Zeldox ogólnie po jakim czasie działa większa dawka
Moderator: moderatorzy
Zeldox ogólnie po jakim czasie działa większa dawka
Witam .
Dawno mnie tu nie było . Chciałem się o coś zapytać .
Choruję na schizofrenię paranoidalną .
Otóź biorę miedzyinnymi Zeldox 80mg rano , 80 po południu , plus Zyprexa i Paroksetyna .
Ogulnie po tych lekach była duża poprawa i czuję się znacznie lepiej niż na porzednich lekach , ale ... dalej jestem chory i mam problem.
Mam rentę i pracuję a właściwie prubuję pracować .
Jak byłem w szpitalu to brałem Zeldox z jedzeniem i jak sprawdzałem w internecie też jest napisane żeby brać go z jedzeniem wtedy
dwa razy lepiej się wchłania. Więc od kilku dni biorę go z jedzeniem .
Pomyślałem , że jak będę go brał z jedzeeniem nastąpi poprawa bo lek będzie sięwchłaniał 2x lepiej .
Moje pytanie teraz : Czy ktoś z Was wie może po jakim czasie jeżeli będzie poprawa to po jakim czasie ona nastąpi ?
U mnie jest tak , że po większości leków na schizofrenię mam duże niepokoje i napady paniki więc boję się teraz ,
że jak lek się będzie wchłaniał lepiej to też zwiększą mi się lęki .
Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź . Pozdrawiam
Dawno mnie tu nie było . Chciałem się o coś zapytać .
Choruję na schizofrenię paranoidalną .
Otóź biorę miedzyinnymi Zeldox 80mg rano , 80 po południu , plus Zyprexa i Paroksetyna .
Ogulnie po tych lekach była duża poprawa i czuję się znacznie lepiej niż na porzednich lekach , ale ... dalej jestem chory i mam problem.
Mam rentę i pracuję a właściwie prubuję pracować .
Jak byłem w szpitalu to brałem Zeldox z jedzeniem i jak sprawdzałem w internecie też jest napisane żeby brać go z jedzeniem wtedy
dwa razy lepiej się wchłania. Więc od kilku dni biorę go z jedzeniem .
Pomyślałem , że jak będę go brał z jedzeeniem nastąpi poprawa bo lek będzie sięwchłaniał 2x lepiej .
Moje pytanie teraz : Czy ktoś z Was wie może po jakim czasie jeżeli będzie poprawa to po jakim czasie ona nastąpi ?
U mnie jest tak , że po większości leków na schizofrenię mam duże niepokoje i napady paniki więc boję się teraz ,
że jak lek się będzie wchłaniał lepiej to też zwiększą mi się lęki .
Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź . Pozdrawiam
Re: Zeldox ogulnie po jakim czasie działa większa dawka
Mi to po Zeldoxie się tylko pogorszyło.
W moim przypadku jak brałam Zeldox bez jedzenia (na noc 2 tabl. 80mg) to się czułam tak jakbym nie wzięła leku wcale tzn. nie mogłam zasnąć.
W moim przypadku jak brałam Zeldox bez jedzenia (na noc 2 tabl. 80mg) to się czułam tak jakbym nie wzięła leku wcale tzn. nie mogłam zasnąć.
Ostatnio zmieniony pn lip 02, 2012 3:22 pm przez Fujikoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Działanie leku ujawnia się po około czterech tygodniach. Czasami dłużej. Myślę, że przez tyle czasu powinieneś siebie obserwować.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Nic dodać nic ująć. 4-6 tygodnie trzeba poczekać.
Królestwo moje nie jest z tego świata
Re: Zeldox ogólnie po jakim czasie działa większa dawka
A na mnie odpowiednik Zeldoxu - Zypsila, zadziałała praktycznie od razu, już chyba na drugi dzień. Zauważyłam, że mam więcej energii i ogólnie więcej chęci do życia.
Re: Zeldox ogólnie po jakim czasie działa większa dawka
ja też od dwóch dni biorę zypsilę- zamiennik zeldoxu. Już pierwszego dnia w nocy nie mogłem spać CAŁĄ NOC. Druga noc już spałem, biorę narazie zypsile rano, zasnąłem ok 00.30 w nocy, co prawda budziłem się w nocy co około 1,5h, ale na dobre obudziłem się po 8.00. Mam nadzieję, że nie będę spał w dzień, bo niektórych zeldox po przyjęciu rannej dawki ścinał z nóg. Pozostaje mi uważnie siebie obserwować, narazie czuję się dobrze, oby tak dalej, jak coś będę pisał o swoich odczuciach tutaj na forum