Ja nie cierpie i nie cierpiałem z przywiązania, a z miłości i z innych uczuciowych powodów. To nauki chyba wyjatkowo nie dla mnie.... No ale wróćmy do tematu: co dla dobrego samopoczucia, czym je nakarmić ?moi pisze: Wszyscy cierpimy z powodu przywiązania. Jeśli uwolnimy się od przywiązania, uwolnimy cały świat.
Inaczej o leczeniu schizofrenii
Moderator: moderatorzy
- DOBROSTAN
- bywalec
Re: Inaczej o leczeniu schizofrenii
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
To też jest lgnięcie i przywiązanie. Tęsknimy za jednymi stanami umysłu, a odrzucamy inne. Typowe przywiązanie.Mniszek pisze:
Ja nie cierpie i nie cierpiałem z przywiązania, a z miłości i z innych uczuciowych powodów.
Pozdrawiam.m.
- DOBROSTAN
- bywalec
Typowa normalność.
Mniszek moze sprobuj tutaj na poczatek ja tez zajrze co to jest
http://www.mantra.pl/co-nowego/medytacja-on-line.html
http://www.mantra.pl/co-nowego/medytacja-on-line.html
- DOBROSTAN
- bywalec
Dzięki Wspaniałą przyjaciółką jesteś. Oczywiście sie zapisałem
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ale nie wolność od cierpienia. Zdrowy, normalny człowiek nie cierpi.Mniszek pisze:Typowa normalność.
Pozdrawiam.m.
- DOBROSTAN
- bywalec
Nie ma takich ludzi co nie cierpieli w życiu ani przez chwie.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
To prawda, kwestia tego co z tym zrobisz.Mniszek pisze:Nie ma takich ludzi co nie cierpieli w życiu ani przez chwie.
- karuna
- zaufany użytkownik
Nie zgodzę się. Tak jak Mniszek mówi, że cierpimy. I nienormalnie ignorować cierpienie, uważając, że nienormalni cierpią. Na poziomie ludzkim, nie obejdzie się bez cierpienia. Jakieś tam mogą dojść teorie, ale najwięksi Mistrzowie cierpią, nawet dlatego, że widzą cierpienie innych. A chorują ci Mistrzowie równo.moi pisze:Ale nie wolność od cierpienia. Zdrowy, normalny człowiek nie cierpi.Mniszek pisze:Typowa normalność.
- moi
- moderator
- Kontakt:
No tak, ale dążymy do życia bez cierpienia. I bez lgnięcia.
Oczywiście, że cierpienie jest nieuniknione. Na tym poziomie - tak.
Pozdrawiam.m.
Oczywiście, że cierpienie jest nieuniknione. Na tym poziomie - tak.
Pozdrawiam.m.
... a my cirpimy i to bardzo bo jestesmy nadwrazliwi.
Bylam wczoraj na jodze i bylo super, trwalo 2 godziny przy czym 1.5 cwiczenia i 0.5 relaksacja. Bardzo mi sie spodobalo. Nie bylo zadnego popisywania sie kto ma jakie ciuchy i co potrafi. Poprostu kazdy cwiczyl na ile potrafil, babeczka pokazywala tez cwiczenie adekwatne do mozliwosci. Tylko 4 osoby w grupie poprostu perfekt:)
Bylam wczoraj na jodze i bylo super, trwalo 2 godziny przy czym 1.5 cwiczenia i 0.5 relaksacja. Bardzo mi sie spodobalo. Nie bylo zadnego popisywania sie kto ma jakie ciuchy i co potrafi. Poprostu kazdy cwiczyl na ile potrafil, babeczka pokazywala tez cwiczenie adekwatne do mozliwosci. Tylko 4 osoby w grupie poprostu perfekt:)
- karuna
- zaufany użytkownik
Ja zawsze lubiłem muzykę, niezależnie od leków na pewno.mamuska pisze:Na lekach muzyki nie slyszysz.
Wczoraj już miałem kłębek nerwów, chciałem iść po papierosy. Ale trochę poczytałem i krótka medytacja, i spokojnie było już.
- DOBROSTAN
- bywalec
Zniszczeni, wrażliwość to ochrona - chroni przed dalszym zniszczeniem. Trzeba zgłaszać na Policje tych co niszczą chorych i prześladują.mamuska pisze:... a my cirpimy i to bardzo bo jestesmy nadwrazliwi.
Ja jestem jakis elokwentem ktory na lekach to jest jak totalne zombi. Nic nie wiem nic nie slysze tak bym tylko na sofie siedziala i nic nie robila. I takie w sumie mialam zycie na lekach. JA was podziwam jak niektorzy biara wysokie dawki lekow, a pracuja, sport uprawiaja i zyja. Ja na takich dawkach bym sie chyba przekrecila.karuna pisze:Ja zawsze lubiłem muzykę, niezależnie od leków na pewno.mamuska pisze:Na lekach muzyki nie slyszysz.
Wczoraj już miałem kłębek nerwów, chciałem iść po papierosy. Ale trochę poczytałem i krótka medytacja, i spokojnie było już.
- karuna
- zaufany użytkownik
"Aby medytować musimy zatrzymać wszystkie funkcje ciała i umysłu" ? To niemożliwe..mamuska pisze:
Tu masz bez bajery:
I rysunek:
- moi
- moderator
- Kontakt:
Według linku, który podała Mamuśka, medytacja, to chyba próba zatrzymania myślenia (co nie jest możliwe). Medytacja polega raczej na obserwacji swoich myśli - ich pojawianiu się i znikaniu. Nie polemizowaniu z nimi, nie cenzurowaniu, tylko na obserwacji.
I to jest właśnie problem, gdy wierzy się w porady z niesprawdzonych źródeł. Moim zdaniem można sobie więcej szkody narobić, niż pożytku.
Pozdrawiam.m.
I to jest właśnie problem, gdy wierzy się w porady z niesprawdzonych źródeł. Moim zdaniem można sobie więcej szkody narobić, niż pożytku.
Pozdrawiam.m.
Zatrzymanie myśli jest jak najbardziej możliwe, jest to po prostu inny rodzaj medytacji, niż medytacja, która polega na obserwowaniu swobodnego przepływu myśli.
LaDopamina
- karuna
- zaufany użytkownik
Nie ma czegoś takiego, jak chcesz zatrzymać myśli to one się pojawią, jak myślisz, że koniec myśli to też jest błąd. Jak się na tym nie skupiasz, medytujesz-nie medytując, to myśli same sobie pójdą. Jednak nikt nie zniknie, ani nie zamieni sie w kamień.unreal pisze:Zatrzymanie myśli jest jak najbardziej możliwe, jest to po prostu inny rodzaj medytacji, niż medytacja, która polega na obserwowaniu swobodnego przepływu myśli.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Oczywiście, że nie można zatrzymać myśli. To powszechny błąd początkujących.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.