Ostatnia deska ratunku Amisan lub Solian!
Moderator: moderatorzy
- devil89
- zaufany użytkownik
- Status: Anioł Stróż
Ostatnia deska ratunku Amisan lub Solian!
Dawno temu przyjmowałem Solian i on mi pomógł bardzo dużo potrafiłem sie otworzyć i funkcjonować normalnie z emocjami było wporządku z myślami też. W czwartek jadę prosić o zmianę na Solian lub Amisan. Amisan podobno jest nowszy i nie ma tak dużo skutków ubocznych tzn tycie. Ale wiem że tylko na te leki mogę liczyć bo już sprawdzony był na mnie. ciekaw jestem czy można mieszać Amisan z Ketrelem. Amisan na dzień a Ketrel na noc. W sumie i tak ostateczny głos należy do pani doktor. Hmmm zobaczymy może będziemy dążyć do odstawienia ketrelu bardzo bym chciał a zamiast suliprydu dołaczy Amisan.
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Ostatnia deska ratunku Amisan lub Solian!
A jakim cudem niby? Solian to amisulpryd, Amisan to amisulpryd. Różnica w podmiocie produkującym amisulpryd i w nazwie leku.devil89 pisze:Amisan podobno jest nowszy i nie ma tak dużo skutków ubocznych tzn tycie.
Można. Mnie tak chciała lekarka zapisać (200-200-0 Solian, 0-0-200 Ketrel), ale się nie zgodziłem.devil89 pisze:ciekaw jestem czy można mieszać Amisan z Ketrelem. Amisan na dzień a Ketrel na noc.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
dokładnie solian i amisan to to samo. Tyle ze amisan przynajmniej dla mnie był gorszym lekiem bo miałem bolący sutek. I zgadzam się z wypowiedzią wyżej. Można łączyć ketrel z solianem.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- devil89
- zaufany użytkownik
- Status: Anioł Stróż
dzięki za wypowiedzi. Pozdrawiam
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."