Didgeridoo
Moderator: moderatorzy
Didgeridoo
Zamierzam zakupić sobie Didgeridoo bambusowe na Allegro, będę grał na tym instrumencie. ^^
A tymczasem wrzucam brzmienie: Australian Aboriginal Music: Song with Didgeridoo
A tymczasem wrzucam brzmienie: Australian Aboriginal Music: Song with Didgeridoo
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Re: Didgeridoo
Kiedyś mój kumpel zrobić sam ten instrument 

Z czego? Podobno rdzenni aborygeni cenią sobie polskie wynalazki typu instrument z barszczu Sosnowskiego za czystość dźwięku.
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Nie wiem, ale działało.Orzeł pisze:Z czego? Podobno rdzenni aborygeni cenią sobie polskie wynalazki typu instrument z barszczu Sosnowskiego za czystość dźwięku.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Z barszczu Sosonowskiego?! Przecież to grozi ciężkimi oparzeniami!Orzeł pisze:Z czego? Podobno rdzenni aborygeni cenią sobie polskie wynalazki typu instrument z barszczu Sosnowskiego za czystość dźwięku.
Pozdrawiam.m.
Szlifuje się najpierw w rękawiczkach papierem ściernym, później obowiązkowo się lakieruje.
Moja koleżanka gra na tym instrumencie i niedługo wydaje płytę. Tu próbka jej możliwości:

No cóż, mi też się podoba
. Jeżeli mieszkasz w Gdańsku, to ona prowadzi warsztaty z didgeridoo.

Marta w Radio Plus opowiada o didgeridoo: https://soundcloud.com/rainbowelephant/ ... 24-iv-2014

Mieszkam daleko od Gdańska, instrument już sobie kupiłem i czekam na paczkę.