forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Ja kiedyś odstawiłem i po kilku miesiącach nastąpiło zaostrzenie choroby jak to określiła moja psychiatra choć moim zdaniem cały czas miałem pewne urojenia np. wierzyłem w telepatię mimo że nie doświadczałem jej tuż po odstawieniu leków z tego co pamiętam. Teraz przymierzam się do kolejnego odstawienia leków ale teraz uważam że jestem w o wiele lepszej sytuacji. Nie mam prawie żadnych objawów a jeśli coś się pojawia staram się to po prostu ignorować. Poza tym biorę obecnie taką małą dawkę leku że nie wiem czy ma jeszcze w ogóle jakieś działanie.
Właśnie dziś przestałem brać o czym pisałem w innych wątkach. Bezpośrednią przyczyną był ślinotok na tej dawce ale jest kilka innych powodów dla których odstawiłem. Nie boję się nawrotu. Po prostu w najgorszym razie wrócę do leków. Już odstawiałem lub zmniejszałem dawkę leku kilkukrotnie. Niedługo mam wizytę u psychiatry, wtedy podejmę decyzję co dalej jeśli wcześniej nie pojawią się jakieś objawy które spowodują że wrócę do leków.