z prochu powstałeś i w proch się obrócisz
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 9:13 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Moja schizofrenia do oceny.
To nie jest powód do śmiechu... Każdy ma jakiś problem.
Ja też mam dużo marzeń czy planów, z tym co chciałbym robić w życiu i nie mogę się zdecydować. Mam problem z asertywnością w spełnianiu postanowień. Jak mówiła psycholog na oddziale dziennym: Należy podjąć decyzję i się jej trzymać, ponosić konsekwencje.
Fajnie, że chcesz coś robić. Musisz wiedzieć, że to ciężka praca z wprowadzaniem w życie marzeń...
Ja też mam dużo marzeń czy planów, z tym co chciałbym robić w życiu i nie mogę się zdecydować. Mam problem z asertywnością w spełnianiu postanowień. Jak mówiła psycholog na oddziale dziennym: Należy podjąć decyzję i się jej trzymać, ponosić konsekwencje.
Fajnie, że chcesz coś robić. Musisz wiedzieć, że to ciężka praca z wprowadzaniem w życie marzeń...

Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 9:17 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dobro
- zaufany użytkownik
Kwestia żeby zrobić ten pierwszy krok...
Cokolwiek robić co lubisz czy coś co Ci jest potrzebne.
Cokolwiek robić co lubisz czy coś co Ci jest potrzebne.

Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 9:16 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dobro
- zaufany użytkownik
Ja mam 30. Coś tam robię dla siebie małymi krokami.
Masz jeszcze świat przed sobą. Zrób może jakiś mały krok w kierunku spełnienia tego co uważasz za ważne dla siebie.
Masz jeszcze świat przed sobą. Zrób może jakiś mały krok w kierunku spełnienia tego co uważasz za ważne dla siebie.

A czy nie możesz postarać się o orzeczenie o niepełnosprawności?
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 9:16 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Radziłbym Ci zająć się jakimiś drobnymi sprawami w ciągu dnia, aby zająć czymś innym umysł niż marzenia. To może być jakiś rodzaj natrętnych myśli.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- bywalec
Może dobrym pierwszym krokiem byłoby znalezienie jakiegoś hobby, cokolwiek co odciągnie Ciebie od marzeń, będzie sprawiało przyjemność, będzie widać postępy, będzie wymagało jakiegoś zaangażowania umysłowego i przede wszystkim zajmie czas?
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Zastanów się w czym jesteś dobry i doskonal to.
Co do otyłości - musisz mieć silniejszą wolę. Staraj się inaczej zaspokajać swoje potrzeby, niż przez jedzenie. Wybierz sobie jakieś hobby. Kiedy człowiek jest pochłonięty czymś ciekawym w ogóle nie myśli o jedzeni i jednocześnie się rozwija.
Pozdrawiam.m.
Co do otyłości - musisz mieć silniejszą wolę. Staraj się inaczej zaspokajać swoje potrzeby, niż przez jedzenie. Wybierz sobie jakieś hobby. Kiedy człowiek jest pochłonięty czymś ciekawym w ogóle nie myśli o jedzeni i jednocześnie się rozwija.
Pozdrawiam.m.
Nie no chyba przesadzaszmateuzs pisze:Tylko ja potrafie tylko marzyc to całe moje zycie nic ninego nie potrafie !!!

Chyba masz myśli ksobne tak to się chyba nazywa no i pewnikiem urojenia też.
Bierzesz jakieś leki ?
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 9:15 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 2 razy.
No cóż to ja nie pomogę bo nie jestem Bogiem i nie wiem jak to On oceni ale bądz dobrej myśli bo Bóg jest miłosierny wiec luz - zresztą ludzie co nie którzy mają na prawdę dużo na sumieniu i jakoś nie obawiają się o swoje "dalsze życie" po śmierci tu na Ziemi.
W całym chaosie jest kosmos
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Mateusz, przecież nikt nie wejdzie w kompetencje Boga! Sam się zastanów, czy Twoje życie jest dla Ciebie satysfakcjonujące i czy wystarcza Ci to, co masz. Jeśli nie - zacznij planować zmiany.mateuzs pisze:bardzo bym jednak prosił ze by pomóc mi wywnioskować jak to wszysko oceni Bóg , jeszcze raz proszę
A nad pisownią też można zapanować. Program podświetla Ci wyrazy, które masz źle zapisane. Przeczytaj je jeszcze raz i zastanów się nad tym, jak je poprawić. Pisząc niedbale dajemy wyraz swojemu lekceważeniu dla innych.
To mała rzecz, ale przy okazji będziesz ćwiczył umysł, więc Ci się przyda.
Pozdrawiam.m.
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 9:15 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2014 9:14 pm przez mateuzs, łącznie zmieniany 1 raz.