Odbija mi...

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Odbija mi...

Post autor: Piotrek007 »

,
Ostatnio zmieniony wt gru 23, 2014 1:28 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Orzeł

Re: Odbija mi...

Post autor: Orzeł »

U mnie schemat był podobny, tylko skończył się od czasu jak biorę leki - przestałem kasować. Na manie są dobre leki z funkcją stabilizatora nastroju, np. Abilify.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony wt gru 23, 2014 1:28 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Piotrek007 pisze:Wszystko mam pod kontrolą i w razie czego wrócę do większej dawki.
Słynne ostatnie słowa ;) Ciężko kontrolować coś takiego jak psychoza, sam sposób myślenia zmienia się wraz z postępem zaburzenia psychiki więc łatwo można się przejechać i nie zdążyć z reakcją. Radziłbym porozmawiać szczerze z lekarzem o swoich problemach przed eksperymentowaniem z lekami.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony wt gru 23, 2014 1:27 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Ciężko doradzić coś w Twojej sytuacji... sam biorę leki też dość długo, będzie już kilkanaście lat ale nie narzekam
na jakieś większe skutki uboczne, widocznie mój organizm w miarę dobrze je toleruje. Obecnie jestem na Abilify.

Same tabletki to nie wszystko, warto też próbować sobie jakoś pomóc. Spotykałeś się z psychologiem? Może to by
coś dało. Fajnie, że masz pracę, aktywność zawsze jest wskazana.

Za multikonto raczej tutaj nie banujemy ;) Może trzymaj się jednego z nich, za pisanie głupot też jest często dyspenza,
ale warto popisać na poważnie o swoich problemach. Może wtedy znajdzie się ktoś, kto był w podobnej sytuacji i będzie
w stanie coś poradzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „varia”