Zolafren Swift - czy pomoże na depresję ?
Moderator: moderatorzy
Zolafren Swift - czy pomoże na depresję ?
Cześć chciałam spytać czy zolafren swift 5 mg na noc pomoże mi na depresję (mam depresję z urojeniami) W ulotce pisze że właśnie na urojenia pomaga ale chciałabym wiedzieć czy na depresję też pomoże ?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Zolafren Swift - czy pomoże na depresję ?
Zolafren działa głównie na objawy psychotyczne, czyli urojenia, omamy, gonitwy myśli, ale też w niewielkim stopniu przeciwdepresyjnie.
Ale bardzo często po podaniu leku przeciwpsychotycznego występuje depresja popsychotyczna, która może trwać od kilku dni do kilku miesięcy.
Ale bardzo często po podaniu leku przeciwpsychotycznego występuje depresja popsychotyczna, która może trwać od kilku dni do kilku miesięcy.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jeszcze jedno, radzę nie brać zolafrenu swift, tylko normalny. Zolafren swift zawiera aspartam, który powoduje szereg różnych chorób, w tym depresję i nowotwory.
ok wiesz i tak chyba nie będę go brała bo bardzo mi ręce się trzęsą że nie mogę długopisu trzymać
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Bo masz parkinsonizm po tym leku, który za bardzo blokuje dopaminę. Może lepiej zmniejsz sobie dawkę do 2,5 mg.Karina91 pisze:ok wiesz i tak chyba nie będę go brała bo bardzo mi ręce się trzęsą że nie mogę długopisu trzymać
spróbuję , ale to dziwne że blokuje mi dopaminę a urojenia jak miałam to mam nadal ...skoro blokuje dopaminę to powinno ich nie byc !!!
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie tak szybko działają leki. Potrzeba czasami kilku miesięcy, aby zlikwidowały urojenia. A jak długo już bierzesz ten zolafren?Karina91 pisze:spróbuję , ale to dziwne że blokuje mi dopaminę a urojenia jak miałam to mam nadal ...skoro blokuje dopaminę to powinno ich nie byc !!!
To trzeba jeszcze poczekać na jego działanie, ale tak jak pisałam w innym wątku 5 mg jest dawką podtrzymującą i jeśli to Twoja docelowa dawka to może nie zlikwidować objawów wytwórczych. Tak czy siak życzę zdrowia. A co do działania na depresję, Olanzapina ma też działanie stabilizujące nastrój, ja mam chorobę afektywną i u mnie Olanzapina świetnie się sprawdza jako stabilizator.
Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
A jak bede brała po 10 mg na noc to kiedy mogę spodziewać sie jakiejs poprawy ?
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
co najmniej około 2 tyg. - każdy lekarz o każdym leku Ci tak powie.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.