Czytam właśnie
Moderator: moderatorzy
- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Czytam właśnie
"Kore" Andrzeja Szczeklika. Filozoficznie o medycynie.
Kończę "Bride" Paula Coelho. O szukaniu swojej Drugiej Połowy i magii z tym związanej.
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Dobrze się widzi tylko sercem."
Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Wypożyczyłem z biblioteki Hip Hop jako narzędzie resocjalizacji młodzieży Przemysław Kaca 

- lea
- zaufany użytkownik
czytałam dawno temu, ale nie dobrnęłam do końca, ze względu na zbyt dużą moim zdaniem mnogość "mądrości ludowych"maja500 pisze:Kończę "Bride" Paula Coelho. O szukaniu swojej Drugiej Połowy i magii z tym związanej.
Pozdrawiam.
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Czytam teraz książkę Konrada Gacy : "Moje odchudzanie "
Jest to wartościowa pozycja, opisująca w kompleksowy sposób, jak należy prawidłowo się odchudzać.
Jest to wartościowa pozycja, opisująca w kompleksowy sposób, jak należy prawidłowo się odchudzać.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
"Ziarno prawdy" Miłoszewskiego. Druga część przygód nieco cynicznego i inteligentnie złośliwego prokuratora Teodora Szackiego. Filmu nie widziałam.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Interesujesz sie medycyna?AleksandraK pisze:"Kore" Andrzeja Szczeklika. Filozoficznie o medycynie.
Ja troche przeczytałem ksiazek z psychologii,socjologii.
- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Mnie mozna powiedziec interesuja podrózeAleksandraK pisze:Tak. I humanizmem w medycynie.

- Akatosh
- zaufany użytkownik
Ja zacząłem właśnie szósty tom przygód Jakuba Wędrowycza autorstwa Andrzeja Pilipiuka. Koncentracja mi cholernie szwankuje więc przeczytanie nawet tak lekkiej kśiążki sprawia mi sporo trudności, ale jakoś daję radę i się zmuszam.
Dla mnie to mega wyczyn przeczytać książkę od deski do deski, w dodatku kilka tomów! Gratulacje!Akatosh pisze:Ja zacząłem właśnie szósty tom przygód Jakuba Wędrowycza autorstwa Andrzeja Pilipiuka. Koncentracja mi cholernie szwankuje więc przeczytanie nawet tak lekkiej kśiążki sprawia mi sporo trudności, ale jakoś daję radę i się zmuszam.
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Dziękuję uprzejmie, przeczytanie pierwszych pięciu tomów zajęło mi wprawdzie jakieś siedem miesięcy, bo pod koniec stycznia zącząłem pierwszy tom, ale z pewnymi przerwami jakoś doszedłem do tego momentu sagi, w którym jestem teraz (a w międzyczasie przeczytałem jeszcze dwie inne książki). Więc staram się to rozpatrywać w kategoriach sukcesu, bo wiem ile wysiłku mnie kosztuje przeczytanie choćby jednej książki. Ale jakby tak ktoś mnie zapytał o czym była książka to prawdę mówiąc nie jestem w stanie opowiedzieć, poza jakimś lakonicznym "opis przygód tego a tego bohatera".
Ja pamiętam lepiej, odkąd biorę mniejszą dawkę, ale za to mam teraz inny problem, mianowicie za pierwszym razem przekręcam wyrazy i trudniejsze ustępy muszę czytać powtórnie.
Kiedyś stosowałam taką metodę, żeby lepiej pamiętać: przed snem opowiadałam w myślach treść którą przeczytałam danego dnia.
Kiedyś stosowałam taką metodę, żeby lepiej pamiętać: przed snem opowiadałam w myślach treść którą przeczytałam danego dnia.
- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Mi to przekrecanie wyrazow i dziwne slowa przeszly po olanzapinie. Teraz czytam prawie normalnie.
A na deser mam trzeci tom Szczeklika "niesmiertelnosc"
A na deser mam trzeci tom Szczeklika "niesmiertelnosc"

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Bedziemy i tak pamietali tresci,ktore sa wazne dla nas i to do jakiegos czasu,bo pamiec mamy do pewnego stopnia rozbudowana.Nikt nie pamieta wszystkich swoich ksiazek przeczytanych.Znajoma gdy wracala do sagi,to przeczytala jeszcze raz od nowa cala serie,by pamietac poszczegolne watki,a nie bierze leków.Mialem kiedys ciezki stan i czytalem Hamleta,teraz moze znow go przeczytam i jestem ciekawy ile tym razem wyniose z ksiazki.Choc to i tak jest eksperyment,bo trudno pewne rzeczy otworzyc w tym samym czasie.
Tak, na to leki pomagają.
Najgorsze, że ja tak mam od dzieciństwa, tylko wtedy nie czytałam dwukrotnie i zostawałam z tą sieczką w głowie!!! A w obcym języku nie rozumiałam wielu wyrazów i się źle domyślałałam. Nie mówiąc już o dziwach z identyfikowaniem się z postaciami z książek.
Teraz pozostaje mi się zastanawiać, czy to była schizotypia, czy rodzaj upośledzenia.
Najgorsze, że ja tak mam od dzieciństwa, tylko wtedy nie czytałam dwukrotnie i zostawałam z tą sieczką w głowie!!! A w obcym języku nie rozumiałam wielu wyrazów i się źle domyślałałam. Nie mówiąc już o dziwach z identyfikowaniem się z postaciami z książek.
Teraz pozostaje mi się zastanawiać, czy to była schizotypia, czy rodzaj upośledzenia.
Dziedzictwo w budownictwie...
(żeby nie było, że nic nie czytam...
)
(żeby nie było, że nic nie czytam...

Całe życie żyłam w jakimś amoku, jakbym w kółko wąchała klej!
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Teraz czytam ponownie moją ulubioną Sage o Ludziach Lodu
. Zaczęłam czytać pierwszy tom tej sagi, pod tytułem :"Zauroczenie " Saga ta liczy 47 tomów, więc szykuje mi się świetna rozrywka, na dłuższy czas
.

kontynuacje Millenium, "Co nas nie zabije".
Jestem w polowie prawie, a intryga na dobre sie nie rozwinela, jak na razie to takie se. Jak odgrzewany kotlet.
Jestem w polowie prawie, a intryga na dobre sie nie rozwinela, jak na razie to takie se. Jak odgrzewany kotlet.