukiwac. a po co sie uczyc jak mozna miec to samo bez nauki??
a przpisac sie do innej szkoly??
jusz za pozno, jezeli odejde to z wilczym biletem

pozostaje sie meczyc czlowiekowi z ta banda
..........................................................................
Wiktorio tego to nie wiem.
ale wiem jedno matka jest typowa bogobojna dewotka. i ma mi zazle to, ze od najmlodszych lat zabierala mnie na pielegrzymki(lichen, czestochowa i jakies tam) i ze ja teraz nawet do kosciola nie chodze. ale przykro mi to stwierdzic jezeli Bog rzeczywiscie istnieje dlaczego pozwala na ukrywanie faktow o wierze

polecam lekture
http://www.faktyimity.pl/download/poradnik1.pdf
http://www.faktyimity.pl/download/poradnik2.pdf
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Do k4m1l

Czyli do budy chodzisz bo bać się nie musisz nauczyciele się was boją a nie wy ich. To wina tego głupiego systemu edukacyjnego w szkołach po gimnazjalnych powinno się wybierać przedmioty na które chce się chodzić i byłyby to przedmioty które nas szczególnie interesują ale niestety tak nie jest stąd i wy się męczycie na lekcjach i nauczyciele. A w książkach do szkół ponadgimnazjalnych jest prawie to samo co w tych do gimnazium niewiele rozszerzone. Pamiętaj zatem że uczysz się dla siebie może pujdziesz na studia tam ludziska są troche bardziej dojżali i bardziej zależy im na papierku. Więc ucz się dla siebie a na sprawdzianach kożystaj z kniżki jak tak można, Zeby mama była dumna z Ciebie i zeby nie chodziły jej po głowie te mysli o diable. Narkotyki do widzenia raz na zawsze. Wiesz co ja myślę że można się wiaże postawić jak ktoś cię na coś takiego nama wia możesz powiedzieć że spróbowałeś wiesz co to jest i na tym koniec można cieszyc sie z życia z tzreżwym umysłem a nie tylko po amoku. Zresztą po takich srodkach człowiek sam nie wie czy nie robi z siebie posmiewiska niech Smiej sie z tych którzy to biorą a nigdy nie pozwól zrobić pośmiewiska z siebie.
k4m1l
bywalec

tu jest prawda ze system edukacyjny jest chory, nuczyciel nic nie moze zrobic, bo albo mu ktos skasuje samochud albo wybije szyby w domu, czasami uwazam ze starszy system byl lepszy chociaz mlodziez odczywala respect do strszych,
teraz tego juz nie widac, widzialem raz starszego Pana ubrany w mundur wojskowy, stal na przystanku i patrzyl o ktorej autobus, a tu podchodzi jakis mlody i odpycha dziadka(bez slowa tylko go odepchnol) bo on musi pierwszy zobaczyc kiedy ma autobus, to troche dziwne ten czlowiek prawdopodobnie kiedys walczyl o wolnosc ojczyzny(naszej Polakow) a tu taki oprych nawet nie ma do niego szacunku.
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Madsz rację to co się teraz dzieje jest poprostu straszne. Pewnie ten młody szplin był z kumplami albo został zle wychowany przez swoich rodzicców albo tez wogle nie ma wychowania i wychowywała go ulica. Szacunek dla starszych wynosi się z rodziny ale aby taki szacunek był muszą być dobre relacje między rodzicami a dzieckiem a ty jak odbierasz swoich rodziców pisałeś o mamie z tego co napisałeś wynika że mama jest osobą religijną to chyba dlatego tak chałbyś znależć Boga również w szkole i na ulicach.
k4m1l
bywalec

i moje odwiczne pytanie czy jezeli Bog by istnial czy pozwolil by na to??
duzo sie mowi o cudach Bozych, ale udowodniono tesz ze jezeli czlowiek czegos naprawde bardzo chce i w to wierzy to dojdzie do tego(np przy wyjsciach z choroby) Ale znowuz głupio by bylo gdyby czlowiek pochodzil od malpy?? a czy ewolucja dokonla by takiego cudu jak mysl(umysl)?? ze sa jeszcze ludzie ktorym nie jest obojetny los innych. tego to nie wiem. ale chcialbym sobie wyobrazic ziemie bez ludzi. gdzie panuje harmonia i nikt nikogo nie zabija dla przyjemnosci
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Wiesz K4m1l ja też czasem marze o takim harmonijnym swiecie ale z ludzmi człowiek jest "zwierzęciem" stadnym to nie dobrze że coraz mniej czasu ludzie dorosli mają dla znajomych i rodziny bo gonią za szmalem lub pochłonięci są karjerą zawodową dlatego właśnie wielu ludzi czuje się samotnych i choruje na depresje czy inne choroby psychiczne zaczynają rządzić prawa dzungli a to nie jest dobre. Ja myślę że idea Boga jest stwożona po to dla ludzi byśmy się wszyscy nie pozabijali nawzajem dlatego właśnie warto się jej trzymać.
k4m1l
bywalec

Moim osobisty marzeniem jest wyjechac gdzies na jamajke, albo do afryki do jakiegos surowego klimatu. gdzie nie mat tak rozwninietej cywilizacji. Miec wlasna LEpianke ogrudek i tak zyc bez nie potrzebnych trosk.

A co tresci religijnych to jedno mnie jeszcze zastanawia majac dna Jezusa z rzekomego Całunu Turynskiego dlaczego go jeszcze nie sklonowano??
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

No z tym klonowaniem ludzi to też jest lekka przesada. Kiediś oglądałam jakiś program młodzieżowy o filmach to już było jakiś czas temu Reklamowali film żałuje że nie spamiętałam tytułu. Ale może znajdziesz coś w filmotekach jak znajdziesz tytuł to mi o tym powiedz. No i w tym filmie było tak rodzice mieli jedno dziecko syna który począł się normalnie a drugi był z probówki sklonowany wybrano najlepsze cechy. ten pierwszy był niezbyt przystojny i przeciętny jesli chodzi o sprawność umysłu ten drugi był we wszystkim najlepszym. W filmie pokazane było cierpienie i rozterki tego pierwszego. Zresztą pomyśl logicznie jak to będzie gdy zacznie się klonowanie ludzi nie będzie nigdy równości. Ludzie będą decydować o zagładzie słapszych genetycznie ludzi a pozostawiać tylko najsilniejsze najzdrowsze najmądrzejsze jednostki. Trzeba walczyc przeciwko bo jeśli nie to swiat i ludzi w przyszłości czekają olbrzymie cierpienia psychiczne. A co do Jezusa to mógłby w tej chwili ktoś podobny się narodzić ktoś z taką haryzmą by ludzie opamiętali się i przestali niszczyć siebie na wzajem i ten piękny swiat. A o jamajce też marze
k4m1l
bywalec

Telewizje rzadko ogladam:P a jezeli jusz to tylko komedie takie mlodziezowe xD POLECAM AMERICAN PIE 4 (wkacje albo band camp) bardzo dopry film i uwazam ze kazdego rozsmieszy do lez. jak trafie 6 w lotka to fundne kazdemu kto bedzie chcial bilecik na jamajke xD
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Fajnie z tym bilecikiem to wiesz gdzie mnie szukać. A telewizji też nie oglądam zbyt często żatko leci coś naprawdę dobrego też lubie komedje ale ponadto lubie też dramaty psychologiczne takie wiesz o życiu ludzi i ich problemach. Nie lubie chorrorów filmów sain swikszyn nie wiem czy dobrze napisałam ale wiesz o co chodzi chociaż jeszcze zależy jakich. Czas lubie spędzać przy kompie tu mogę wszystko.
k4m1l
bywalec

no i dotarlismy do sedna sprawy Komputer. oo tak to prawda TU MOZNA CALKOWICIE WSZYSTKO. nie kupisz takiej encyklopedia co pomiescila by tewszystkie tematy jak INTERNET. i to co wedlug mnie wywyrzsza kopmuter(sztuczna inteligencje) od innych(ludzi) ze nie krzyczy zachowuje sie calkowicie tak jak my chcemy. Ponadto umiejetne poslugiwanie(google) daje mu duza przewage ponad szkola !! mozna znalezc wszystko !! i o wszystkim !! :)
Better to ask a dumb question, then to not ask it and stay dumb.
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

No No tak sobie własnie kiedyś myslałam że szkoła powinna działać przez internet i może kiedyś do tego dojdzie bo jak przyjdą lata niżu demograficznego a już są to szkoły nie będą w stanie utrzymać się finansowo i trzeba będzie je zlikwidować jako budynki. Ale także jako miejsca pracy dla nauczycieli i wtedy napewno wejdzie coś jak inter szkoła teraz coś takiego już jest ale prawdziwa inter szkoła będzie wyglądała inaczej młodzież będzie siedziała w domu i odbierała lekcję przez internet wtedy wszyscy będą się uczyć i nikt nauczycielą nie będzie podkładał petard na lekcji. No nie jak myslisz czy tak byłoby OK.
k4m1l
bywalec

sa jusz studja:P materialy dostaje sie przez poczte (mail) tylko trzeba na zaliczenia do Wa-Wy jezdzic
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

To może być fajne i bardzo dobre bo uczy samodzielności w poszukiwaniu i zdobywaniu wiedzy.
k4m1l
bywalec

ale dfaje tez nowa mozliwoc oszustw, mozliwe ze powstana fikcyjne uniwersytety ktos wplaci pieniedze i albo dostanie jakies materialy albo i nie, pojedzie na egzamin a tu byl podany fikcyjny adres:| powiem jedno Polak potrafi
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”