Silny niepokój - przy zmianie na abilify
Moderator: moderatorzy
Silny niepokój - przy zmianie na abilify
Cześć. Od pewnego czasu odczuwam hmm ja to nazywam silnym niepokojem ale czy to jest niepokój to ja nie wiem. To jest tak, nic się ze mną nie dzieje nie mam urojeń ani nic z tych rzeczy mam tylko niepokój, dyskomfort psychiczny czuję się źle psychicznie. Jak już mówiłem urojeń ani nic innego nie mam, sam niepokój. Jednak niepokój przechodzi jak wezemę relanium albo na noc klozapol. To się zaczęło jak obniżałem w szpitalu klozapol i włączyłem abilify. Abilify zadziałał świetnie. Znalazłem pracę i wynajmuję mieszkanie. Przy czym wcześniej bałem się w ogóle pomyśleć nawet o pracy czy wynajmowaniu mieszkania. Nie chciałbym z powrotem wracać do tej dawki klozapolu przy której nie było niepokoju. I chciałbym być nadal przy abilify. Czy miał ktoś z Was kiedyś taki niepokój? Czy to mija? Czy leki muszą się jeszcze ustabilizować?
- Peter
- zaufany użytkownik
Re: Silny niepokój - przy zmianie na abilify
Ja biorę Abilify 30mg i też mam niepokój, radzę sobie z tym Afobamem... Jednak co któryś dzień muszę brać ten Afobam, nie codziennie.
Hmm czyli to nie minie? Słyszałem opinie, że to trwa z rok może krócej i mija. Czyli mam z tym żyć? Ciężko będzie....
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Afobamu nie można chyba brać zbyt często? Na pewno nie raz na tydzień, regularnie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Może ten niepokój nie jest o tyle związany z lekami, co ze zmianą Twojej sytuacji życiowej? Praca oraz samodzielne mieszkanie to spora odpowiedzialność, na pewno ma to jakiś wpływ na Twoją psychikę oraz samopoczucie.
Biorę Abilify już jakiś czas i nie zauważyłem u siebie takich objawów.
Biorę Abilify już jakiś czas i nie zauważyłem u siebie takich objawów.

Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2014 10:04 pm przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Catastrophique
- bywalec
Biorę Abilify 2x15mg i też odczuwam silny niepokój.
Wcześniej, przed przerwą w braniu tego leku, musiałem czekać jakieś 2 lata aż to minęło.
Wcześniej, przed przerwą w braniu tego leku, musiałem czekać jakieś 2 lata aż to minęło.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Peter
- zaufany użytkownik
Faktycznie to może być od Abilify... Biorę dawkę 30mg i mogę powiedzieć że dopiero teraz lęki mi przeszły... Biorę od września zmiana z Olzapiny... Brałem afobam na te lęki.
@Bardo
Nie, to zaczęło się już w szpitalu kiedy zaczęliśmy eksperymentować na pewno albo po obniżeniu dawki klozapolu albo właśnie bo włączeniu abilify. Chociaż fakt faktem praca i wynajmowanie trochę mnie stresuje.
Nie, to zaczęło się już w szpitalu kiedy zaczęliśmy eksperymentować na pewno albo po obniżeniu dawki klozapolu albo właśnie bo włączeniu abilify. Chociaż fakt faktem praca i wynajmowanie trochę mnie stresuje.
- Peter
- zaufany użytkownik
Chcę tylko poinformować że po kilku miesiącach od rozpoczęcia przyjmowania Abilify, lęki całkowicie przeszły... Także warto poczekać i lęki od Abilify przechodzą a dodam że miałem bardzo silne te lęki bez powodu. Poza tym bardzo poprawił się sen... Dużo lepiej funkcjonuję i dodam że biorę do tego jeszcze Seronil.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
U mnie po dłuższym czasie z abilify ładnie też dużo przeszło...
nic
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja na poczatku brania Abilify mialem niepokoj, minelo po okolo miesiacu.
Afobam to generyk Xanaxu. Substancją czynna tego leku jest alprazolam - silna benzodiazepina działająca przeciwlękowo. Regularnie (tj. codziennie) tego leku nie można stosować dłużej niż 3-4 tygodnie. Dla kogoś kto ma silne lęki (np. ja) i zażywałby długo i regularnie ten lek detoksykacja od tej substancji byłaby gorsza niż od heroiny.moi pisze:Afobamu nie można chyba brać zbyt często? Na pewno nie raz na tydzień, regularnie.
http://www.karmimypsiaki.pl
Jeden klik wiele nie kosztuje...
http://www.pah.org.pl/o-pah/8/pajacyk
http://www.pmiska.pl/
Jeden klik wiele nie kosztuje...
http://www.pah.org.pl/o-pah/8/pajacyk
http://www.pmiska.pl/
- Rispolept
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Bezrobotny
Może takie coś się pojawić, ja jestem 1 dzień z przejścia olanzapiny na abilify i mam chwilowe momenty lęku(kilka sekund), mam nadzieje że to przejdzie
- Peter
- zaufany użytkownik
U mnie powracają lęki na dawce 15mg Abilify... Nie mam już Afobamu i muszę sobie radzić jakoś sam...