kto bral magnez?

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

kto bral magnez?

Post autor: fizia »

Czy ktos probowal brac magnez na uspokojenie? czy faktycznie koi on nerwy i uspokaja?
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Re: kto bral magnez?

Post autor: Wspaniale »

Jeśli komuś brakuje magnezu w organizmie wtedy z pewnością jest wskazane jego uzupełnienie. Od czasu do czasu zdarzało mi się przyjmować jego serię w tabletkach, ponieważ miewałem straszne skurcze łydek spowodowane najprawdopodobniej wypłukiwaniem tego składnika - pomagało. Ale i tak najlepiej jeść produkty naturalnie go zawierające, takie jak czekolada 8) http://www.witaminy.biz/mineraly/magnez.html
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Ja od kilku dni zażywam "Magne - B6", ale - wbrew zaleceniom z ulotki - jedynie jedną tabletkę dziennie. Dlatego tylko jedną tabletkę, że oprócz tego biorę "Vigor" (też jedną tabletkę), który też zawiera Mg i B6. Oprócz tego biorę samą B6 (1-0-1).
Awatar użytkownika
Marionetka
bywalec

Post autor: Marionetka »

magnez jest wskazany, nie uspokaja tak jak tabletki specyficzne, ale w jakiś sposób działa. :wink:
spodoba się tobie, przekonasz się, że ból i krew są nałogiem.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Ja też miałam skurcze łydek i jadłam wtedy magnez. Psychiatra mówiła, że przy nerwicy mogę podwójną dawkę brać.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Sporo dziś czytałem o leczeniu depresji magnezem. Tu jedna strona: http://bienestarspot.blogspot.com/2009/ ... resje.html Sporo informacji na ten temat jest w internecie.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Czasem biore witaminy jak b12,aminokwasy na zmeczenie bo nie dalbym rady np w pracy.Tez mi sie zdarzalo brac magnez.Od czasu do czasu cos tam uzupelniam.Tez staram sie np jesc orzechy.Od pewnego czasu zauwazam duzy postep w poprawie pamieci.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Ostatnio wyczytałem że dobrze jest sprawdzać z jakim rodzajem magnezu mamy do czynienia. Np. tlenki magnezu ponoć bardzo słabo się wchłaniają.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Post autor: Necro »

Ja tam biorę magnez bo czasami dużo kawy wypijam a ona go wypłukuje więc jakoś muszę dostarczyć go ;)
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

W wodach mineralnych jest najlepszy magnez.
Awatar użytkownika
Endriu
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Endriu »

ja biore magnez plush magnez i multiwitamina zalewam go woda mineralna z magnezem muszynianka,i jeszcze ssam meliski ktore tez maja magnez , witamine b6 ,i wyciag z szyszek chmielu
alteri vivas oportet, si vis tibi vivere- musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie
Awatar użytkownika
Buszra82
moderator
moderator

Post autor: Buszra82 »

brałam różne suplementy z magnezem ale jakoś nie odczułam specjalnej różnicy, obecnie zażywam regularnie tran, witaminy z grupy B oraz tabletki z zielonego jęczmienia i wydaje mi się, że mam więcej energii, piję też sporo ziółek i rozpuszczony błonnik
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”