W co aktualnie gracie?

Moderator: moderatorzy

Na jakim sprzęcie gracie?

PC
100
63%
ps2
4
3%
ps3
9
6%
ps4
9
6%
Xbox360
10
6%
inne
26
16%

Liczba głosów: 158

mateuzs
bywalec

z prochu powstałeś i w proch się obrócisz

Post autor: mateuzs »

Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 10:17 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Re: W co aktualnie gracie?

Post autor: Ralf »

Orzeł pisze:Pożyczę od sąsiada Westelands 2
Gram czasem w tą gierkę. Jest niezła. Polecam!
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Mateuzs, tez tak miałem, bardzo się balem swego czasu grac w UFO, strasznie mi ta gra się podobala, ale ci kosmici byli tacy grozni i walka z nimi taka rzeczywista mimo, ze turowa, ale tak to wtedy czulem. Nie zazywalem wtedy lekow i tej gry się zwyczajnie balem, ale bardzo lubie cala serie do dziś.
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Post autor: abagoth »

Shadowrun Returns
Might&Magic X Legacy
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

abagoth pisze: Might&Magic X Legacy
Też mam tą pozycję. Co o niej myślisz? Daleko doszedłeś?
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik
Status: pracuję

Post autor: Mickey »

AntonPawlowicz pisze:Mateuzs, tez tak miałem, bardzo się balem swego czasu grac w UFO, strasznie mi ta gra się podobala, ale ci kosmici byli tacy grozni i walka z nimi taka rzeczywista mimo, ze turowa, ale tak to wtedy czulem. Nie zazywalem wtedy lekow i tej gry się zwyczajnie balem, ale bardzo lubie cala serie do dziś.
UFO to jedna z moich ulubionych gier. Jedynkę przeszedłem dwa razy. "Terror from the deep" zaczynałem kilka razy ale nigdy nie udało mi się dokończyć. Prosta gra, ale muzyką i mechaniką potrafiła napędzić stracha. Pamiętam te misje na opanowanych przez obcych statkach. Nigdy nie wiadomo co wyskoczy zza rogu. I skład topniejący z każdym piętrem. Granaty rzucane "na wszelki wypadek" :).

W następne części już nie grałem. Teraz wyszła nowa, ale nie mam na to czasu.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Bardzo dobra, calosc na bardzo wysokim poziomie, nie skonczylem, ale się niezle zaglebilem, kolejna bardzo dobra taktyczna UFO. Kazda jedna z serii to rarytas. Nom jak gralem ta jedynke przed szkola (było to już lata temu), to lapki mi ziezle lataly, ale i tak nie potrafilem się oderwac :)
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Ralf pisze:
abagoth pisze: Might&Magic X Legacy
Też mam tą pozycję. Co o niej myślisz? Daleko doszedłeś?
Nie, dopiero zaczynam, bo kupiłem podczas teraz tej obniżki. No a że zacząłem też w Shadowruna a dzisiaj jeszcze sprawdzałem Fallout: New Vegas (a w ogóle to sprawdzałem w sumie prawie wszystkie 14 z nowych zakupów), to cienko mi się posuwa :D Generalnie koncepcja mi się podoba. Miałem problem z zaakceptowaniem V, bo to takie ani jedno ani drugie było po starej serii Herosów. Tutaj już widzę twarde RPG i jest spoko. Przeszkadza mi tylko to durne sterowanie i obroty co 90 stopni. Do tego nie przepadam za widokiem first-person i z chęcią bym zmienił sobie widok, ale nie wiem gdzie. Pewnie nigdzie.
mateuzs
bywalec

Post autor: mateuzs »

Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 10:30 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Sonica bardzo lubie, najbardziej Sonic Adwentures Directors Cad. Jez jest mi bliski od czasów liceum oraz Segi Mega Drive - mojej pierwszej wlasnej konsoli do gier :)
Final Fantasy mam wszystkie części oprócz XIII X-3, jeszcze dosyć drogo stoi, ale kupie kiedyś na pewno. Bardzo kocham ta serie, jest cudna i urzekajaca, a ten klimat po prostu mnie zachwyca. Ogolnie lubie wszystkie gry od Square :) jRPG to jest to, chociaż eropejskie tez uwielbiam.
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

w Sonica grałem dawno temu. Teraz widziałem na Humblu, ale wolałem kupić coś innego. Musi poczekać na lepsze czasy :) a FF Tactics mam na GBA. Ujdzie, podejrzewam, że te inne są dużo lepsze.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Kazde kolejne jest o niebo lepsze, choć niektórzy upatrują niedoścignionego idealu w FFVII. Owszem, jest to wybitna gra, ale X, XII, XIII sa według mnie jeszcze lepsze. IX tez jest sliczna, taka basniowa, tylko prawie obecnie nie do zdobycia, jedyna możliwość kupic PS2 i dorwać gre z PSXa, albo kupic PSP i pobrać gre z PS Store, tyle tylko, ze tania wcale nie jest.
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

No to dodałem sobie do obserwowanych, ale trochę to FF kosztuje jak na obciążoną kieszeń. Musi poczekać. Choruję na to póki co: http://store.steampowered.com/app/246620/ Schodzą z ceny coraz niżej, ale i tak ciągle dużo, a ja i tak za dużo już kupiłem :D
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Wg mnie seria FF to klasyka i każdy szanujący się gracz czy to lubi RPG czy nie powinien się z tą serią zapoznać. Najlepsza część wg mnie to FF VII. Niesamowita fabuła, grafika i muzyka. Niedościgniony ideał!!!

Jak masz mało kasy to sobie ściągnij emulator i graj we wcześniejsze wersje Fajnala od I do VI. Te są dostępne za darmo w Necie.

Wersja VIII
- bardziej uwspółcześniona, wymasterowałem ją maksymalnie. Przeszedłem ją do końca 2x i nie żałuje. Postacie bardziej przypominają ludzi. Fabuła swego czasu wciągała ale teraz już mało co z niej pamiętam.

FF IX tak jak pisał Anton bardziej klimatyczna, fantasy, bajkowa. Dość ciekawa pozycja. Przeszedełm ją do końca na emulatorze psx na PC.

Prawdziwa perełka to dopiero część X !!!
Grafika nie z tej ziemii. Czary ujmujące. Fabuły już też niestety nie pamiętam. Oczywiście też przeszedłem do końca jak na prawdziwego gracza przystało.

Kompletna porażka wg mnie to część XIII
. Beznadziejny system walki! A o to w tej serii chodzi. Walki to cała esencja gry! Tu niestety się bardzo zawiodłem i odłożyłem tą część do lamusa. Nie polecam.

Teraz czekam z niecierpliwością na część XV
- obejrzyj sobie trailer!!!

Ta grafika będzie rządziła jeszcze przez długie lata. Takie mam wrażenie. Niestety wyjdzie albo i stety ze względu na jakość grafiki na konsolę najnowszej generacji XBOX ONE i PS4. w 2015 roku. Ja z pewnością sobie tą część zakupie.
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik

A znacie jakieś fajne strategie w miarę aktualne?
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

40-50 euro :D
Mam trójkę i czwórkę. Póki co, musi wystarczać. W ogóle kiedyś ostro rypałem w rts-y. Jakoś się opuściłem. Ale ta może być niezła: https://www.youtube.com/watch?v=OtECqZHoWfw
A to jest za friko, ale mieszane opinie: http://store.steampowered.com/app/29115 ... _151_150_1
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik

Dzięki za namiary, obczaiłem sobie. Te planetki wyglądają fajnie. Jeśli chodzi o cywilizację to jest zbyt rozbudowana żebym chciał w to grać, ale dzięki za namiar Ralf. Ostatnio kręcą mnie gry typowo wojskowe, w realiach historycznych. Ekonomiczno-strategiczne albo RTSy, zwłaszcza w kolorowym kosmicznym wydaniu mnie jakoś nie kręcą.

Sporo grałem w Combat Mission, to jest strategia IIWŚ na poziomie kompanii/batalionu. Teraz trochę łupię w Panzer Generala Online ale już mi się nudzi. Wszyscy grają tak samo.

Kiedyś bardzo lubiłem Master of Orion. Oj, sporo czasu w to grałem. Zawsze Cryssalidami :). W każdym razie poszperam na tej stronce gry-online która mi Ralf dałeś, może znajdę coś fajnego.

Kiedyś bardzo lubiłem Cywilizację, jeszcze na Amidze grałem, ale teraz to trochę zbyt długa i rozbudowana gra dla mnie. Z RTSów grałem w Dune II :). Poza tym Warlords, i sporo późniejszych gierek.

Fajna była gra na podstawie Warhammera, druga część, pierwsza miała tytuł "Shadow of the horned rat. " Dowodziło się grupą najemników, miałeś różne jednostki, klimaty takie jak Warhammer czyli połączenie renesansu z dark fantasy.

Na PC był jeszcze Syndykat, oj sporo tego było, nie wszystkie tytuły pamiętam.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Warcraft 3 batle net.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Tylko że powyższa gra jest płatna. Dla mnie to odpada. Trochę w to grałem. Do 20 lvl można grać gratis. Osiągnąłem bodajże 12 i przestałem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „gry”