schizofrenia terapeutyczna
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
schizofrenia terapeutyczna
Jest to choroba ktora wytwarza paranoje w ktrej stawia sie klientowi problemy jakie ma miec a nastepnie jest na nie ksztaltowany. Klient mysli ze to jakas chipnoza albo co
-
- zaufany użytkownik
Re: schizofrenia terapeutyczna
I wychodzi z tego bardziej chory niż był. Rozwiązuje problemy, których nie ma, ale będzie je miał, gdy mu się je zasugeruje. Niestety, tak to działa.F20 pisze:Jest to choroba ktora wytwarza paranoje w ktrej stawia sie klientowi problemy jakie ma miec a nastepnie jest na nie ksztaltowany. Klient mysli ze to jakas chipnoza albo co
Czasami również po latach leczenia jakim objęta jest moja mama zastanawiam się patrząc na efekty uboczne leków. Czy większość objawów ,która posiada moja mama nie są wynikiem leków starej generacji.Wiem jednak ,że one jej pomagają funkcjonować bez nich jest jeszcze gorzej. Czy czasami nie przykrywamy problemu lekami ,który również jest gdzieś indziej .Osobiście jestem za mieszaną formą pomocy terapeutycznej i leczenia lekami.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
a co się dzieję że jej pomagają żyć ?.
Ma może takie stany które ją drażnią ile wlezie i to w miejscach gdzie mogą rozbijać życie i narobić ran a po latach te rany są drażnione tymi stanami schizoidalnymi.
Chciałbym mieć po prostu doczynienia w moim życiu z śmieciami
Ma może takie stany które ją drażnią ile wlezie i to w miejscach gdzie mogą rozbijać życie i narobić ran a po latach te rany są drażnione tymi stanami schizoidalnymi.
Chciałbym mieć po prostu doczynienia w moim życiu z śmieciami