W co aktualnie gracie?
Moderator: moderatorzy
- Słonecznik1
- bywalec
Re: W co aktualnie gracie?
no tak na razie twórcy i sony z racji tego że jest stosunkowo mała liczba odbiorców gier to sprzedają gry po prawie 300 zł nie rzadko.Pzdr.
- Słonecznik1
- bywalec
Wajni bossowie co nie? .Nie oglądam tego bo nie chcę psuć sobie radości.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Słonecznik1 pisze:Wajni bossowie co nie? .Nie oglądam tego bo nie chcę psuć sobie radości.
Z tego co na tym filmiku widać, koleś co w to grał, to musiał przechodzić tą grę wiele razy, bo ta gra ma to do siebie, że jest cholernie trudna, nawet na łatwym poziomie trudności. Aby w nią grać trzeba mieć nerwy ze stali i wiele cierpliwości.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
- Słonecznik1
- bywalec
Lubię trudne gry , lubię jeśli trzeba myśleć co ulepszyć itd. Zresztą grałem kiedyś w starcrafta1 na bardzo wysokim poziomie w multiplayer. Cudowne rzeczy można tam było robić , grałeś w starcrafta?
ja grałem w część 1 i 2.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- Słonecznik1
- bywalec
I jakie masz wrażenia Ralf? w sumie to walka z wiatrakami jest i ciągle od nowa ale kiedyś się wkręciłem.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Grałem w jedynkę, dwójkę trochę liznąłem. Całkiem miła gierka, ale na multi mnie nudziła, bo ciągle to samo się robiło, do tej pory dziwią mnie ludzie co grają z wielką pasją w starcrafta, i że się im to nie nudzi. Być może dark souls jest grą dla Ciebie 

Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
JA grałem tylko w kampanii single player przeszedłem obie części do końca. Gra bardzo mi się podobała. Chociaż rzeczywiście po pewnym czasie troche monotonna, może kiedyś spróbuje multi... jakoś mało gram w multi, mam jakieś lęki na tym punkcie.Słonecznik1 pisze:I jakie masz wrażenia Ralf? w sumie to walka z wiatrakami jest i ciągle od nowa ale kiedyś się wkręciłem.

- Akatosh
- zaufany użytkownik
Ja w żadne gry nie gram dla multi, ponieważ moje zdolności do szybkiego reagowania w grze są znikome, strasznie łatwo się dekoncentruję, nie nadążam za tym co się dzieje. Liedyś zainstalowałem sobie lol'a i długo się rozgrywką nie nacieszyłem z w/w powodów. Zdecydowanie wolę tryb single player tzn wolałem, bo w chwili obecnej wcale nie gram.
-
- bywalec
Akatosh, chodzi o problem tylko z koncentracją, czy też z pamięcią? Może zobacz OpenTTD, można grać po sieci jak i samemu. Moim zdaniem poprawia i pamięć i koncentrację.
Tylko nie zniechęcaj się grą w sieci - ta gra istnieje od 1994 roku więc zdarzy się od czasu do czasu gracz z kilkunastoletnim doświadczeniem, tacy zazwyczaj chętnie pomagają, chyba że akurat toczy się jakaś rywalizacja na mapie, częściej jednak gra się dla przyjemności niż żeby rywalizować.
Grając w sieci zawsze możesz podglądać tych co dobrze grają i szybko się nauczyć.
Polska społeczność tej gry też jest dobrze rozwinięta, jest kilka polskich serwerów i jakieś fora.
Jak zainteresowałem to poszukaj poradników np. na tym forum:
http://openttd-polska.pl/Dzia%C5%82-Poradniki
Jest to trudna gra, jednak jak się zacznie łapać o co chodzi to jest z górki.
PS. Ta gra w chwili obecnej jest darmowa i rozwijana przez użytkowników.
Tylko nie zniechęcaj się grą w sieci - ta gra istnieje od 1994 roku więc zdarzy się od czasu do czasu gracz z kilkunastoletnim doświadczeniem, tacy zazwyczaj chętnie pomagają, chyba że akurat toczy się jakaś rywalizacja na mapie, częściej jednak gra się dla przyjemności niż żeby rywalizować.
Grając w sieci zawsze możesz podglądać tych co dobrze grają i szybko się nauczyć.
Polska społeczność tej gry też jest dobrze rozwinięta, jest kilka polskich serwerów i jakieś fora.
Jak zainteresowałem to poszukaj poradników np. na tym forum:
http://openttd-polska.pl/Dzia%C5%82-Poradniki
Jest to trudna gra, jednak jak się zacznie łapać o co chodzi to jest z górki.
PS. Ta gra w chwili obecnej jest darmowa i rozwijana przez użytkowników.
- Akatosh
- zaufany użytkownik
Dzięki za info, marchewkowy ale chyba nic z tego, przeczytałem tak po krótce opis gry i jestem pewny, że przy obecnym stopniu zdolności do koncentracji i zapamiętywania, granie w podobne gry jest rzecza absolutnię wykluczoną. Ostatnio założyłem konto na annoonline.pl - to taka strategia ekonomiczna osadzona w sredniowiecznych realiach, która oferuje wyłącznie tryb kooperacji, nie ma w tej grze rywalizacji między graczami. Wyobraź sobie, ze po ukończeniu etapu "prowadzenia za rękę" jakim jest samouczek, zwyczajnie nie wiedziałem, co w tej grze robić. Siedziałem zdezorientowany i nie miałem pojęcia od czego zacząć. Koncentracja i pamięć na pewno swoją droga, a le wydaje mi się, ze spore znaczenie ma tutaj również posiadanie wyobraźni strategicznej, czyli trzeba po prostu w takie gry umieć grać, a ja chyba nie potrafię. Gdy jeszcze miałem ochotę na gry, to grałem wyłącznie w cRPG, głównie akcji choć przejście niektórych klasycznych też już mam za sobą. Lubiłem grać również w samochodówki. Jeśli chodzi o samo ćwiczenie zdolnosci poznawczych, to tak jak pisałem w jednym wątku, w moim wypadku największy efekt daje oglądanie jakichś nieco bardziej ambitnych programów w telewizji, poza tym jest to aktualnie czynność najbardziej mnie absorbująca, więc tutaj wybór wydaje się oczywisty. W gry przede wszystkim nie gram dlatego, ponieważ mi się znudziły.
Ale dziękuję
i pozdrawiam
Ale dziękuję

Ostatnio gram w kill zone shadow fall oraz infamous second son. ;D
Ja Battlefielda 4 przeszedłem do końca. Niedługo skończę Killzone shadow fall. Zastanawiam się czy tą grę sprzedać na allegro za 55 zł czy może lepiej wymienić w sklepie z grami. Chyba wybiorę tą drugą opcje.
- Słonecznik1
- bywalec
Nie lepiej kolekcjonować gry?
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
O tak, to jest to co lubie, mam ponad 30szt w kolekcji na PS3, w kolekcji na PC to nawet bym nie był w stanie zliczyc 

Właśnie tak myślałem na ten temat ostatnio. Tylko pytanie: PO CO? Przeszedłem grę to już ona nie jest mi potrzebna i sprzedaje delikwenta. Nie jetem materialistą. Chce sobie teraz wziąć na ps4 Metal Gear Solid 5. Tylko pytanie czy się opłaca to wziąć za 50 zł z wymianą killzonea??? Dzwoniłem i policzyli sobie właśnie taką kwotę na wymianę.Słonecznik1 pisze:Nie lepiej kolekcjonować gry?
Właśnie przeszedłem do końca Killzone Shadow Fall

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Terraria - gra niezwykla, wciąga jak diabli. Z początku myślisz sobie, co to wogule jest, cos kopiesz, gdzies ryjesz, grafika w 2D, dopiero po kilku godzinach gra zaczyna z wolna odkrywac swoje uroki. Jest to produkcja nietuzinkowa, niezwykle mocno rozbudowana, praktycznie nieskończenie dluga. Ta mala gra (50mb na dysku) swoimi możliwościami zawstydza nie jedna super porodukcje. Jestem pod wrazeniem! Jedyne co mnie boli, ze gra nie ma pl, przy tak rozbudowanej pozycji to mocno doskwiera.
-
- zaufany użytkownik
Ingress - kocham tę grę i nie mogę przestać grać