Lorafen
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Lorafen
Tak, na półkę.
To nie pomaga, już to przerabialiśmy. Nie można spać bez tego leku a jak już można sen jest niespokojny.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Ten trudny czas po odstawieniu trzeba przeczekać, pomęczyć się3-5 dni i będzie dobrze. Czasem jak się odstawia benzodiazepiny podaje sie walproiniany.
Królestwo moje nie jest z tego świata
Ania męczyła się ok 5 dni i dalej ma problemy ze snem. Po Lorafenie śpi jak dziecko... co robić?
Uzależniła się bo pewnie brała ze 3 razy na dzień przez dłuższy czas. Można zastosować taki manewr żeby lorafen który ma krótki okres półtrwania zastąpić benzodiazepiną długodziałającą typu cloranxen, clonazepam i brać co drugi dzień stopniowo zmniejszając dawkę. Jeżeli Ania bierze lorafen na dzień to najpierw odstawia się dawkę wieczorną.
Najprościej jest oczywiście iść na toksykologie no ale próbujemy znaleźć inne metody. Ja jak zmniejszałem clonazepam to dostawałem właśnie walproiniany i dość łagodnie zszedłem do 1 tabl.2mg.
Najprościej jest oczywiście iść na toksykologie no ale próbujemy znaleźć inne metody. Ja jak zmniejszałem clonazepam to dostawałem właśnie walproiniany i dość łagodnie zszedłem do 1 tabl.2mg.
Królestwo moje nie jest z tego świata
hm..., ok, dzięki!
Może spróbuje na razie kroić tą tabletkę. Ania bierze tylko na noc. By lepiej spać. A brała ten lek przez prawie miesiąc...
Może spróbuje na razie kroić tą tabletkę. Ania bierze tylko na noc. By lepiej spać. A brała ten lek przez prawie miesiąc...

W szpitalu odstawiają w ten sposób, że zmieniają na relanium (albo inną długo działającą benzo, tak jak pisze dequin; tutaj masz tabelkę z czasem działania http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha01.htm#6 ) i wtedy stopniowo zmniejszają dawkę.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A jak działa na was ten Lorafen, bo mnie rozkłada na łopatki momentalnie zasypiam na stojąco i nie pamiętam nic z danego dnia co robiłem itp
To nie schizofrenia jest problemem tylko przeszkody napotykane w sercach naszych bliźnich.
Też miałam zaniki pamięci po lorafenie. Zmieniłam na inną benzodiazepinę.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Moja Ania po lorafenie zasypia w ciągu 10 minut.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Czasami lekarze przy odstawianiu benzo podają niewielką dawke karbazepimy(tegretol). Ma on takie działanie że obniża poziom leków(wszystkich) o połowe albo i więcej. Więc jak bierzesz np. 2 mg lorafenu to masz w organiżmie 1 mg. O szczegóły musisz zapytać lekarza bo rozchodzi się tam coś o osocze we krwi. Tak to działa. Nie uwolni cię to od benzo ale pomoże.