Niejedzenie

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Wpatrzony w okno
zaufany użytkownik
Status: fotograf

Niejedzenie

Post autor: Wpatrzony w okno »

Witam. Mam pytanie takiej natury. Przyszła zima i to jest okres kiedy zwykle występują u mnie stany depresyjne i z pogranicza psychoz. Od 2 tygodni jednocześnie zjadam mniej więcej 1 posiłek na dobę czasami dwie. Dodam że jest to zwykle mały posiłek, a ja sam jestem bardzo, bardzo chudy jak na faceta. Nie robię tego celowo. Po prostu nie mam apetytu, albo zapominam zjeść. Znajomi zasugerowali jednak że być może jest to jakaś podświadoma forma autoagresji i w ten sposób głodzę swój organizm. Czy ktoś miał podobne doświadczenia, albo ma jakąś konstruktywną poradę, refleksję ?
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec
Status: rencistka

Re: Niejedzenie

Post autor: koniczynka26 »

Wpatrzony w okno,to może powinieneś ustalać sobie godziny posiłków i ściśle się ich trzymać ,żeby zjadać przynajmniej te 3-4 posiłki dziennie,bo skoro masz dużą niedowagę,to musisz bardzo uważac,żeby jeszcze więcej nie schudnąć,bo to może u ciebie doprowadzić do wyniszczenia organizmu i braku niezbędnych substancji odżywczych i w wyniku tego twój organizm zacznie chorować,więc warto,żebyś się zatroszczył wcześniej o twoje prawidłowe odżywianie. Po prostu staraj się zjadać co najmniej 3 treściwe,syte i o odpowiedniej kaloryczności posiłki dziennie,tak aby zadbać o pełne zapotrzebowanie energetyczne twojego organizmu w danym dniu,dostarczając mu żywność o odpowiedniej kaloryczności.Możesz też ustawić sobie alarm na twoim telefonie komórkowym,który będzie ci przypominał o godzinach,w których powinieneś zjadać posiłki w ciągu dnia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „autoagresja”