Czy ludzie poznają po Was chorobę
Moderator: moderatorzy
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Czy ludzie poznają po Was chorobę
Mam takie pytanie,czy ludzie po pewnym czasie w którym z Wami przebywają poznają po Was że macie coś nietak z głową,pomnie ludzie poznają.Czekam na odpowiedzi
Michal
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Czy ludzie poznają po Was chorobę
po mnie tez ale na ogol są dobrze nastawieni zawsze tlumacze ze choroba nie wybiera ani sie nieda wybrac sobie choroby
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
Po mnie nie poznają. Nikt w okolicy nie wie że jestem chory.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Po mnie w zupełności nie widać. Kiedyś byłem na oddziale dziennym i pewna koleżanka dziwiła się, co tu robi zdrowa osoba 

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
U mnie też na dziennym się dziwili po co tam przychodzę...
nic
Po mnie nie widac - przynajmniej teraz kiedy mam sie dobrze.
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go.
Póki się leczę i nie mam objawów chorobowych, to nie widać po mnie, że się leczę psychiatrycznie.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

nie mam pojęcia czy widać chorobę
bardziej martwi mnie, że mam taki "tępy i prostacki wyraz twarzy"
no i np szukając pracy nie odpowiadam na ogłoszenia gdzie wymagają
"miłej lub nienagannej aparycji"
bardziej martwi mnie, że mam taki "tępy i prostacki wyraz twarzy"
no i np szukając pracy nie odpowiadam na ogłoszenia gdzie wymagają
"miłej lub nienagannej aparycji"
- Catastrophique
- bywalec
Pewnie widać. Po roztargnieniu, ciągłym spięciu i czasami jąkaniu się wśród obcych. To nie jest normalne.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Jak trafiłam na oddział to na chwile mi się objawy uspokoiły, i w pokoju na papierosie jedna pacjentka powiedziała, że do nich nie pasuję, co ja tam robię. Za kilka godzin mi się pogorszyło i już nikt tak nie mówił. A teraz... mam ubogi zestaw słów, kiedyś tak nie było, ten kto mnie zna po dłuższym przebywaniu zauważy że coś jest nie tak, ale myślę że niekoniecznie pomysli że to choroba umysłowa.
po mnie choroby raczej tez nie widac, ale ludzie w okolicy o wszystkim wiedza, bo kiedys pare razy sie wyglupilam
I od tej pory jetsem juz wariatka

I od tej pory jetsem juz wariatka

raczej nie. Może jest lekka zamułka, ale to po lekach.
- JestemZerem
- bywalec
Słyszałem wiele razy, że jestem 'dziwny', czasem w formie żartu, a czasem nie. Jednak tak naprawde nie wiedziałem o co im chodzi, co w sumie w takich przypadkach jest dla mnie trochę niepokojące i zmusza do jakiejś refleksji nad swoim zachowaniem.
To co teraz jest normalne, dziś byłoby nie do zaakceptowania gdyby od początku człowiek myślał inaczej, bo to on narzuca myślenie przyszłym pokoleniom
Denerwują mnie ludzie którzy mnie nie rozumieją, dlatego będąc sam nie ma kto mnie nie rozumieć
Denerwują mnie ludzie którzy mnie nie rozumieją, dlatego będąc sam nie ma kto mnie nie rozumieć
U mnie widać tylko skutki uboczne leków. Drżenie rąk oraz dyskinezy ( skurcze mięśni w szyi bardzo trudne do zapanowania ). I gdy jestem na bardzo mocnych lekach podczas pobytów w psychiatrykach widać to podobno po oczach i nie wyraźnej mowie.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- Melancholik
- zaufany użytkownik
- Status: Brak
Tak, mało gadam, jestem wycofany, drżę, a podczas epizodów mam rozszerzone źrenice i dziwnie się zachowuje.
Dwa słowa(schizofrenia paranoidalna).
- amigo
- zaufany użytkownik
Ci co wiedza ze jestem chory, mowia ze w ogole nie widac po mnie choroby.
A ja się zastanawiam czy osoba, którajest w psychozie, po leczeniu pamięta to co robiła i mówiła?
Czy żałuje albo wstydzi się swojego zachowania w czasie choroby?
Czy żałuje albo wstydzi się swojego zachowania w czasie choroby?
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Jak była w psychozie to pamięta, już po jej zakończeniu.
Po mnie poznają chorobę, mam problemy z płynnym mówieniem na tych dawkach leków a wcześniej na niższych nie miałem.
Po mnie poznają chorobę, mam problemy z płynnym mówieniem na tych dawkach leków a wcześniej na niższych nie miałem.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
.
Ostatnio zmieniony wt wrz 09, 2014 10:49 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Pytam, ponieważ mój były jest obecnie w psychozie od conajmniej 2 lat. Zastanawia mnie czy jego miłość do mnie była też kolejnym jego urojeniem. I czy moje starania będzie pamiętał. Obecnie brat działa nad tym by on w końcu trafił na leczenie