Cenzura
Moderator: moderatorzy
dobra ok nic się nie stało,każdemu może się przytrafić:)Ty też jesteś chory na schizofrenię?Pytam,bo ciekawi mnie i czy jest to Twoja stronka przez Ciebie wykonana??A jak tak to jestem pełna podziwu bardzo podoba mi się ta stronka,itd.zbyszek pisze:Sorry, to moje przeoczenie. Miałem sporo automatów starających się umieszczać na naszym forum reklamy xanax-u , a ja przeoczyłem, że chodzi o lek psychotropowy i wpisałem to słowo na listę niedozwolonych słów.
Teraz powinno być ok

Avelina19
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Cześć Avelina. Jestem informatykiem. Utrzymuję wszystkie serwisy w domenie evot.org. Odnośniki znajdziesz pod http://zbyszek.evot.org. Obecnie najważniejszy to forum poświęcone schizofrenii. Nie jestem autorem forum. Ten software (phpbb) pisze wiele ludzi. Ja go tylko trochę zmieniłem i zastosowałem do kilku forów.
Witam Cię na naszych stronach. Piszę : "naszych", bo w dobre działanie forum wkłada swoje starania wiele osób przy pomocy rozsądnych postów i opieki nad innymi użytkownikami. Także Ty możesz się w to włączyć.
Witam Cię na naszych stronach. Piszę : "naszych", bo w dobre działanie forum wkłada swoje starania wiele osób przy pomocy rozsądnych postów i opieki nad innymi użytkownikami. Także Ty możesz się w to włączyć.
ooo super,schizofrenię uważam za bardzo ważną chorobę tak jak i wiele innych,w jaki sposób mogę się w to włączyć?zbyszek pisze:Cześć Avelina. Jestem informatykiem. Utrzymuję wszystkie serwisy w domenie evot.org. Odnośniki znajdziesz pod http://zbyszek.evot.org. Obecnie najważniejszy to forum poświęcone schizofrenii. Nie jestem autorem forum. Ten software (phpbb) pisze wiele ludzi. Ja go tylko trochę zmieniłem i zastosowałem do kilku forów.

Avelina19
dziękuję za podpowiedź Zbyszku,ok poczytam posty,zawsze odpowiadam ze zrozumieniem i życzliwością:)i miłościią hehehe:)nie dla każdego,ale dla tych co są dla mnie mili owszem:)pozdrawiam:)zbyszek pisze:Poczytaj inne posty, wtedy zorientujesz się w jaki sposób staramy się dbać o dobry poziom i życzliwą atmosferę forum. Oczywiście to wszystko zależy od użytkowników.
Odpowiadaj ze zrozumieniem i życzliwością, dbaj o właściwe umieszczenie postu (tylko na temat wątku), etc.

Avelina19
Re: Cenzura
korespondencji prywatnej z jednym z uczestników padło takie zdanie : "Moje posty wrzuca się do niechcianych lub usuwa się je bez zmrużenia okiem". czy to możliwe? !!!
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Nie. Do "niechcianych" są przesuwane jedynie posty, które zawierają wulgaryzmy lub obrażają innych. Postów nigdy nie usuwamy, jedynie przenosimy.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Według przeczytanego testu wszystkich wpisów, to w sumie nie będzie wolno nic pisać. Przecież forum nie jest od użalania się nad swoimi problemami, ale wzajemnej pomocy. Niezbyt rozumiem wszystkiego. Nie wiem jak to mam rozgryźć.
Spokojnej nocy.
Spokojnej nocy.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie wiem, skąd takie przeświadczenie? Forum jest jak najbardziej po to, by się wyżalić i wykrzyczeć. Prosilibyśmy jendak, by robic to w sposób nie naruszajacy niczyjej godności.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
ale xanax przeciez to lek czemu jest zabronione?
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Nie, xanaxu już dawno nie ma na liście cenzurowanych słów.
Dlaczego nie ma słowa "*słowo niedozwolone*" w słowniku?
Parę razy tak za mną krzyczeli na wsi jak miałem nawrot i jest to bardzo obraźliwe określenie.
Parę razy tak za mną krzyczeli na wsi jak miałem nawrot i jest to bardzo obraźliwe określenie.
Czy mój własny prywatny wątek musi być cenzurowany? Nikt do niego nie ma dostępu, więc po co mi ta cenzura? Czy to dbałość nadmierna abym samej siebie nie uraziła gdy mam potrzebę użyć soczystego słowa na "k" z mocnym "r" w środku?
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ustaliliśmy, że wątków prywatnych nie będziemy cenzurować (przenosić do niechcianych, itd). To sa ustalenia po moderacji wątku Ralfa.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Moi nie pytam o przenoszenie ale o pojawianie się tekstu *słowo niedozwolone* na miejscu innego
- moi
- moderator
- Kontakt:
No niestety, kod, który wprowadza Zbyszek obejmuje całe forum. Nie wiem, czy da się go napisać tak, żeby obejmował tylko poszczególne działy. Myślę, że nie jest to łatwe.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
A ja byłam pewna gehenno, że tylko mnie usunęłaś, bo się na mnie obraziłaś. Bardzo długo zastanawiałam się, co Ci złego napisałam.Gehenna pisze:Czy mój własny prywatny wątek musi być cenzurowany? Nikt do niego nie ma dostępu, więc po co mi ta cenzura? Czy to dbałość nadmierna abym samej siebie nie uraziła gdy mam potrzebę użyć soczystego słowa na "k" z mocnym "r" w środku?
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Cenzura ma sens, ale zaufani użytkownicy mogą ją gdzieś wyłączyć. Trzeba poszukać, czy pisząc post, czy w ustawieniach w profilu. Takie podejście jest wynikiem dłuższej dyskusji, w której wiele osób zajmowało stanowisko. Jeśli chcesz to zmienić poszukaj tego wątku i zabierz w nim zdanie.Gehenna pisze:Czy mój własny prywatny wątek musi być cenzurowany?
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Dorota, odpowiem publicznie, bo to ważny temat. Na tym forum nie ma cenzury. Za treść postów odpowiadają ich autorzy, a nie forum. Myślę, że szczególnie w tym względzie popełniasz duży błąd. Rozumiem Cię, że treść niektórych postów jest dla Ciebie i zapewne dla wielu innych użytkowników nie do zaakceptowania. Jednak nie wydajemy akceptacji na sposób, w jaki inny wyrażają swoje uczucia. Możliwe, że Marchewkowy mógłby wyrazić je inaczej, lecz cóż z tego - to jego uczucia i jego sposób wyrażania się. Nie możemy narzucać nikomu formalnymi metodami sposobu wrażania się, nawet jeśli go potępiamy. Moim zdaniem należało podjąć polemikę merytoryczną. Wystarczyło napisać, że Hilary Clinton nie jest żadną zdzirą, a taki sposób wyrażanie się Cię odpycha.moi pisze:Witajcie,
długo mnie nie było na forum, więc moja ocena może wydać się nieobiektywna, ale mam wrażenie, że źle się tu dzieje. Użytkownik Marchewkowy pisze o Hillary Clinton "lewacka ździra", mnie każe zajrzeć na fan page "Lewacka Szmata", o imigrantach pisze "dzicz", o czarnoskórych osobach "czarni", a o islamie, że to "religia szatana". Rozumiem, że choroba wiele tłumaczy, ale - na Boga! - dlaczego nikt nie reaguje?
Co zamierzacie z tym zrobić?
Zbyszku? Jaka jest Twoja opinia?
To prawda, że nie możemy zgodzić się na odmawianie nikomu z użytkowników czci, ale dopóki Hillary Clinton nie czyta naszego forum rozsądna polemika z takimi określeniami więcej wniesie, niż wyrzucenie tego postu do niechcianych. Wychodzimy tu z założenie, że prawidłowo skorygowany błąd jest zyskiem, także zyskiem dla takiego forum jak nasze. A w sumie zyska nawet Hillary. Masz do takiej polemiki wszelkie środki.
No tak, powiesz, tylko mamy nawał ordynarnych wypowiedzi, z którymi nie każdy ma w ogóle ochotę polemizować. To forum jest tylko i przede wszystkim płaszczyzną wymiany informacji między ludźmi i będzie z natury nosić w sobie te wady, jakie charakteryzuje komunikacja ludzi w tym środowisku. Ich wolność wypowiedzi jest istotniejsza niż piękne standardy, które chcielibyśmy, żeby ona spełniała. Dlatego nie będziemy pouczać nikogo, jak ma się wypowiadać ani tym bardziej ograniczać mu środki wypowiedzi. Choć oczywiście będziemy zwracać mu uwagę na to, jakie skutki jego posty wywołują.
Wyjątek jest wtedy, gdy ktoś zostaje zaatakowany w taki sposób, że nie może korzystać spokojnie z tego forum. To może być atakowanie jego osoby, ale także obraźliwe treści. Z chwilą, gdy może pomijać w czytaniu wątki Marchewkowego jest to znośne. Gdy nie może zwraca się do nas, że jakiś post obraża jego uczucia i dopiero wtedy reagujemy. Nikt nie poskarżył się do mnie wcześniej na posty Marchewkowego.
OK, a dlaczego Ty sama nie możesz poskarżyć się, że takie posty obrażają Twoje uczucia ? Możesz, Moi, lecz odnoszę wrażanie, że nie wynika to z realnej ujmy, jaką doznajesz, lecz bardziej z poczucia odpowiedzialności za sposób, w jaki wypowiadają się inni. - Zawsze i każdego taka odpowiedzialność przerośnie, bo każdy piszący ma swoją indywidualność niepoznawalną do końca dla innych.
Jeśli te posty Marchewkowego Cię, Moi osobiście dotykają i naruszają Twoją godność masz prawo tak zareagować i on musi się z tym pogodzić, że nadepnął na czyjeś uczucia. Niemniej moderatora namawiałbym do większej gruboskórności, jeśli chodzi jego własną osobę.
Nie dzieje się źle, jeśli różne osoby wyrażają nawet w chamski sposób swoje oceny. Zle byłoby dopiero, gdyby nie dało się z tego powodu spokojnie porozmawiać w innym wątku forum. Czy Marchewkowy zalewa i niszczy wszelką dyskusję, która nie odpowiada jego ocenom ? Czy inni tracą psychologicznie możliwość wypowiedzi i co za tym idzie użytkowania forum ?moi pisze:... mam wrażenie, że źle się tu dzieje.