Jestem zalamana tymi objawami :(

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Jestem zalamana tymi objawami :(

Post autor: fizia »

mam jakies dziwne objawy i nie wiem czy to skutki uboczne klozapolu (350mg na dobe) czy elicei 5mg na dobe , czy moze poprostu schizofrenii na ktora choruje. Do uciazliwych objawow naleza: napady lęku bez przyczyny, zwykle kiedy jestem wsrod ludzi na ulicy, belkoczaca i niewyrazna mowa, nieostre widzenie. Wywoluje to we mnie doly i mam coraz czesciej mysli samobojcze. Objawy maleja wieczorem kiedy zapala sie nocne swiatlo. Ktos z Was wie co powoduje takie oznaki, czy leki czy choroba? Bardzo prosze o pomoc :( :cry:
leonidas
zaufany użytkownik

Re: Jestem zalamana tymi objawami :(

Post autor: leonidas »

Ja miałem problem z nieostrym widzeniem jak brałem większe dawki haloperidolu, jak zmniejszyłem już było ok.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Dla mnie chyba najgorsze sa te lęki pojawiajace sie nagle i bez przyczyny.Jak sie poloze spac to to przechodzi.
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

Też dźwigam ten krzyż lęków. Jest to bardzo męczące, gdyby nie te lęki na resztę bym przymknął oko, to jest najgorsze.
y_ennefer
zaufany użytkownik

Post autor: y_ennefer »

Lęków współczuję, dla mnie to jeden z najbardziej destrukcyjnych objawów. Na szczęście w remisji od lat już ich nie mam.
Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Awatar użytkownika
PIĘKNO ZDROWIA
zaufany użytkownik

Post autor: PIĘKNO ZDROWIA »

Taka choroba, leki leczą te objawy. Nie daj sobie wmówić, że to przez leki.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

No i okazalo sie ze im mniejsza dawka klozapolu tym objawy psychotyczne mniejsze :)
Awatar użytkownika
PIĘKNO ZDROWIA
zaufany użytkownik

Post autor: PIĘKNO ZDROWIA »

A komuś jeszcze sie tak okazało, bo może nie wiesz ale leki nie są do wywoływania choroby tylko do jej leczenia. Napisz jak jest po dłuższym czasie na mniejszej dawce. Zbyt mała dawka może powodować nawrót psychozy (o tym trzeba pamiętać).
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Mniszek pisze:A komuś jeszcze sie tak okazało, bo może nie wiesz ale leki nie są do wywoływania choroby tylko do jej leczenia. Napisz jak jest po dłuższym czasie na mniejszej dawce. Zbyt mała dawka może powodować nawrót psychozy (o tym trzeba pamiętać).
czytalam na kilku stronach juz ze zbyt duza dawka klozapolu moze powodowac objawy psychotczne. Pytalam tez o to lekarzy na stronie abc zdrowie i jedna doktorka odpisala ze klozapol w za duzej dawce moze powodowac nasilenie objawow psychotycznych. No i z autopsji to wiem. Bralam 350mg i mialam omamy i lęki,teraz na 250mg jest duzo lepiej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”