prolaktyna

Moderator: moderatorzy

Pamal
zaufany użytkownik

prolaktyna

Post autor: Pamal »

Wyszperałam gdzieś w necie, że poziom prolaktyny jest wyższy u ludzi biorących leki nieregularnie, czy to prawda?
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Tego nie wiem. Ja biorę leki regularnie a mimo to mój poziom prolaktyny jest bardzo wysoki i pozostawia wiele do zyczenia
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Sylwia

Post autor: Sylwia »

Ja biorę leki regularnie , a mam bardzo duży poziom prolaktyny i dostaję dodatkowe leki na jego zbicie.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Sylwia a jakie leki na to bierzesz? I jaki masz poziom?
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
anka20
zaufany użytkownik

Post autor: anka20 »

Ja biore zalaste 10mg a prolaktyne mam niby dobra(16czegos tam)
"czy jeszcz kiedys powtorzy sie co zdarzylo sie nam...?"
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

To masz sie z czego cieszyc ja mam 58 :(
Awatar użytkownika
Insomnia
zaufany użytkownik

Post autor: Insomnia »

ja mam podwyzszona prolaktyne.
ale nie wiem czy to przez zolafren czy przez tabletki antykoncepcyjne.
mam wydzieline z sutkow i rok temu poszlam z tym do ginekologa.
przepisal mi bromergon czy bromergen i dzialal. wydzielina zniknela ale powiedzial mi ze moge latwiej zajsc w ciaze biorac ten lek wiec narazie nie biore.
Awatar użytkownika
Insomnia
zaufany użytkownik

ja mam podwyzszona prolaktyne.
ale nie wiem czy to przez zolafren czy przez tabletki antykoncepcyjne.
mam wydzieline z sutkow i rok temu poszlam z tym do ginekologa.
przepisal mi bromergon czy bromergen i dzialal. wydzielina zniknela ale powiedzial mi ze moge latwiej zajsc w ciaze biorac ten lek wiec narazie nie biore.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Też brałam bromergon przez 2 mce i wydzielina się uspokoiła ;)
Awatar użytkownika
Insomnia
zaufany użytkownik

jak bylam w szpitalu lekarz mi powiedzial ze nie powinno sie laczyc bromergonu z zolafrenem :| mowil ze zolafren moze wtedy nie dzialac :|
a ginekolog powiedzial mi ze moge latwiej zajsc w ciaze.
a nie w glowie mi teraz dzieci.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ja u ginekologa w tej sprawie nie byłam, a psychiatra zapisał mi bromergon, kiedy jeszcze brałam rispolept, kiedy zaczęłam brać Olanzin nadal brałam bromergon i mój lekarz nie widział przeciwskazań. A jaki masz poziom prolaktyny? Ja wczoraj odebrałam wynik i moja prolaktyna wynosi na dzień dzisiejszy 76
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

mandrynka pisze:Ja u ginekologa w tej sprawie nie byłam, a psychiatra zapisał mi bromergon, kiedy jeszcze brałam rispolept, kiedy zaczęłam brać Olanzin nadal brałam bromergon i mój lekarz nie widział przeciwskazań. A jaki masz poziom prolaktyny? Ja wczoraj odebrałam wynik i moja prolaktyna wynosi na dzień dzisiejszy 76
Mój psychiatra też nie pozwoliłby mi brać ani bromergonu, ani meridii.
fotex
zaufany użytkownik

Re: prolaktyna

Post autor: fotex »

Ja niestety też mam podwyższoną prolaktynę i cholesterol.Ale po zmianie leku na solian poziomy obydwa spadły trochę.
NIKT1
zaufany użytkownik

Post autor: NIKT1 »

syn po przyjęciu do szpitala miał 89 był na solianie a po dodaniu clopixolu przy wypisie 109 ma zlecone wykonanie tomografii komputerowej psysadki czy ktoś z was też miał robione takie badanie i jaką dawkę bierzecie bromergonu
Awatar użytkownika
Peter
zaufany użytkownik

Post autor: Peter »

witam... miałem wysoki poziom Prolaktyny na Rispolepcie...
Odkąd jestem na Zeldoxie mam w normie...
Agnicha
zaufany użytkownik

Post autor: Agnicha »

Branie bromergonu nie zwiększa ryzyka zajścia w ciąże... Może inaczej.. Prolaktyna to jest hormon wydzielany przez kobiety w czasie pologu, czyli zaraz po urodzeniu dziecka. Powoduje on, że kobieta produkuje mleko itp stad u Was ta wydzielina. W czasie gdy kobieta ma podwyższoną prokatyne ma problemy z zajsciem w ciąże. Bromergon zbija poziom prolaktyny do normalnego poziomu, czyli prawdopodobienstwo zajscia w ciąże jast takie same jak u kazdej zdrowej kobiety.
Ja po rispolepcie miałam prollaktyny ponad 300!! Miałam robiona tomografie komputerowa, nic strasznego, fajne badanie. Oczywiście nic nie wykrylo, potwierdziło tylko ze tak wysoka prolaktyna spowodowana jest lekiem. Jedynym lekarstwem jest własnie bromergon, lecz trzeba pamietac ze NIE MOZNA go brac razem z tabletkami antykoncepcyjnymi!! Tabletki antydziecią trzeba odstawic, może stąd to zwiekszone ryzyko zajscia w ciąze
NIKT1
zaufany użytkownik

mam pytanie jaka dawka bromergonu ci pomogła syn brał jedną tabletkę na noc teraz ma zwiększoną dawkę do 1 rano i jedną wieczorem ,przy dawce 1 tabletka na noc zbito mu prolaktynę do 93 to nie wiele , a mam jeszcze jedno pytanie czy także chudłaś w czasie obniżania się prolaktyny czy to jednak dzięki unormowania się tarczycy
Agnicha
zaufany użytkownik

Post autor: Agnicha »

Ja nie bardzo pamietam, jaką brałam dawkę bromergonu. Ale jeżeli lek-neuroleptyk powoduje podwyższenie prolaktyny, to nie ma nawet sensu zbijać prolaktyny, bo jak się przestanie zbijać to i tak ona wróci do wysokiego poziomu-takie jest moje zdanie. Tak było u mnie. Tyłam też nie od prolaktyny, tylko od leku - rispolecktu. Po prolaktynie tylko urosły mi większe piersi i troche biodra sie poszerzyły. No i miałam mlekotok-to spowodowało wogóle że zainteresowałam się tą prolaktyną, nikt mnie nie uprzedził, że mogę mieć problemy z prolaktyną, właściwie nawet prędzej nie wiedziałam, co to ta prolaktyna. Cały dzień chodziłam nieprzytomna, źle wygladałam o 16 po poludniu wszyscy mnie się pytali, czy dopiero wstałam... Rispolept był moim pierwszym lekiem, od tego czasu mielam chyba 9. Dopiero na tym ostatnim jestem od kilku lat.
Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Post autor: misiek25 »

Ach ta prolaktyna ja mam 98 tam czegos lekarz mnie pocieszył powiedział ze nie bede ze moge nie mieć wzwodu,ale ja nie chce przekształcić sie w kobiete,moj kolega z psychiatryka wyglada jak baba to znaczy urosły mu piersi nie duże ale widać biodra mu sie poszezyły ,zarost nie rośnie miał mlekotok ,prawie wogule mu nie ...... Aż strach sie bać
skorpion :0)
NIKT1
zaufany użytkownik

syn na szczście mlekotoku nie ma zarost mu rośnie szybko , piersi się troche zmniejszyły co do bioder to on miał zawsze budowe damską , co do innych męskich spraw to wiadomo że ze mną nie będzie o nich rozmawiał .
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”